Top 7 uleiuri esentiale pentru tratarea racelii si nasului infundat

0

Raceala poate fi destul de suparatoare insa uleiurile esentiale va pot ajuta in combaterea acesteia in mod natural, fara a avea efecte adverse. Uleiurile esentiale sunt cunoscute pentru combaterea infectiilor virale si bacteriene. Studiile au demonstrat ca diferite uleiuri pot suprima eficient activitatea virusului gripal.
Uleiurile esentiale contin compusi chimici diferiti care provin din plantele din care sunt preluate. Datorita acestui lucru, uleiurile esentiale au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile lor medicinale si terapeutice.
Cercetarile au aratat ca uleiurile esentiale, in special cele de lavanda si menta, pot fi de un real ajutor in combaterea racelii si gripei. Uleiurile esentiale ofera, de asemenea, solutii antiseptice impotriva agentilor patogeni orali.
Uleiul esential de menta contine mentol care actioneaza ca un decongestionant natural. Studiile au demonstrat, de asemenea, activitatile antivirale ale uleiului de menta.
Ulei esential de eucalipt
Uleiul de eucalipt imbunatateste imunitatea si are efect antimicrobian. Acest lucru poate fi atribuit cineolului, componenta principala a uleiului. Proprietatile sale antivirale si antifungice pot avea efecte pozitive asupra racelii si a altor afectiuni respiratorii.
Ulei esential de menta
Rapoartele au aratat ca un amestec de ulei esential de eucalipt si menta poate ajuta la tratarea simptomelor sinusului. Ceaiul de menta ajuta, de asemenea, la tratarea simptomelor nazale.
Pe langa prevenirea racelii si gripei, uleiul esential de menta poate stimula si energia.
Ulei esential de oregano
Uleiul esential de oregano are proprietati antioxidante puternice care pot ajuta la tratarea bolilor respiratorii. Uleiurile esentiale extrase din oregano protejeaza organismul impotriva agentilor patogeni care infecteaza caile respiratorii.

Ulei esential de arbore de ceai
Studiile arata ca uleiul esential de arbore de ceai ofera protectie antibacteriana, antifungica si antivirala.
Ulei esential de lamaie
Uleiul esential de lamaie are proprietati antibacteriene puternice si poate ajuta organismul lupte impotriva racelii si gripei. Este un calmant natural si ajuta la ameliorarea stresului care este asociat cu simptomele racelii.
Ulei esential de lavanda
Uleiul esential de lavanda este unul dintre uleiurile esentiale cel mai des utilizate. Acesta ofera o protectie excelenta a antioxidantilor, eliminand radicalii liberi care provoaca boala. Acesti radicali liberi pot slabi si sistemul imunitar. Prin stimularea sistemului imunitar, uleiul esetial de lavanda este capabil sa ajute organismul in lupta cu raceala si gripa.
Ulei esential de cimbru
Uleiul esential de cimbru functioneaza ca stimulent tonic si este destul de util in tratarea infectiilor respiratorii, astmului si bronsitei. Uleiul prezinta si proprietati antibacteriene.
Mod de utilizare:
• Adaugati aproximativ 7 picaturi de ulei esential intr-un bol mare cu apa fierbinte.
Inclinati-va peste bol si acoperiti-va capul cu un prosop, astfel incat sa puteti inhala vaporii de abur.
Asigurati-va sa stati la cel putin 15 cm de vas.
Inchideti ochii si respirati pe nas.
Sursa: www.stylecraze.com

loading...

Niciun comentariu

Nu ratați!