-
Coada calului – utilizări, beneficii și efecte secundare
Coada calului este o ferigă populară care a fost folosită ca remediu pe bază de plante încă din vremurile Imperiilor Grecești și Romane. Se crede că are multiple... -
Lobelia – ce este și cum o putem folosi
Lobelia este un gen de plante cu flori, dintre care unele sunt recoltate pentru remedii naturiste de secole. Cel mai des utilizat este Lobelia inflata , deși mai multe specii... -
Castane de apa – legume ce cresc sub apa, pline de beneficii (rețetă la sfârșitul articolului)
Știați că și unele legume cresc sub apă ? Un castan de apă este un bun exemplu. Mergând după numele lor, s-ar putea să credeți că aparțin familiei de castane.... -
Castravete de mare – neobisnuit dar plin de beneficii
Deși este posibil să nu cunoști castraveții de mare, sunt considerați o delicatesă în multe culturi asiatice. Nu trebuie confundați cu legumele, castraveții de mare... -
9 beneficii ale frunzelor de curry și cum se pot folosi
Frunzele de curry sunt frunzișul arborelui de curry ( Murraya koenigii ). Acest copac este originar din India, iar frunzele sale sunt utilizate atât pentru aplicații... -
Sucul de spanac – beneficii studiate si demonstrate!
Spanacul este o adevărată putere nutritivă, deoarece este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Sucul de spanac proaspăt a devenit o modalitate populară de a te... -
Banaba – un copac mai putin știut ale cărui frunze aduc multiple beneficii sănătății.
Banaba este un copac de dimensiuni medii. Frunzele sale au fost folosite pentru tratarea diabetului în medicina populară de secole. Pe lângă proprietățile lor... -
Siropul de papadie nu trebuie sa lipsească din cura de primăvara! Afla cum sa îl prepari singur
Siropul de papadie se mai numeste in popor si mierea de papadie, are un gust dulce-amarui, specific papadiei si o aroma foarte discreta. Culoarea siropului variaza in functie... -
Lapte de bivoliță – beneficii și comparație cu laptele de vaca
Producția mondială de lapte provine de la vaci, bivoli, capre, oi și cămile, laptele de bivoliță fiind al doilea cel mai consumat după laptele de vacă. La fel ca... -
20 de întrebuințări ale lămâii în viata de zi cu zi
Lamaia este folosita in bucatarie, in cosmetica, este de ajutor in activitatile gospodaresti si are diverse indicatii terapeutice. Descopera cateva dintre cele mai inedite... -
Ulei de usturoi – beneficii si mod de preparare
Uleiul de usturoi este obtinut prin distilarea cu abur a cateilor de usturoi sau prin inmuierea acestora intr-un ulei purtator, permitand transferul componentelor active ale... -
Guava – sursa tineretii si a sanatatii
Guava este un fruct dulce cultivat in climatul tropical. Acest fruct sezonier, stiintific cunoscut sub numele de Psidium guajava, are forma rotunda sau de para si are culoare... -
Ceaiul de cardamom este folosit pentru a preveni sau trata o larga varietate de afectiuni
Cele mai importante beneficii ale ceaiului de cardamom includ detoxifierea organismului, optimizarea digestiei, vindecarea problemelor respiratorii, amelioreaza simptomele... -
Alune de padure – proprietati si beneficii
Alunele de padure au fost recoltate in regiunea Marii Negre si a Turciei timp de cel putin 2300 de ani. Turcia este in continuare exportatorul principal de alune din lume....