Armurariu (ciulin de lapte) – efecte secundare

1

Armurariul (ciulinul laptelui) este o planta medicinala originara din sudul Europei. Este folosit in prepararea multor medicamente naturiste datorita efectelor sale antioxidante si antiinflamatoare.
Deși în general este considerat sigur, se știe că utilizat pe termen lung poate cauza efecte adverse la unele persoane. Acestea au raportat probleme abdominale, reacții alergice și interacțiuni cu estrogenul și anumite tipuri de medicamente.
1 Poate provoca probleme abdominale
Cercetările afirmă că ciulinul de lapte poate provoca anumite probleme abdominale, cum ar fi diareea , balonarea si gaze. Ingestia orală a ciulinului a fost, de asemenea, legată de plinătatea abdominală (sau dureri abdominale) si anorexie (pierderea poftei de mâncare).
2 Poate provoca reacții alergice
Ciulinul (armurariul) poate provoca reacții alergice la oameni, în special personelor care sunt, de asemenea, alergice la gălbenele, margarete și crizanteme.
Anumite rapoarte afirmă, de asemenea, că ciulinul de lapte poate provoca erupții cutanate și urticarie.
Dacă dezvoltați o reacție alergică după ce ați consumat aceasta planta, întrerupeți utilizarea și consultați medicul.
3. Poate interacționa cu estrogenul
Armurariul este cunoscut ca având mai multe proprietăți asemănătoare estrogenului, iar anumite surse afirmă că poate agrava câteva afecțiuni de sănătate (cum ar fi endometrioza, unde țesutul endometrial apare în afara uterului și provoacă durere).

Aceasta planta ar putea, de asemenea, să scadă nivelul hormonilor din organism. Luând-o împreună cu pastilele de estrogen le-ar putea reduce eficiența. Unele dintre aceste pastile de estrogen pot include estrogeni equini, etinilestradiol, estradiol, etc. Cu toate acestea, este necesară o cercetare mai directă în acest sens.
4.Poate avea interacțiuni în timpul alăptării și sarcinii
Deși armurariul a fost folosit de-a lungul timpului pentru a îmbunătăți fluxul de lapte matern, beneficiile sale în timpul alăptării și sarcinii nu sunt încă bine studiate. Prin urmare, evitați utilizarea.
5.Poate interacționa cu medicamentul pentru colesterol
Armurariul ar putea interacționa cu medicamentele cu statină, despre care se știe că scad nivelul colesterolului (scăderea lipidelor). Interacționează cu aceste medicamente, deoarece ambele sunt defalcate de aceleași enzime hepatice.
6. Poate scădea prea mult zahărul din sânge
Armurariul conține o substanță chimică numită silimarină, care poate scădea nivelul de zahăr din sânge. Deși există o lipsă de cercetare directă, există posibilitatea ca administrarea ciulinului de lapte împreună cu medicația pentru diabet să scadă prea mult nivelul glicemiei.

loading...

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!