Fructele de catina contin de doua ori mai multa vitamina C decat macesele si de 10 ori mai multa decat citricele

2

Fructele de catina contin vitaminele A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, P, F si microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc.
Unele dintre cele mai importante benedicii pentru sanatate ale boabelor de catina includ capacitatea de a reduce inflamatia, de a preveni anumite tipuri de cancer, calmeaza problemele gastrointestinale, vindeca pielea, reduce tensiunea arteriala, imbunatateste vederea, incetineste procesul de imbatranire si intareste sistemul imunitar.
Ceaiul de catina este extrem de valoros in reducerea cancerului sau raspandirea acestuia. Componentele organice ale boabelor de catina au un continut ridicat de antioxidanti, care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, a produselor secundare periculoase ale metabolismului celular. Abilitatile sale anti-cancer determina stoparea ciclului celular, astfel incat cancerul nu poate progresa.
In afara de stimularea sistemului imunitar, ceaiul de catina este capabil sa contribuie la imbunatatirea sanatatii pielii, a rezistenetei oaselor, gingiilor si dintilor. Vitamina C este o parte integranta in formarea colagenului, o componenta esentiala a cresterii si recuperarii intregului corp. De aceea, concentratia mare de vitamina C din boabele de catina face ca aceasta sa devina un dispozitiv de intarire al organismului, care ajuta la accelerarea vindecarii ranilor.
Carotenoizii sunt un alt compus important antioxidantcare se gaseste in boabele de catina care protejeaza vederea intr-un mod major. Carotenoizii sunt capabili sa incetineasca degenerarea maculara si poate preveni dezvoltarea cataractei.
Desi cercetarea este inca relativ noua pe acest subiect, catina este capabila sa regleze zaharul din sange, ceea ce inseamna ca pentru persoanele care sufera de diabet, adaugarea acestui ceai in dieta lor este o alegere excelenta.

Studiile au aratat ca nivelurile ridicate de vitamina C pot ajuta la cresterea consumului de fier de catre organism, asigurand astfel un flux de sange mai ridicat si constant, deoarece fierul este un ingredient cheie pentru celulele rosii din sange.
Daca suferiti de stomac deranjat sau de stres gastric de orice fel, ceaiul de catina poate ameliora rapid disconfortul si poate calma inflamatia. Capacitatea antiinflamatoare a acestuia ajuta la ameliorarea durerilor articulare si a muschilor inflamati.
Bonusul final este impactul sau asupra procelului de imbatranire. Ofera o piele tanara, elimina petele de varsta si ridurile, ajutandu-ne sa ramanem tineri.
Contraindicatii: Daca suferiti o tulburare de sangerare, fructul de catina poate fi periculos, deoarece incetineste coagularea sangelui. De asemenea, daca luati deja medicamente petnru tensiunea arteriala sau suferiti de hipotensiune arteriala, aceasta suprasolicitare ar putea sa nu fie o alegere buna.

 

 

Sursa: http://www.healwithfood.org/weight-loss/sea-buckthorn-leaf-tea.php; http://naturalsociety.com/23-health-benefits-of-sea-buckthorn-miracle-berry/

2 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!