Remedii naturiste pentru tratarea arsurilor solare

0

Cea mai importanta remediere a oricarei conditii este de a sta departe de ceea ce a cauzat aceasta afectiune. Prin urmare, expunerea la soare ar trebui evitata. Pacientul trebuie sa ramana in interior, in special intre orele 10:00 si 16:00, cand razele UV sunt de obicei mai puternice.
Comprese reci
Arsurile solare provoaca dureri si inflamatii ale pielii. Compresele ar putea fi folosite pentru racirea arsurilor. Apa rece actioneaza eficient pentru a ajuta la reducerea simptomelor arsurilor solare.
Baie rece
O baie rece este un remediu eficient. Apa rece ajuta la ameliorarea durerii, mancarimei si inflamatiei. Nu utilizati parfumuri, uleiuri sau saruri de baie in timpul baii, deoarece pot creste sensibilitatea pielii.
Hidratarea
Consumul constant de apa este necesar deoarece arsurile provocate de soare pot duce la deshidratare. Consumul de apa ajuta, de asemenea, la racirea corpului.
Legume si fructe
Consumul de legume si fructe cu un continut ridicat de apa va poate ajuta sa va rehidratati mai repede. Unele dintre acestea includ castraveti, pepeni, papaya, pepene galben etc.
Aloe vera
Mancarimea, roseata si iritarea pot fi eliminate cu ajutorul sucului de aloe vera. Taiati pe lung o frunza de aloe vera si extrageti sucul direct pe arsura. Puteti face acest lucru de 5-6 ori/zi.
Lapte degresat
Amestecati laptele cu apa la un raport 1:4 (o parte lapte si 4 apa), adaugati cuburi de gheata si aplicati comprese timp de 15 minute. Repetati aceasta procedura la fiecare 2 -4 ore.

Suc de lamaie si apa de trandafir
Sucul de lamaie, apa de trandafir si glicerina pot fi amestecate in proportii egale si aplicate pe arsuri inainte de a merge la culcare. A doua zi, trebuie clatit cu apa rece.
Frunze de salata
Frunzele de salata trebuie fierte in apa si facute o pasta. Aceasta pasta poate fi aplicata direct pe zonele afectate atunci cand este inca putin calda. Usureaza rapid durerea si grabeste vindecarea.
Cartof
Taiati felii de cartofi si puneti-le pe pielea afectata. Acestea grabesc vindecarea si diminueaza disconfortul.
Contactati medicul daca:
• Durerea nu inceteaza dupa cateva zile;
• Apar pete cutanate deschise la culoare;
• Apar eruptii de piele;
• Esti in permanenta greata, stari febrile si exces de durere;
• Ploapele dumneavoastra sunt arse si aveti ochii inflamati.
Sursa: https://www.organicfacts.net/sunburn.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page

loading...

Niciun comentariu

Nu ratați!