Natura Vindecătoare

Supa crema de usturoi – o alegere excelenta pentru sezonul rece

Raceala, gripa, dar si alte infectii pot fi usor tratate consumand supa de usutroi. In zilele noastre rezistenta la antibioticele uzuale a crescut foarte mult in popultie, in principal din cauza administrarii excesive. Foarte multe persoane iau antibiotice pentru infectii banale, astfel au ajuns ca aceste pastile sa nu isi mai faca efectul.
Universitatea din Washington a efectuat o serie de studii privind efectele unor alimente versus antibioticele uzuale, descoperind ca usturoiul prezinta efecte antibacteriene si antivirale incredibile.
Pentru mai multe informatii despre beneficiile usturoiului asupra sanatatii puteti citi aici. De asemenea, puteti citi si despre beneficiile usturoiului mancat dimineata pe stomacul gol dar si despre ceaiul de usturoi.
Ingrediente:
🍲 3-4 capatani de usturoi
🍲 1 ceapa galbena, mare
🍲 1 cartof alb, mare
🍲 1 radacina telina, mica
🍲 750 ml apa
🍲 100 g unt
🍲 200 ml smantana de gatit, dulce
🍲 sare
🍲 crutoane, sau paine prajita,  pentru servit
Mod de preparare:
Legumele, mai putin usturoiul, se curata si se toaca  marunt.
Se caleste ceapa in unt topit, apoi se adauga celelalte legume si se lasa sa se patrunda, amestecandu-le periodic.
Se adauga apa fierbinte, cat sa fie bine acoperite si se lasa sa fiarba 10-15 minute.
Se potriveste gustul cu sare.
Usturoiul se curata, se da pe razatoare si se adauga peste restul ingredientelor, in ultimele 5 minute de fierbere.
Se trece totul prin blender, se adauga smantana si se mai lasa 2-3 minute pe foc, apoi se trece supa-crema de usturoi prin sita, pentru a deveni fina.
Se serveste fierbinte, cu paine prajita sau crutoane.
Ingrediente:
🍲 8 capatani de usturoi
🍲 1 ceapa
🍲 1 telina mica
🍲 4 cartofi
🍲 Cateva fire de cimbrisor
🍲 Ulei de canepa
🍲 Rosii uscate si smantana (optional)
🍲 Piper, sare
Mod de preparare
Fierbeti ceapa, cartofii si telina iar usturoiul adaugati-l in oala abia dupa ce au fiert bine cartofii.  Dupa ce ati adaugat usturoiul mai lasati 5 -6 minute la fiert. In oala adaugati si firele de cimbrisor sa fiarba odata cu legumele. Adaugati si putina sare.
Dupa ce au fiert pasati-le cu blenderul.
Puteti adauga la final, optional, smantana si rosii uscare.

Ingrediente:
 🍲 3 cartofi medii 
🍲 1-2 morcovi 
🍲 1 ceapa 
🍲 1 pastarnac 
🍲 6 catei usturoi 
🍲 2 fire ceapa verde 
🍲 2-3 linguri ulei de masline 
🍲 2 linguri unt o legatura patrunjel
🍲 3 linguri smantana pentru gatit 
🍲 apa, sare, piper
Mod de preparare:
Toaca ceapa mare si caleste-o in ulei si unt la foc mic, apoi adauga cateii de usturoi curatati si maruntiti. Amesteca, iar cand s-au inmuiat ingredientele (dupa 20-30 de secunde) adauga 700-900 ml apa.
Adauga cartofii, pastarnacul si morcovul, tocate bucati mari si cubul concentrat de pui. Dupa ce legumele au fiert (le poti patrunde usor cu furculita), lasa supa sa se raceasca putin si paseaza amestecul in blender.
Pune supa inapoi pe foc si las-o sa dea in clocot, adauga ceapa verde tocata marunt, sarea si piperul. Pune capacul si lasa supa sa fiarba pentru 15-20 de minute.
Dupa ce a fiert, potriveste supa de sare si piper, adauga patrunjelul si pune smantana pentru gatit, amestecand in timp ce o adaugi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *