Ulei de tamanu – 10 beneficii pentru care merita folosit

0

Uleiul de Tamanu este presat din nucile copacilor tropicali aparținând familiei Calophyllaceae. Uleiul este de culoare galben-verzuie, NU ESTE COMESTIBIL și oferă avantaje mari pentru pielea ta. În această postare, vom discuta despre diferitele moduri în care acest ulei vă poate îmbunătăți sănătatea pielii.
Uleiul este originar din Polinezia, unde în mod tradițional este destul de important. Uleiul a fost folosit ca și combustibil în urmă cu zeci de ani. Acesta a fost utilizat pe scară largă pentru a genera energie electrică și pentru a furniza energie pentru transmisii radio în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Astăzi, uleiul de tamanu este utilizat pe scară largă în Polinezia și Asia de Sud-Est pentru tratarea diverselor probleme ale pielii. În părțile de sud ale Indiei, uleiul este utilizat în special pentru tratarea afecțiunilor pielii și a unor forme de reumatism, conform probelor anecdotice.
Dar cea mai mare utilizare a uleiului de tamanu, așa cum am discutat, este în tratarea unei varietăți de probleme ale pielii și părului.
1. Ajută la combaterea acneei
Uleiul de Tamanu are proprietăți antiinflamatorii și antibiotice, care funcționează pentru a atenua problemele pielii precum acneea. Aceste proprietăți fac din ulei un ingredient esențial în regenerarea și protejarea pielii.
2. Poate trata hiperpigmentarea
Una dintre cele mai frecvente cauze ale hiperpigmentării este inflamația pielii care apare din cauza expunerii excesive la razele UV. Deoarece uleiul are proprietăți antiinflamatorii, acesta poate ajuta la tratarea hiperpigmentării.
3. Tratamentul eczemelor auxiliare
Proprietățile antiinflamatorii ale uleiului de tamanu pot ajuta și la tratarea eczemelor. Studiile arată că decoctul frunzelor de tamanu poate fi utilizat pentru ameliorarea dermatozei și eczemelor.
4. Poate trata psoriazisul
Psoriazisul este o afecțiune inflamatorie a pielii. Uleiul de Tamanu conține calofilolidă, un compus care a prezentat efecte de vindecare a rănilor și antiinflamatoare într-un studiu pe șoareci. Un alt studiu a arătat că extractele de tamanu reduce inflamația celulelor în laborator.
5. Tratează pielea uscată
Uleiul de Tamanu se crede că pătrunde în cele trei straturi ale pielii, astfel hidratând la un nivel mult mai profund.
De asemenea, ajută la vindecarea fisurilor și rănilor pielii.

6. Calmează erupțiile
Proprietățile antiinflamatoare ale uleiului sunt în joc aici. Aplicarea ușoară a uleiului pe erupții poate ajuta la vindecarea lor. Proprietățile hidratante ale uleiului promovează vindecarea ulterioară.
Acestea sunt câteva dintre avantajele majore ale uleiului de tamanu. Deși unele dintre acestea sunt susținute de cercetare, unele sunt afirmații anecdotice care se află în curs de cercetare ulterioară.
Se consideră că uleiul de Tamanu oferă următoarele avantaje. Vă sugerăm să vă consultați cu medicul înainte de a utiliza uleiul pentru beneficiile menționate mai jos.
7. Poate întârzia ridurile
Acest lucru are legătură cu acizii grași din ulei, care vă ung și hrănesc pielea. Uleiul promovează elasticitatea și fermitatea pielii, întârziind astfel debutul ridurilor.
8. Poate ajuta la estomparea vergeturilor și cicatricilor
Există foarte puține dovezi fiabile pentru acest lucru. Proprietățile antiinflamatoare pot ușura vergeturile și cicatricile asociate. De asemenea, se crede că are proprietăți de reînnoire a celulelor care ajută în continuare la estomparea vergeturilor.
9. Poate trata ciuperca unghiei
Câteva dovezi anecdotice precizează că ciuperca unghiilor răspunde destul de bine la uleiul de tamanu. Puteți aplica câteva picături de ulei pe zona afectată. Repetați de două-trei ori în fiecare zi, aproximativ o săptămână.
10. Poate întări părul
Proprietățile de regenerare a pielii, oferite de uleiul de tamanu, pot funcționa bine și la nivelul scalpului, consolidând posibil rădăcinile părului. Uleiul poate adăuga umiditate părului, împiedicând un scalp uscat. Acest lucru poate stopa căderea părului și, ca urmare, va stimula creșterea lui.
Ca orice alt ulei, uleiul de tamanu are modalitățile sale de a-ți îmbunătăți sănătatea pielii. Dar este posibil să nu fie potrivit pentru toți. Trebuie să fiți conștienți de următoarele reacții adverse:
Efecte secundare / reacții adverse
Uleiul este considerat în general sigur, dar poate provoca alergii precum mâncărimi, roșeață și iritare la unii indivizi. Prin urmare, faceți un test de plasture – dacă nu aveți reacții, uleiul ar trebui să vi se potrivească.
Testul de plasture sa face pe o porțiune mica ce 1-2 cm pătrați. Așteptați pana la 12 ore pentru a fi siguri ca nu aveți nici o reacție alergica.
Dacă aveți alergie la nuci de copac, ar trebui să evitați uleiul de tamanu. Deoarece uleiul este presat din nucile copacilor aparținând familiei Calophyllaceae, persoanele cu alergii la nuci de copac pot avea reacții adverse.

Niciun comentariu

Nu ratați!