20 de moduri delicioase in care poti manca avocado

0

Avocado poate fi adăugat la multe rețete pentru a da meselor un impuls nutrițional.
Doar 28 grame oferă cantități bune de grăsimi sănătoase, fibre și proteine.
Avocado poate ajuta, de asemenea, sănătatea inimii, controlul greutății și îmbătrânirea sănătoasă.
Va prezentam 20 de modalități interesante de a adăuga avocado în dieta.
1. Condimentat
Cel mai simplu mod de a vă bucura de avocado este prin stropirea lor cu un vârf de sare și piper.
Puteți încerca, de asemenea, alte condimente, cum ar fi boia, piperul de cayenne, oțetul balsamic sau sucul de lămâie.
O modalitate rapidă de a condimenta un avocado este să îl tăiați în bucăți și să-l stropiți cu puțin ulei de măsline , oțet balsamic, piper și sare.
2. umplute
Dacă sunteți în căutarea unor mese de dimineață mai hrănitoare, încercați să încorporați avocado în micul dejun.
O modalitate de a face acest lucru este să umpleți o jumătate de avocado cu un ou și să coaceți timp de 15-20 de minute la 220 ℃ ​​până când albușul de ou este complet facut.
De asemenea, puteți adăuga în avocado șuncă fărâmițată, gătită și condimentați-l cu ierburi proaspete și condimente precum pătrunjel, piper cayenne, sare și piper obișnuit.
În plus, puteți înlocui ouăle cu alte ingrediente, cum ar fi tonul , puiul, legumele și fructele.
O simplă căutare online vă va oferi o mulțime de rețete de avocado umplute din care să alegeți.
3. În ouă amestecate (oua bătute)
Dacă doriți să mâncați o farfurie obișnuită de dimineață, încorporați niște avocado în ouăle amestecate.
Pur și simplu adăugați cubulețe de avocado în ouă în timp ce se gătesc într-o tigaie. Asigurați-vă că faceți acest lucru atunci când ouăle sunt gătite pe jumătate pentru a evita arderea avocado și continuați să le gătiți până când avocado este cald.
Dacă preferați avocado mai rece, adăugați-l după ce ouăle sunt făcute și luate de pe foc.
Finalizați acoperind cu niște brânză mărunțită și condimentați cu sare și piper după gust.
4. Pe pâine prăjită
Este posibil să înlocuiți tartinele obișnuite precum untul și margarina cu avocado.
Utilizarea de piure de avocado ca unt pe pâine prăjită și sandvișuri adaugă, de asemenea, vitamine și minerale în plus mesei.
5. În guacamole
Guacamole ar putea fi printre cele mai faimoase feluri de mâncare mexicane.
Puteți să-l faceți folosind doar avocado, ierburi și condimente sau îl puteți combina cu alte ingrediente excelente, cum ar fi porumb, ananas, broccoli și quinoa .
6. Ca înlocuitor al maionezei
Avocado poate fi un substitut ideal în preparatele care utilizează maioneza ca ingredient liant.
De exemplu, puteți folosi avocado pentru a face salate de ton, pui sau ouă.
7. În salate
Cercetările arată cum caloriile suplimentare din grăsimi și fibre din avocado vă pot ajuta să vă mențineți mai plin mai mult timp, ceea ce poate reduce aportul de calorii la mesele ulterioare.
Deoarece salatele pot fi ușoare în calorii, adăugarea de avocado le poate face o masă mai plină.
8. În supe
Un alt mod excelent de a te bucura de avocado este în supe.
Avocado poate fi folosit ca ingredient principal pentru a face supă de avocado sau puteți adăuga bucăți din acest fruct verde la alte supe.
Puteți găsi online multe rețete hrănitoare de supă care încorporează avocado. Aceste supe pot fi savurate adesea reci sau fierbinți.
9. Ca înlocuitor pentru smântână
Avocado poate fi perfect pentru mâncărurile care sunt de obicei făcute cu smântână.
De exemplu, puteți prepara cartofi copți cu piure de avocado și brânză mărunțită.
O altă opțiune de a face un înlocuitor pentru smântână fără lactate:
2 avocado
sucul de la 2 lime (lamai verzi)
2 linguri (30 ml) de apă
2 linguri (30 ml) de ulei de măsline sau avocado
putina sare
un vârf de cuțit de piper
10. În rulouri de sushi
Sushi este un element de bază în bucătăria japoneză. Se face de obicei folosind orez, alge marine și pește sau crustacee.
Cu toate acestea, avocado este utilizat pe scară largă și în rulouri de sushi. Are o senzație cremoasă și poate fi folosit pentru a umple sau a acoperi rolele de sushi.
11. La grătar
Avocado poate fi făcut și la grătar, ceea ce face o garnitură excelentă, în special pentru carnea la grătar.
Pur și simplu tăiați un avocado în jumătate și scoateți sămânța. Stropiți jumătățile cu suc de lămâie și periați-le cu ulei de măsline. Așezați partea tăiată în jos pe grătar și gătiți timp de 2-3 minute.
În cele din urmă, condimentați-le cu sare și piper sau orice alt condiment la alegere.
12. murat
Murăturile de avocado sunt delicioase și pot fi folosite în orice fel de mâncare în care ați folosi de obicei avocado, cum ar fi salate și sandvișuri.
Pentru a le face, puneți 1 ceașcă (240 ml) de oțet alb , 1 ceașcă (240 ml) de apă și 1 lingură de sare într-o cratiță și aduceți amestecul la fierbere.
Apoi, turnați amestecul într-un borcan și adăugați trei avocado cuburi, necoapte. În cele din urmă, acoperiți-le cu un capac și lăsați-le să se marineze câteva zile înainte de a mânca.
Soluția de murare poate fi aromată cu diferite ingrediente, cum ar fi usturoiul , ierburile proaspete, semințele de muștar, boabele de piper sau ardeii iuți.

13. Ca și cartofi prăjiți
Avocado prajit precum cartofii poate face o garnitură delicioasă, un aperitiv sau pot înlocui cartofii prăjiți obișnuiți.
Pot fi prăjiți adânc sau, mai bine, copți pentru o versiune mai sănătoasă.
Vă puteți bucura de cartofii prăjiți de avocado cu diferite sosuri, cum ar fi ketchup, muștar, aioli sau ranch.
14. Ca topping
Avocado este un plus excelent pentru multe rețete. De exemplu, feliile de avocado sunt perfecte pentru a completa sandvișuri, burgeri și chiar pizza .
De asemenea, sunt minunate pentru a acoperi mâncăruri tipice mexicane, cum ar fi tacos și nachos.
15. În smoothie-uri
Smoothie-urile pot fi un substitut perfect pentru masă sau gustare.
Puteți combina avocado cu legume verzi, cu frunze, cum ar fi varza și fructe, cum ar fi banana, ananasul sau fructele de pădure. În plus, pentru o băutură ambalată în proteine, încercați să adăugați pudră de proteine , iaurt grecesc sau lapte.
Pentru un smoothie rapid, amestecați următoarele:
1 avocado copt, tăiat pe jumătate și fără sâmburi
1/2 banana
1 ceașcă (240 ml) de lapte
1/2 ceașcă (125 grame) de iaurt grecesc vanilat
1/2 ceașcă (15 grame) de spanac
gheață după gust
Opțiunile sunt nelimitate atunci când vine vorba de smoothie-uri și puteți găsi nenumărate rețete online sau în cărți de specialitate.
16. Ca o înghețată
Înghețata cu avocado poate fi o opțiune mai sănătoasă și mai hrănitoare decât înghețata obișnuită.
Se poate face combinând avocado, suc de lămâie, lapte, smântână și zahăr .
Pentru o opțiune mai ușoară, puteți înlocui laptele și smântâna cu lapte de migdale sau nucă de cocos și zahăr cu miere.
În plus, înghețata de avocado este un mod delicios de a vă menține răcoros în zilele toride.
17. În sos de salată
Pansamentele cremoase cumpărate din magazin pot adăuga o tonă de zahăr și uleiuri vegetale nesănătoase la salată. Este întotdeauna recomandat să vă faceți propriul dressing pentru a vă menține salata nutritivă și săracă în calorii.
Salata făcută cu avocado nu numai că are o consistență cremoasa, este, de asemenea, delicioasă și plină de substanțe nutritive.
Doar amestecați următoarele ingrediente și adăugați mai multă apă după cum este necesar pentru a regla consistența:
1/2 avocado
1/2 ceașcă (120 ml) de apă
3/4 ceașcă (12 grame) de coriandru tocat
sucul de 1 lime (lămâie verde)
1 cățel de usturoi
1/4 ceașcă (60 grame) de iaurt grecesc
1/2 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper negru măcinat
18. În deserturi
Avocado poate fi folosit ca un substitut vegan pentru margarina, unt, ouă și uleiuri folosite la coacere.
Această substituție poate reduce conținutul de calorii al alimentelor. De exemplu, 2 linguri (30 de grame) de avocado au doar 48 de calorii, comparativ cu 200 de calorii pentru aceeași porție de unt.
În plus, schimbarea cu avocado este ușoară, deoarece 1 ceașcă (230 grame) de ulei sau unt este egală cu 1 ceașcă (230 grame) de piure de avocado. În plus, 1 ou este egal cu 2-4 linguri (30-60 grame) de piure de avocado.
Avocado este adesea folosit pentru a face prăjituri de ciocolată, brownies, mousse și budincă, deoarece culoarea sa verde va fi ascunsă în culoarea închisă a ciocolatei.
19. În pâine
Avocado este un ingredient excelent pentru a face pâine.
Daca va place painea cu banane, pueti pune avocado în loc de banane.
Alternativ, păstrați bananele , adăugați pudră de cacao și înlocuiți untul sau uleiul cu avocado pentru o pâine delicioasă de ciocolată-avocado-banane.
20. În hummus
Hummus este bogat în substanțe nutritive, preparat de obicei cu naut, ulei de măsline și tahini.
Năutul este o sursă excelentă de proteine ​​și fibre, iar tahini și uleiul de măsline oferă grăsimi monoinsaturate și polinesaturate.
Adăugarea de avocado la acest amestec poate crește conținutul de fibre și grăsimi sănătoase din vas. În plus, avocado contribuie la textura cremoasa a humusului.
Articole despre avocado:
Avocado – retete usoare, rapide, sanatoase si satioase
Avocado – beneficii si proprietati pentru sanatate
Salata de avocado – reteta si beneficii pentru sanatate
Avocado – beneficii si retete delicioase
Avocado – un remediu natural pentru numeroase afectiuni

Niciun comentariu

Nu ratați!