Cum poți prepara acasă gel de aloe vera

0

Planta de aloe vera este suculenta si stochează apă în frunzele sale sub formă de gel.
Acest gel este foarte hidratant și excelent pentru arsurile solare, mușcăturile de insecte, tăieturile sau rănile minore și alte probleme ale pielii.
Cu toate acestea, multe produse din aloe vera cumpărate din magazin conțin aditivi potențial dăunători, cum ar fi coloranții.
Acest articol explică cum să faceți cu ușurință gel de aloe vera folosind frunze proaspete de aloe vera.
Iată de ce aveți nevoie
Gelul de Aloe vera este ușor de făcut folosind fie frunzele unei plante de aloe pe care le aveți acasă, fie cele pe care le-ați cumpărat de la un magazin alimentar.
Pentru a face gel de aloe vera, aveți nevoie de:
o frunză de aloe vera
un cuțit sau un decojitor de legume
o lingură mică
Un blender
un recipient etanș pentru depozitare
pulbere de vitamina C și / sau vitamina E (opțional)
Cel mai bine este să folosiți doar una sau două frunze odată, deoarece gelul durează doar aproximativ o săptămână fără conservanți suplimentari.
Dacă intenționați să o păstrați mai mult timp, trebuie să o congelați sau să adăugați un conservant sub formă de pudră de vitamina C sau E.
Mod de preparare
Odată ce ați adunat toate materialele de care aveți nevoie, este nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a vă face gelul de aloe vera.
1. Pregătește frunzele de aloe
Pentru a utiliza o frunză proaspătă de aloe dintr-o plantă, mai întâi tăiați una dintre frunzele exterioare de la baza plantei.
De asemenea, puteți utiliza o frunză cumpărată de la magazin.
Spălați bine, îndepărtând murdăria și apoi lasati în poziție verticală într-o ceașcă sau castron timp de 10-15 minute. Acest lucru permite rășinii de culoare galbenă să se scurgă din frunză.
Rășina conține latex , care vă poate irita pielea, așa că finalizarea acestui pas este importantă.
După ce rășina s-a scurs complet, spălați resturile de pe frunze și îndepărtați pielea groasă folosind un cuțit mic sau un cojitor de legume.
2. Faceți gelul
Odată ce frunza a fost decojită, veți vedea gelul natural de aloe vera.
Folosind o lingură mică, scoateți gelul si puneți în blender. Aveți grijă să nu includeți bucăți de piele de aloe vera.
Amestecați gelul până când devine spumos și lichefiat, ceea ce ar trebui să dureze doar câteva secunde.
În acest moment, gelul dvs. este gata de utilizare . Cu toate acestea, dacă intenționați să îl păstrați mai mult de 1 săptămână, ar trebui să adăugați conservanți.

3. Adăugați conservanți (opțional)
Vitaminele C și E sunt conservanți excelenți care pot prelungi foarte mult durata de depozitare a gelului dvs. de aloe vera.
Deși gelul conține în mod natural unele dintre aceste vitamine, nu este suficient pentru a păstra gelul mai mult de o săptămână.
Totuși, puteți adăuga mai multe dintre una sau ambele vitamine pentru a prelungi durata de valabilitate a gelului.
În plus, ambele conțin proprietăți antioxidante și anti-îmbătrânire, astfel încât aceste adăugiri pot ajuta la creșterea puterii de protecție a pielii a gelului dvs. de aloe vera.
Pentru fiecare 1/4 ceașcă (60 ml) de gel de aloe vera pe care îl faceți, adăugați 500 mg de vitamina C sub formă de pudră sau 400 de unități internaționale (UI) de vitamina E sub formă de pudră – sau ambele.
Pur și simplu adăugați vitaminele sub formă de pulbere direct în blender și amestecați gelul încă o dată până când aditivii sunt complet încorporați.
Direcții de depozitare
Gelul de aloe vera preparat fără adaos de vitamina C sau E poate fi păstrat în frigider într-un recipient etanș până la o săptămână.
Cu toate acestea, adăugarea uneia sau a ambelor vitamine mărește semnificativ durata de valabilitate până la 2 luni în frigider.
Mai mult decât atât, puteți congela gelul de aloe în loturi mici – de exemplu, într-o tavă cu cuburi de gheață – pentru a avea cantități mici la nevoie. Gelul de aloe congelat poate fi păstrat în congelator până la 6 luni.
Cum se utilizează gel de aloe vera
Gelul de Aloe vera poate fi aplicat direct pe piele pentru a răspunde nevoilor imediate de îngrijire a pielii, cum ar fi arsurile solare , tăieturile minore și iritarea pielii.
Este un hidratant excelent pentru față și mâini și poate oferi o barieră antibacteriană de protecție pentru rănile minore.
În plus, are proprietăți antioxidante care vă pot ajuta să vă protejați pielea de efectele dăunătoare ale expunerii excesive la soare. Prin urmare, este frecvent utilizat pentru a oferi ameliorarea arsurilor solare.
Gelul de Aloe vera este bogat în polizaharide unice, care sunt lanțuri lungi de zaharuri naturale despre care cercetătorii cred că conferă aloe numeroasele sale proprietăți de vindecare a pielii.
Mai mult, este bogat în diverse vitamine și minerale, inclusiv vitaminele A, C și E, care pot contribui la promovarea vindecării rănilor și a pielii sănătoase.
Articole despre Aloe Vera:
Ulei de aloe vera – beneficii, intrebuintari, mod de preparare
Suc de aloe vera – beneficii si proprietati
Aloe Vera – planta vindecatoare – beneficii, proprietati si intrebuintari
Ceai de aloe vera – beneficii, mod de preparare si contraindicatii
Suc de aloe vera – retete si proprietati
Aloe vera este una din plantele minune ale lumii, proprietatile sale fiind foarte bine cunoscute inca de acum 4000 de ani

Niciun comentariu

Nu ratați!