Beneficiile semintelor si germenilor de ridichi, si cum ii puteti creste acasa

0

Semintele de ridichi sunt foarte benefice sanatatii datorita compozitiei acestora, care include niveluri notabile de vitamina C, folat, magneziu, fosfor, mangan, cupru si proteine. Contin multi antioxidanti si acizi organici.
Aceste seminte au capacitatea de a proteja sanatatea pielii, scade tensiunea arteriala, imbunatateste sanatatea cardiovasculara, intareste oasele, detoxifica ficatul, stimuleaza digestia si previne anumite forme de cancer.
Ingrijirea pielii
Cantitatea generoasa de vitamina B si C, precum si diverse minerale si antioxidanti, ajuta la imbunatatirea starii de sanatate a pielii prin reducerea stresului oxidativ. Acestea pot trata pielea uscata si crapata si pot sa diminueze aspectul de linii si riduri, precum si petele de varsta.
Sanatatea inimii
Anumite flavonoide gasite in semintele de ridichi sunt capabile sa protejeze sistemul cardiovascular. Acest lucru reduce riscul de hipertensiune arteriala, infarct miocardic si accident vascular cerebral.
Imbunatateste sanatatea oaselor
Una dintre cele mai notabile minerale gasite in semintele de ridiche este calciul, o componenta cheie in sanatatea osoasa si prevenirea osteoporozei. Exista cantitati mici si de alte minerale esentiale pentru imbunatatirea densitatii minerale osoase, precum fosforul, manganul si cuprul.
Pietre la rinichi
De secole, semintele de ridiche au fost prescrise ca un remediu traditional pentru pietrele la rinichi, datorita proprietatilor lor diuretice. Acest lucru poate ajuta la descompunerea unor grupe de acid oxalic si a pietrelor la rinichi.
Protejeaza sanatatea ficatului
Asemanator efectelor acestor seminte asupra rinichilor, acestea pot stimula functia ficatului si pot reduce nivelurile de toxine din sange. Cercetarile au aratat ca ingredientele active din semintele de ridiche pot contribui la eliminarea blocajului hepatic si la imbunatatirea metabolismului.

Digestie
Ca majoritatea semintelor, si cele de ridiche sunt bogate in fibre dietetice, foarte importante pentru procesele digestive. Acestea pot preveni diareea, si stimuleaza miscarea peristaltica. In cele din urma, fibrele dietetice pot scadea nivelurile de colesterol si sa regleze nivelul de zahar din sange.
Anti-cancerigen
Bogate in flavonoide si alti antioxidanti polifenoli, semintele de ridiche sunt capabile sa ajute organismul sa elimine radicalii liberi, produsul secundar al metabolismului celular. Aceasta capacitate de a incetini stresul oxidativ si de a preveni mutatia celulara este ajutata de prezenta acidului folic si a vitaminei C, care au efecte antioxidante.
Beneficiile germenilor de ridichi:
• Au efect de curatare a sasngelui;
• Au efect de antibiotic natural;
• Curata caile respiratorii;
• Trateaza racelile, sinuzita;
• Imbunatatesc circulatia sangelui;
• Au efect vermifug, elimina viermii intestinali;
• Ajuta la eliminarea nisipului si pietrelor de la rinichi si bila;
• Curata eficient vezica urinara, rinichii si ficatul;
• Trateaza acneea, curata si infrumuseteaza tenul, gratie continutului mare de fosfati.
Cum se cresc germenii de grau:
Intr-un recipient de sticla cu forma mai lunga, sau intr-un borcan cu capac in care am facut mici gaurele pentru aerisire, se pun semintele la inmuiat pentru 24 de ore, intr-un loc mai intunecos- borcanul se aseaza inclinat pentru ca semintele sa aiba mai mult spatiu.
Dupa ce semintele s-au inmuiat corespunzator (24h), se spala de cateva ori pana apa ramane curata si se aseaza la loc, repetand clatirea semintelor cu apa in fiecare zi (pentru a evita dezvoltarea bacteriilor) oana cand incoltesc si apar mugurii, se scoate recipientul si se lasa la lumina sau la soare pentru inverzire si se pot consuma.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: https://www.organicfacts.net/radish-seeds.html

Niciun comentariu

Nu ratați!