Stiati ca frunzele de dovlecel le puteti fierbe si consuma? Sunt foarte bogate in nutrienti benefici sanatatii

0

Frunzele dovleceilor contin potasiu, proteine, vitamina A, B6, C, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, seleniu, niacina, folat.
– Scade temperatura atunci cand aveti febra
– Actioneaza ca tratament pentru greata sicreste productia de hemoglobina in sange
– Te mentine tanar, avand proprietati anti-imbatranire
– Imbunatateste vederea
– Scade colesterolul rau, mentinand sanatatea inimii
– Mareste fertilitatea
– Mentine sanatatea oaselor si dintilor
– Imbunatateste imunitatea si vindeca anemia
– “Curata” sistemul digestiv
– Previne infectia bacteriana
Sursa: https://drhealthbenefits.com/herbal/leaves/health-benefits-of-zucchini-leaves

Supa crema de frunze de dovlecel
1 mana mare de frunze de dovlecel
2 fire de ceapa verde
1 morcov
4 catei de usturoi
1 ardei mic iute
sare, piper (dupa gust)
1 varf de cutit de seminte de chimen
4 linguri de ulei de masline
2l apa
cateva frunze de menta
patrunjel, cimbru, dafin dupa gust
iaurt (la discreţie)
Mod de preparare:
1 Încingeţi uleiul şi adăugaţi cepa, usturoiul, morcovul şi ardeiul iute tăiate mărunt. Lăsaţi-le să se călească până când ceapa devine transparentă.
2 Adăugaţi frunzele de dovlecel spălate şi tăiate, piperul, patrunjelul, cimbrul, dafinul, chimenul şi amestecaţi din când în când cca. 5 min.
3 Turnaţi apa, adăugaţi sarea şi fierbeţi cca. 15 min. Lăsaţi supa să se răcească la frigider, adăugaţi iaurtul şi mixaţi bine cu blender-ul.
Serviţi cu frunze de mentă mărunţite pe deasupra.

Niciun comentariu

Nu ratați!