Pietre la rinichi – cauze, simptome si remedii naturale

0

Pietrele la rinichi sunt formate atunci cand anumite minerale, de multe ori calciul, este depozitat si cristalizat in structura rinichilor. Exista si alte minerale care pot provoca pietre la rinichi, dar calciul este de departe cel mai comun.
Pietrele la rinichi se pot dezvolta la unul sau la ambii rinichi si afecteaza persoanele de peste 30 de ani. Aceasta este o conditie destul de raspandita.
Simptome:
· o durere persistenta in partea inferioara a spatelui, care poate fi simtita si in zona inghinala;
· perioade de durere intensa in partea din spate sau din lateral a abdomenului;
· incapacitatea de a sta intins;
· stare de rau;
· nevoie frecventa de a urina;
· durere in timpul urinarii;
· sange in urina.
Din fericire, exista multe cai de atac de care puteti profita pentru a trata sau preveni formarea pietrelor la rinichi. Multe dintre acestea se gasesc chiar in momentul de fata in bucataria dumneavoastra.
Apa
Deshidratarea este de departe cea mai frecventa contributie la dezvoltarea pietrelor la rinichi, deoarece aproape 75% din populatia lumii nu consuma zilnic suficienta apa. De ani de zile ati auzit de aportul zilnic de apa recomandat la 2l, dar foarte putin oameni ajung sa consume aceasta cantitate.
Asigurati-va ca beti suficienta apa in fiecare zi, deoarece aceasta are un rol foarte important in mentinerea sanatatii prin spalarea reziduurilor minerale din rinichi, impiedicand depunerea si cristalizarea ulterioara conducand la formarea pietrelor.
Otet de cidru de mere
Otetul de cidru de mere ramane un remediu natural eficient pentru pietrele la rinichi, deoarece poate ajuta la dizolvarea pietrelor mici. Consumul regulat de 2 lingurite/zi este, de asemenea, recomandat pentru a preveni formarea altor pietre noi.

Lamaie
Consumati zilnic zeama de lamaie daca sunteti predispus la a dezvolta pitre la rinichi. Lamaile contin citrat, care ataca pietrele la rinichi. Sucul de lamaie consumat zilnic ajuta la fragmentarea si dizolvarea pietrelor mici care pot fi eliminate usor in urina.
In plus, lamaile au proprietati antibacteriene, care ajuta la protejarea tractului urinar de infectii.
Rodie
Rodiile sunt adevarate super-alimente, incarcate cu antioxidanti care promoveaza sanatatea si bunastarea organismului. Cand vine vorba de pietre la rinichi, rodiile reduc aciditatea urinei. Este un risc mai scazut de formare a pietrelor la rinichi atunci cand urina este mai putin acida.
Busuioc
Consumul regulat de busuioc poate ajuta la reglarea producerii de acid uric, a carei concentratie ridicata este asociata cu un risc crescut de formare a pietrelor la rinichi.
Busuiocul contine acid acetic, unul dintre principalii compusi activi care si-a dovedit eficacitatea in a ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi.
Suc de afine
Probabil stiati ca sucul de afine este un remediu natural eficient impotriva infectiilor tractului urinar, dar stiati ca previne si formarea pietrelor la rinichi? Sucul de afine ajuta la scaderea cantitatii de calciu din urina si promoveaza absorbtia calciului in oase.
Ceai de urzici
Ceaiul de urzici are proprietati diuretice, care ajuta la spalarea acidului uric, a oxalatului si a ionilor de calciu care pot fi prezenti. Stimularea urinarii este una dintre cele mai cunoscute metode de prevenire a formarii pietrelor si, impreuna cu proprietatile sale antibacteriene, protejeaza rinichii si tractul urinar.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.naturalfoodseries.com/

Niciun comentariu

Nu ratați!