Retete delicioase si sanatoase cu loboda

0

Culoarea rosie a plantelor, a fructelor si a legumelor indica o puternica prezenta a antioxidantilor. Loboda contine foarte mult fier, magneziu si potasiu, importante pentru inima si sistemul muscular.
Antocianii si fenoloo din frunzele de loboda intaresc sistemul imunitar, previn imbatranirea inainte de vreme, ajuta la functionarea creierului si combat celulele canceroase.
Supa crema de loboda
Ingrediente:
• 1 kg loboda verde
• 2 legaturi de ceapa verde
• 1 legatura patrunjel
• 2 legaturi marar
• Sare
• Piper alb
• 2 lingurite de faina
• 2 lingurite de ulei
Mod de preparare:
Se alege loboda, se rup coditele groase si cel mai important lucru se spala in mai multe ape, pana nu mai ramane niciun fir de nisip.
Separat, se umple o oala de 3l cu apa, se pune loboda bine spalata, se presara putina sare si se pune la fiert. Trebuie sa dea in cateva clocote, iar dupa ce s-a inmuiat, se lasa sa se scurga intr-o sita.
Se spala ceapa verde si verdeata se toaca fin. Intr-o alta oala se pune uleiul, verdeata tocata, se inabuse si se adauga faina, amestecandu-se continuu.
Loboda fiarta se paseaza cu blenderul si se amesteca cu verdeata si zeama in care a fiert loboda. Se condimenteaza cu sare si un praf de piper alb. Se orneaza cu patrunjel verde si marar si se serveste calda.

Smoothie de loboda
Ingrediente:
• 1/2 banana
• 1 portocala decojita
• O mana de fructe de padure
• 2 maini de frunze de loboda
• 1/2 cana de iaurt grecesc
• Sucul de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un blender si veti obtine un smoothie gustos si hranitor, pe care il puteti consuma atat dimineata, la micul dejun, cat si seara.
Risotto cu loboda
Ingrediente:
• 2 linguri de ulei de masline
• ¾ cana de ceapa rosie tocata marunt
• 2 catei de usturoi maruntiti
• 1 ½ cana de orez pentru risotto
• ½ cana de vin alb
• 3 cani de supa de legume
• 60 g de loboda tocata marunt
• sare si piper
• 1 lingura de marar tocat marunt
• 2 linguri de branza feta
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste apoi ceapa si usturoiul. Mareste apoi intensitatea focului, adauga orezul si, dupa ce acesta devine opac, adauga vinul.
Intr-o oala separata, fierbe supa de legume.
Pune apoi loboda tocata marunt in tigaia cu orez. Asezoneaza cu sare si piper, apoi adauga treptat supa fierbinte, pana cand orezul este fiert. La final, adauga marar si serveste risotto-ul cu branza feta deasupra.

Niciun comentariu

Nu ratați!