Supa crema de ciuperci – un deliciu sanatos

0

Supa crema de ciuperci este un preparat delicios si hranitor. Aeasta este bogata in proteine si nutrienti si, implicit foarte sanatoasa.
Ingrediente:
• 3 morcovi mici
• 2 cepe rosii (mici)
• 1 pastarnac
• 2-3 cartofi
• 1/2 ardei gras
• 500g ciuperci
• 25g unt
• 2 linguri de smantana
• Sare, nucsoara rasa, piper alb
• ulei de floarea soarelui
• 800ml apa
Mod de preparare:
Taie ceapa marunt si pune-o la calit in 2 linguri de ulei. Las-o sa se rumeneasca usor la foc mic.
Intre timp taie legumele in bucati potrivite. Pune ciupercile si restul de legume peste ceapa rumenita si acopera totul cu apa.
Lasa supa sa fiarba la foc mediu, aprox. 30min., pana ce toate legumele sunt bine patrunse. Adauga untul apoi ia supa de pe foc si mixeaz-o cu ajutorul unui blender.
Pune peste crema de ciuperci si smantana, apoi continua mixarea. Potriveste supa de gust, adaugand sare, piper alb si nucsoara rasa.
Ingrediente:
• 500 g ciuperci
• 150 ml lapte
• 100 g smantana
• 0,5 l supa clara de legume
• 1 sau 2 cepe albe medii
• 2 catei de usturoi
• 2 linguri de ulei de masline
• o lingura de unt
• un cartof
• o legatura de marar si una de patrunjel
• sare, piper, boia dulce, cimbru

Mod de preparare:
Taie marunt ceapa si usturoiul si caleste-le intr-o cratita in care ai incins untul si uleiul de masline. Cand incep sa devina transparente, adauga ciupercile si taiate subtire si lasa-le cateva minute sa se inmoaie. Acopera-le cu supa de legume si adauga cartoful taiat cubulete; amidonul din acesta va face supa mai densa si mai cremoasa.
Condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si cimbru si lasa aromele sa se amestece cu legumele timp de 30 de minute, la foc mediu. Poti adauga laptele inainte sa iei oala de pe foc. Smantana va fi pusa in blender impreuna cu supa. La final vei adauga verdeata tocata marunt.
Sfaturi:
Foloseste si coditele ciupercilor, chiar daca acestea sunt mai fibroase. Au un gust bun si o cantitate mare de fibre, iar dupa ce le vei pasa in blender vor deveni la fel de cremoase si placute la textura ca si “palariile”.
Supa crema de ciuperci se serveste fierbinte. Pe langa verdeata o poti decora cu ciuperci rumenite in rigaie si o poti servi alaturi de crutoane.
Beneficiile ciupercilor pentru sanatate
• Reduce riscul de aparitie a cancerului
• Reduce riscul de aparitiei bolilor cardiovasculare
• Te ajuta sa slabesti
• Combat starile de oboseala
• Intaresc imunitatea
• Reduc inflamatiile
Ciupercile sunt un aliment de baza si in dietele vegerariene, tocmai datorita multitudinii de nutrienti pe care le contin. Acestea nu suplinesc rolul altor alimente, insa includerea lor in alimentatie reprezinta o alegere sanatoasa.

Niciun comentariu

Nu ratați!