Aveti piele uscata? Mancati aceste alimente pentru a pastra pielea hidratata in mod natural

0

Pielea uscată și crăpată este o problema cu care ne confruntam multi dintre noi si pe langa aspectul neplacut poate fi și dureroasă. Aplicarea de creme hidratante poate rezolva problema doar pe moment, odata ce nu se mai aplica agentul hidratant pielea va redeveni uscata dupa o perioada. Alimentele prezentate in acest articol iti pot face pielea natural hidratata si stralucitoare. Daca ai pielea uscata este bine sa folosesti si sapun special pentru piele uscata ce nu contine deloc alcool sau parfum, precum sapunul pentru copii.
Apa
Când vine vorba de tratarea pielii uscate, primul și cel mai important factor este apa. Apa îți rehidratează celulele, menține homeostazia, previne îmbătrânirea și menține toate celulele active și funcționale. Daca nu se asimileaza cantitatea suficientă apă poate duce la pierderea cutanată a apei, ceea ce duce la multe probleme ale pielii, inclusiv pielea uscată. Bea cel puțin 3 litri de apă pe zi pentru a-ți ajuta celulele să-și mențină volumul și forma.
Nuci
Nuci, cum ar fi migdale, nuci, nuci de macadamia, nuci de pin, fistic, caju și alune, sunt încărcate cu acizi grași esențiali, cum ar fi acizii grași omega-3 și omega-6, proteine, vitamina E, vitamine din grupul B, magneziu, seleniu, cupru, fier, zinc, calciu, potasiu și fibre alimentare. Acești nutrienți ajută la menținerea integrității celulelor, la îmbunătățirea circulației și la hidratarea celulelor, făcând astfel pielea ta moale, suplă și strălucitoare.
Cum să tratezi pielea uscată cu nuci:
Înmuiați nucile peste noapte. Mancati o mână de nuci dimineața cu micul dejun. Puteți adăuga, de asemenea, nuci în smoothie-ul dvs. de mic dejun, salată, cartofi prăjiți, lapte etc. Totuși, cantitatea de nuci consumate trebuie să fie moderată sau limitată pentru a evita aportul în exces de grăsime.
Luați 4-6 migdale (înmuiate peste noapte), îndepărtați-le pielea și folosiți un blender pentru a face pasta de migdale. Adăugați două linguri de lapte și amestecați bine. Aplicați această mască pe față și lăsați-o timp de 20 de minute. Ștergeți-l cu o cârpă curată și moale, înmuiată în apă călduță.
Avocado
O singură cană de avocado conține 23 mg de vitamina C, 4,8 mg de vitamina E, 16,1 pg de vitamina A, 48,3 pg de vitamina K, 253 mg de acizi grași omega-3 și 183 pg de folat. Acești nutrienți ajută la repararea țesuturilor pielii, rehidratează celulele pielii, fac pielea mai suplă și reduc ridurile.
Cum să tratezi pielea uscată cu avocado:
Puteți consuma avocado făcând sos de avocado, adăugând avocado în salata dvs. sau făcând smoothie de avocado și guacamole.
Puteți aplica, de asemenea, extern. Pregătiți o mască amestecând un sfert de avocado și adăugându-i iaurt și miere. Păstrați-o timp de 20 de minute, apoi ștergeți-o cu o cârpă moale înmuiată în apă călduță.
Seminte de in
O lingură de semințe de in vă poate ajuta să tratați constipația, să ajutați la pierderea în greutate, să îmbunătățiți sănătatea cardiovasculară, să vă protejeze de cancer și, desigur, să vă tratați problemele pielii. Semințele de in sunt bogate în acizi grași esențiali (omega-3 și omega-6), lignani, fitoestrogen, proteine ​​și fibre alimentare. Semințele de in s-au descoperit că scad iritația pielii, pierderea de apă transepidermică, rugozitatea și ameliorarea și îmbunătățește netezimea și hidratarea pielii.
Atenție: Dacă aveți probleme cardiace sau urmati un tratament pe bază de diluanti ai sângelui, consultați medicul înainte de a adăuga semințe de in la dieta dvs. zilnică, deoarece acestea acționează, de asemenea, ca diluanți ai sângelui și pot interacționa cu medicația dumneavoastră.
Cum să tratezi pielea uscată cu semințe de in:
Consumați semințele de in măcinate sau pulberea de in pentru a facilita digestia și absorbția de nutrienți. Adăugați pulbere de in la micul dejun de dimineață, smoothie-uri, sucuri, salate etc.
Adăugați o linguriță de iaurt la o lingură de pulbere de in și amestecați bine. Aplicați această mască pe piele și lăsați-o timp de 20 de minute. Clătiți-l cu apă călduță.
Banane
Bananele sunt bogate în vitaminele A, B, C și D, niacină, riboflavină, tiamina, cupru, zinc, fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, folat și fibre dietetice. Fibra dietetică din banane ajută la eliminarea toxinelor, întinerind astfel celulele pielii tale. De asemenea, se spune că consumul de banane în mod regulat poate oferi pielii tale strălucirea și netezimea de care are nevoie, deși nu există dovezi științifice care să dovedească același lucru.
Atenție: Dacă aveți probleme renale sau diabet, consultați medicul înainte de a adăuga banane în dieta dvs. zilnică.
Cum să tratezi pielea uscată cu banane:
Consumați cel puțin o banană (dar nu mai mult de două banane) pe zi. Puteți să le mancati ca gustare sau să faceți smoothie-uri de banane, clătite, briose, prăjituri sau să îl adăugați la cerealele dvs. pentru micul dejun.
Puteți face o masca de față cu banane amestecând o jumătate de banană cu o linguriță de miere și o lingură de iaurt. Aplicați uniform pe față. Lăsați timp de 20 de minute și apoi spălați cu apă călduță.

Aloe vera
Această plantă verde și cărnoasă are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Tratarea pielii uscate sau orice problemă a pielii este una dintre ele. Gelul de Aloe Vera conține lipide, apă, vitaminele A, C, E, B12 și colină, minerale, cum ar fi zinc, cupru, potasiu, magneziu, seleniu, crom și calciu, aminoacizi, glicozide, antraquinone și glucomannane. Aloe vera are proprietăți antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii. Vă ajută să vă rehidratați, să hidratați și să vă înmoaie pielea. Promovează sinteza de colagen, încetinește îmbătrânirea pielii și protejează pielea de radiațiile ultraviolete.
Cum să tratezi pielea uscată cu Aloe Vera:
Puteți consuma suc de aloe vera care se vinde în farmacii. Nu consumați gel de aloe vera sau suc de aloe vera de casă, deoarece poate conține toxine fatale.
Pregateste gel de aloe vera și aplica-l pe pielea ta. Lăsați-l timp de 20 de minute, apoi ștergeți-l cu o cârpă curată și moale, înmuiată în apă călduță.
Ulei de masline
Vechii egipteni foloseau uleiul de măsline ca unul dintre ingredientele produselor cosmetice. Acizii grași prezenți în uleiul de măsline ajută la menținerea integrității stratului exterior al pielii și vindecă rănile, au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, protejează pielea de arsuri solare, previn formarea cicatricilor și hidratează pielea. Astfel, uleiul de măsline vă poate ajuta să vă hrăniți și să înmuiați pielea după doar câteva aplicații. Partea cea mai bună este că nu este la fel de lipicios ca uleiul de nucă de cocos și nici nu are un miros puternic.
Cum să tratezi pielea uscată cu ulei de măsline:
Adaugati in salată ulei de măsline extra virgin și folosiți-l pentru a vă găti toate mesele.
Aplicați ulei de măsline direct pe piele. De asemenea, puteți amesteca două linguri de ulei de măsline, două linguri de lapte și o lingură de miere și puteți aplica amestecul pe piele. Lăsați-l timp de 30 de minute, apoi spălați-l cu apă călduță.
Peste
Peștele de apă rece, cum ar fi codul, somonul, tonul și heringul, poate fi extrem de benefic pentru sănătatea ta. Acești pești sunt bogați în acizi grași omega-3 și mențin, de asemenea, raportul recomandat de acizi grași omega-3 și omega-6. Consumul acestor pești va ajuta la reducerea inflamației, la eliminarea toxinelor și la blocarea umidității în pielea ta. Acest lucru face ca pielea ta să fie mai hrănită, moale și mai strălucitoare. Mai mult, acești pești sunt, de asemenea, o sursă bună de nutrienți care vă ajută să vă mențineți celulele proactive, ceea ce duce la o mai bună funcționare a organismului in general și ofera pielii un aspect sanatos.
Cum să tratezi pielea uscată cu pește:
Cumpărați de la piața locală de pește somon de Alaska prins sălbatic, ton proaspăt prins, cod sau hering. De asemenea, puteți cumpăra acești pești din supermarket, dar asigurați-vă că sunt proaspeți. Pentru a trata pielea uscată, ar trebui să mănânci peștele cu pielea, deoarece stratul de grăsime de sub piele este bogat în acizi grași omega-3.
De asemenea, puteți consuma capsule cu ulei de pește. Consultați medicul pentru doza recomandată.
Castravete
Castraveții sunt excelenți pentru tratarea pielii uscate. Un castravete conține 287 g apă, vitamine A, C și K, folat, calciu, magneziu, potasiu, zinc, seleniu, fosfor, acizi grași omega-3 și fibre alimentare. Conținutul ridicat de apă din castraveți îl face unul dintre cele mai bune alimente pentru tratarea pielii uscate. Mai mult, coaja de la castraveți este, de asemenea, o mare sursă de silice, o componentă importantă a mușchilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajului și oaselor. Acest lucru face pielea sănătoasă.
Cum să tratezi pielea uscată cu castravete:
Tăiați subțire castraveții, presărați puțina sare și consumați-i. Sau, puteți adăuga castraveți în salata, sandvișul sau apa de detoxifiere sau puteți face supă de castraveți și suc de castraveți.
Cojiți castravetele și ungeți-l fin. Adăugați o linguriță fiecare cu miere și gel de aloe vera și amestecați bine. Aplicați această mască și lăsați-o timp de 20 de minute. Ștergeți masca cu o cârpă curată și moale înmuiată în apă călduță.
Oua
Ouăle sunt încărcate cu vitaminele A, D și E, folat, colină, proteine, acizi grași omega-3 și omega-6, calciu, potasiu, fosfor, seleniu și sodiu. Dacă consumați ouă pentru a scăpa de pielea uscată, nu uitați să consumați gălbenușul de ou. Consumați-l în cantități limitate, în funcție de predispoziția individuală la riscul creșterii nivelului de colesterol sau a problemelor cardiace. Conține vitamine solubile în grăsimi care ajută la îmbunătățirea integrității membranelor celulelor pielii.
Cum să tratezi pielea uscată cu ouă:
Consumați 1-2 ouă întregi fierte dimineața pentru micul dejun. Adăugați ouă în salată sau sandwich pentru prânz.
Aplicați gălbenușul de ou pe piele. Lăsați-l timp de 10 minute și spălați-l cu apă călduță.
Rodie
Este practic imposibil să mănânci o rodie fără semințe. Și ai nevoie de acele semințe pentru a-ți trata pielea. Semințele de rodie au proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Prin urmare, acestea pot ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii și la reducerea iritației, inflamației și mâncărimii. Rodiile sunt, de asemenea, bogate în apă, vitamine A și C și minerale. Acest lucru ajută la hidratarea celulelor pielii și la vindecarea fisurilor formate din cauza uscăciunii.
Cum să tratezi pielea uscată cu rodie:
Mancati o jumătate de cană de rodie ca gustare sau cu micul dejun de dimineață. Puteți adăuga, de asemenea, rodie în salată sau puteți bea suc de rodie.
Aplicați ulei de rodie cu ulei de măsline pe piele. Lasă-l timp de 20 de minute, apoi spală-l cu apă călduță.
Ceai de musetel
Ceaiul de mușețel este incarcat cu vitamina A, folat și minerale precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu și fier. Ceaiul de mușețel are mulți compuși antiinflamatori, cum ar fi alfa-bisabolol și chamazulene, care ajută la calmarea pielii uscate și a mâncărimii. De asemenea, are proprietăți antioxidante care ajută la reducerea încărcării toxice din organism, permițând astfel celulelor să funcționeze corect. Apa prezentă în ceaiul de mușețel ajută, de asemenea, la hidratarea pielii.
Cum să tratezi pielea uscată cu ceai de mușețel:
Ia o ceașcă de ceai de mușețel în loc de cafea. De asemenea, puteți prepara ceai de mușețel și experimentați prin adăugarea de lămâie, ghimbir sau miere pentru a schimba aroma.
Lipiți ușor pungile de ceai de mușețel pe piele sau faceți o baie de ceai de mușețel adăugând ceai de mușețel, miere și ulei de nucă de cocos în apa de baie.
Cartof dulce
Cartofii dulci sunt bogați în vitaminele A, B6, B3, B2 și B1, acid pantotenic, biotină, cupru, potasiu, fosfor, fibre alimentare și carotenoizi. Carotenoizii prezenți în cartofii dulci sunt antioxidanți și ajută la stimularea activității enzimelor antioxidante. Antocianina, un alt pigment care se găsește în cartofii dulci, este de natură antiinflamatoare. Așadar, consumând cartofi dulci, veți putea să vă calmați pielea și să scăpați de toxine. Mai mult, un studiu realizat pe șobolani a descoperit că cartofii dulci pot ajuta la vindecarea pielii dureroase crăpate.
Cum să tratezi pielea uscată cu cartoful dulce
Aveți cartofi dulci la grătar, la cuptor sau sărați.
Se stoarce sucul de la un cartof dulce. Amestecați o linguriță de miere în el. Amestecul il ungeti pe piele și lăsați-l timp de 30 de minute. Spălați-l cu apă călduță.
Ulei de cocos
Uleiul de nucă de cocos a fost folosit de mii de ani pentru a trata multe probleme ale pielii și părului. De fapt, acizii grași unici continuti in acest ulei îl fac și un ulei bun pentru consum atunci cand se doreste reducerea greutății. Uleiul de nucă de cocos conține o cantitate bună de vitamine E și K, grăsimi monoinsaturate, polinesaturate și saturate și proteine. De asemenea, are proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii. Oferă pielii cantități adecvate de grăsime, parte integrantă a celulelor și hidratează pielea, făcând-o astfel moale și strălucitoare.
Cum să tratezi pielea uscată cu ulei de nucă de cocos
Cumpărați ulei de nucă de cocos de la un supermarket din apropiere și folosiți 2-3 linguri din acesta în preparatele alimentare. Puteți face, de asemenea, cu ulei de nucă de cocos în loc de ulei de măsline.
Aplicați ulei de nucă de cocos organic pe piele și lăsați-l o oră (dacă vă grăbiți) sau peste noapte. Faceți un duș cald și spălați-l cu un gel de duș sau un săpun blând.

Niciun comentariu

Nu ratați!