Suc de morcovi – simplu si sanatos

1

Chiar daca nu aveti acasa un storcator electric, puteti face suc de morcovi foarte simplu:
Taiati morcovii in bucati mici si puneti-i intr-un blender (sau dati-i prin razatoare). Adaugati apa, cat sa ii acopere. Mixati pana se obtine un piure fin.
Mai adaugati apoi putina apa incalzita in terciul obtinut si lasati la infuzat 15-30 de minute.
Filtrati apoi sucul folosind o strecuratoare densa. Presati terciul cu o lingura pentru a extrage cat mai mult lichid.
Sucul obtinut se bea imediat, sau se poate pastra la frigider cel mult 6 ore, in recipiente inchise la culoare, pentru a nu se oxida.
          Beneficiile sucului de morcovi:
Sucul de morcovi este o delicioasa sursa de vitamina A, C, D, E si K precum si multe minerale, cum ar fi magneziu, potasiu si calciu.
Acesta ne protejeaza sanatatea ochilor, fiind bogat in beta-caroten si ii apara de diferite tulburari (degenerescenta maculara sau chiar orbire). Consumul de suc de morcovi in mod regulat ajuta la mentinerea ochilor sanatosi pe tot parcursul vietii.
Sucul de morcovi este o sursa mare de antioxidanti. Carotenoizii, gasiti in morcovi si in alte legume portocalii, sunt antioxidanti puternici care contribuie la reducerea riscului de diferite forme de boli. Acesta ajuta sistemul imunitar, intarind apararea organismului de deteriorarile cauzate de radicalii liberi, a bacteriilor daunatoare, a virusilor si a inflamatiei.
Sucul de morcovi scade riscul bolilor cardiace si accidentelor vasculare cerebrale. Acesta intareste sanatatea inimii prin scaderea stresului oxidativ si imbunatateste apararea organismului impotriva bolilor cardiovasculare.

Acesta ajuta si la scaderea colesterolului si la cresterea productiei biliare, ceea ce mareste capacitatea organismului de a digera grasimi. Nu numai ca ajuta sistemul digestiv sa absoarba in mod corespunzator nutrientii din alimente, dar influenteaza direct nivelurile bune de colesterol care protejeaza inima.
Cercetarile au aratat ca nivelul mare de carotenoizi apara corpul impotriva cancerului. Antioxidantii din morcov sunt capabili sa lupte impotriva celulelor leucemice si pot juca un rol in reducerea riscului de aparitie a unora dintre cele mai raspandite tiputi de cancer, inclusiv ovarian si de san.
Nutrientii gasiti in acest suc ajuta la imbunatatirea imunitatii, inclusiv a capacitatii organismului de a lupta impotriva bacteriilor orale. Anumite minerale antibacteriene ajuta la prevenirea cariilor dentare. Acesta ajuta la indepartarea placilor si petelor dintilor, iar fibrele sale ajuta sistemul digestiv natural, curatand bacteriile nedorite in intestin.
Beta-carotenul este esential pentru vindecarea oricarui tip de rana si ajuta pielea sa ramana tanara si radianta.
Sucul de morcovi ajuta sanatatea creierului, imbunatateste memoria si previne bolile cognitive. Acest lucru se datoreaza capacitatii morcovului de a reduce stresul oxidativ din creier care poate slabi capacitatea de semnalizare a nervilor.

Sursa: https://draxe.com/carrot-juice/

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!