Sucul de sfecla rosie – o licoare uimitoare

0

Ingrediente:
1 sfecla
2 pere
4-5 morcovi
½ lamaie (doar sucul)
Curatam sfecla perele si morcovii si le taiem in bucati. Punem perele, morcovii si sfecla in storcator si il actionam. Adaugam sucului o  jumatate de lamaie, amestecam si il consumam.
Ingrediente:
1 sfecla medie
1 ceasca de ananas proaspat
1 mar
Curatati sfecla si marul (daca este cerat). Adaugati toate ingredientele in storcator si beti-l proaspat.
Ingrediente:
1 sfecla mare
2 portocale medii
2 morcovi medii
Curatati ingredientele.  Adaugati-le in storcator si beti-l proaspat.
          Beneficiile sucului de sfecla
Sfecla este una dintre cele mai sanatoase alimente din care putem face suc. Daca nu ati incercat niciodata sucul de sfecla, acum este momentul sa incepeti. Sfecla a fost considerata de multe culturi antice nu hrana, ci medicament. La inceput, sfecla era apreciata pentru frunzele sale, care sunt incarcate cu o valoare nutritiva si terapeutica.
Sucul de sfecla este o sursa buna de folat, mangan, tiamina, riboflavina, vitamina B6, acid pantotenic, colina, betanina, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru si seleniu.
Acest suc ajuta la scaderea tensiunii arteriale. De fapt atunci cand este consumat, veti observa o scadere a tensiunii arteriale instantaneu si va ramane scazuta timp de pana la 24 de ore. Intr-un studiu, cercetatorii au descoperit ca un singur pahar de suc de sfecla reduce presiunea sistolica cu 4 pana la 5 puncte. Intr-un studiu, practicantii care au consumat suc de sfecla timp de o luna au avut o scadere a tensiunii arteriale, imbunatatirea functiei endoteliale si rigiditatea arteriala.

Sucul de sfecla este o bautura detoxifianta super eficienta care va poate ajuta la eliminarea toxinelor daunatoare si la stimularea celulelor hepatice.
Desii exista multe produse pe piata care promit ca va protejeaza pielea de daunele pe care le provoaca radicalii liberi, sucul de sfecla rosie face o treaba uimitoare. Antioxidantii protejeaza pielea iar licopenul din suc ajuta la mentinerea elasticitatii pielii in timp ce o protejeaza de soare.
In anii 1950, un medic maghiar, pe nume  Alexander Ferenczi, a folosit sucul de sfecla pentru a ajuta la remedierea cancerului. Pacientii cu care a lucrat, trecusera deja prin chimioterapie si au fost considerati a fi in stadiile finale ale bolii. Aceasta terapie a fost atat de puternica incat nutrientii din sfecla au supraincarcat ficatul pacientiilor. Ulterior, cercetarea folosind sfecla a gasit rezultate pozitive. Cercetarile au concluzionat ca sfecla poate ajuta in lupta impotriva tumorilor canceroase si a leucemiei. Intr-un alt studiu clinic mai recent, 22 de pacienti cu cancere inoperabile au tinut cura cu sfecla pentru 3 – 4 luni si au prezentat imbunatatiri semnificative.
Acest suc imbunatateste digestia. Beti o jumatate de ceasca de suc de sfecla inainte de mese sau oricand aveti un stomac deranjat. Mai este benefic pentru reducerea durerii articulare, ajuta functia cognitiva si promoveaza vederea.
Betanina din sfecla este un nutrient puternic care protejeaza celulele, proteinele si enzimele de stresul de mediu. De asemenea este un nutrient puternic care protejeaza organele interne, reduce factorii de risc vascular.
Sucul de sfecla este un bun energizant. Acesta poate scadea cantitatea de glucoza din sange, datorita fibrelor solubile din sfecla.

 

Niciun comentariu

Nu ratați!