Natura Vindecătoare

Biscuiti cu miere si susan – beneficii si reteta

Semintele de susan, pe cat de mici sunt, pe atat de multe beneficii aduc sanatatii noastre, fiind sursele unor fitonutrienti importanti, precum gasimile esentiale omega-6, antioxidantii de tipul flavonoizilor fenolici, vitaminelor (A, B, C, E), mineralelor (fier, calciu, magneziu, zinc, seleniu si cupru) si fibrelor alimentare cu proprietati benefice sanatatii.
» ajuta la intarirea si curatirea intregului organism
» stimuleaza digestia
» te ajuta sa ai o dantura sanatoasa
» sunt recomandate in ateroscleroza
» protejeaza impotriva radiatiilor
» previne aparitia cancerului
» stimuleaza sanatatea osoasa
» ajuta la intarirea si curatirea intregului organism
Mierea contine minerale, vitamine, polen si proteine (vitaminele prezente sunt tiamina, niacina, riboflavina, acid pantoteic) si anumiti aminoacizi, mineralele incluzand calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc.
» reduce ulceratiile si alte probleme gastrointestinale (contribuie la reglarea digestiei) -mierea de salcam este in special intrebuintata in acest scop in asociere cu propolisul
» are proprietati antibacteriene si antifungice deoarece albinele adauga o enzima care creeaza peroxid de hidrogen
» sporeste performanta sportiva
» amelioreaza tusea si iritatia gatului (in special pe cea nocturna, contribuind la odihna eficienta a copiilor deoarece stimuleaza secretia salivara care actioneaza ca un expectorant natural)
» este utila in tratamentul bronsitelor cronice
» utila in tratarea insomniilor (mierea de tei)
» regleaza nivelul de glucoza din sange
» vindeca ranile si arsurile datorita proprietatilor antibacteriene
» unele sortimente contin cantitati mari de probiotice (6 specii de lactobacilli si 4 specii de bifidobacterii)

Reteta biscuiti cu miere si susan:
• 60g de miere
• 100g de seminte de susan
• 200g de faina integrala pentru prajituri
• jumatate de lingurita de drojdie uscata
• zahar vanilat
• 1 lingura de coaja de portocala razuita
• 1 lingura de coaja de lamaie razuita
• 2 linguri de ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Prajiti semintele de susan intr-o tigaie mica antiaderenta, pe aragaz, la foc mediu, amestecand fara intrerupere. Rasturnati-le pe o farfurie si lasati-le la racit. Se amesteca apoi cu celelalte ingrediente si se adauga treptat apa calduta (150-200ml), atat cat e nevoie pentru a se obtine un aluat moale, dar consistent, care sa poata fi framantat cu mainile. Framantati rapid pana se obtine un aluat omogen, dupa care formati un cilindru cu diametru de aproximativ 4cm. Cu un cutit cu lama lunga si ascutita taiati aluatul in discuri cu grosimea de circa jumatate de centimetru si aliniati-le progresiv pe o tablita acoperita cu hartie cerata de copt. Coaceti biscuitii in cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 12-15 minute pana devin rumeni si crocanti.Cantitatile indicate sunt pentru 8 portii.
Reteta este preluata din cartea „Mierea – proprietati si utilizari”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *