Anemie – simptome, cauze si remedii naturale

0

Anemia este in esenta un termen general care semnifica o deficienta a hemoglobinei. Functia principala a hemoglobinei este de a transporta oxigenul, ceea ce inseamna ca anemia duce adesea la o lipsa de oxigen esential in organele corpului.
Anemia este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale sangelui din intreaga lume. Milioane de oameni sunt diagnosticati cu aceasta tulburare in fiecare an. Se considera cea mai obisnuita tulburare a sangelui deoarece se poate dezvolta foarte usor datorita lipsei de fier.
Exista mai multe motive pentru anemie, inclusiv sarcina, pierderea masiva de sange si deficienta alimentara. Organizatia Mondiala a Sanatatii ne spune ca anemia apare atunci cand concentratia hemoglobinei este sub 12g/dl la femei si de 13g/dl la barbati.
Principalele simptome ale anemiei sunt: palpitatii, dificultati de respiratie, ameteala, slabiciune, letargie, dureri de cap, durere de gat, unghii fragile.
Tratamentul anemiei depinde de cauza aparitiei acesteia. Daca motivul principal este deficitul de fier din dieta, atunci consumul mai mare de alimente bogate in fier poate rezolva aceasta problema intr-un mod eficient. Un studiu privind examenul de sanatate si nutritie sugereaza ca aportul de fier este, in general, mai scazut la femeile la varsta reproducerii si la copii mici. Uneori, aportul de suplimente de fier este necesar, insa este foarte important sa consultati un medic pentru recomandari, inainte de a oferi suplimente de fier copiilor.
Din fericire pentru toti cei care sufera de anemie, exista multe remedii disponibile care pot oferi un ajutor imens. Rabdarea este cheia pentru astfel de remedii la domiciliu. Nu trebuie sa va asteptati ca rezultatele sa apara peste noapte. Treptat, intr-o perioada de timp, veti gasi forta care se va intoarce in corpul dumneavoastra.
Sfecla
Un remediu foarte eficient la domiciliu pentru anemie este sa amestecati o ceasca de sfecla rosie, suc de mere si miere si sa beti o data pe zi. Sfecla rosie este o sursa de caroten si fier si ajuta acei pacienti care urmeaza o dieta vegerariana. De asemenea, trebuie sa evitati produsele alimentare cum ar fi tarate de grau, ciocolata, cafeaua si bomboanele deoarece sunt cunoscute ca interfereaza cu procesul natural de absorbtie a fierului.

Banane
Puteti consuma o banana coapta cu miere de doua ori pe zi. Bananele stimuleaza productia de homoglobina in sange, deoarece sunt bogate in fier.
Legume cu frunze verzi
In general, o dieta bogata in legume cu frunze verzi este probabil cea mai buna remediere pe care o puteti gasi pentru anemie. Acestea sunt bogate in fier si, prin urmare, va pot ajuta sa scapati de aceasta tulburare.
Spanac
Spanacul este o alta leguma care contine cantitati mari de acid folic si fier. Acesta a fost folosit ca remediu pentru anemie de foarte mult timp.
Vitamina C
Deoarece vitamina C este cunoscuta pentru a ajuta la absorbtia fierului, trebuie sa o includeti in dieta.  O dieta echilibrata face minuni pentru cei care sufera de anemie.
Miere
Mierea este considetata un remediu foarte bun pentru ca ajuta la cresterea continutului de hemoglobina in sange. Mierea este bogata in minerale (mangan, cupru si fier).
Cereale
Puteti consuma o multime de cereale, deoarece acestea sunt in general imbogatite cu fier si acid folic. Este intotdeauna preferabil sa verificati ingredientele de pe eticheta.
Alte alimente bogate in fier si beneficiile acestora in organism.
Sursa: https://www.organicfacts.net/anaemia.html

Niciun comentariu

Nu ratați!