Ceai din coji de mere – beneficii, mod de preparare si contraindicatii

0

Ceaiul de mere contine foarte multi antioxidanti, vitamine si minerale. Aminoacizii si vitaminele B, C si E se gasesc in abundenta in aceasta bautura. Ceaiul de mere este foarte des consumat in Turcia, unde face parte din rutina zilnica.
Sistem imunitar
Au fost realizate numeroase cercetari privind beneficiile pentru sanatate ale ceaiului preparat din mere privind sistemul imunitar si impotriva bolilor autoimune. In special, boala Parkinson a fost legata de ingredientele active din mere, care sunt eliberate atunci cand se prepara.
Elimina calculi biliari
Ceaiul de coji de mere are proprietati diuretice si depurative. De aceea, si persoanele care sufera de calculi renali pot consuma ceai de coji de mere, intrucat studiile arata ca o cura cu ceai de mere contribuie la eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi.
Anti-inflamator
Cu un nivel ridicat de vitamine si minerale, precum si compusi antiinflamatori, acest ceai poate ameliora durerea articulara, precum si durerea de cap si a muschilor inflamati.
Anti-cancerigen
Ambalat cu catechine, quercetin si diferiti compusi antioxidanti, ceaiul de mere este o masura excelenta de prevenire naturala a cancerului. Antioxidantii ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, care provoaca stres oxidativ si cresc riscul bolilor cronice.
Sanatatea inimii
Ingredientele active din ceaiul de mere sunt cunoscute pentru a reduce nivelul de colesterol si reduce tensiunea arteriala. Va ajuta sa va relaxati, dar protejeaza si sanatatea cardiovasculara prin scaderea riscului de ateroscleroza, infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale.

Detoxifierea organismului
Ceaiul preparat din coji de mere este energizant si stimuleaza activitatea musculara. De asemenea, ceaiul are un rol important in detoxifierea organismului, fapt pentru care este recomandat pentru consum, mai ales pe perioada unei cure de slabire. In plus, ceaiul de coji de mere mentine senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp, impiedica asimilarea grasimilor (datorita substantelor active din coaja fructului) si favorizeaza eliminarea surplusului de apa din organism.
Vedere
Flavonoidele si alti fitonutrienti prezenti in ceaiul de mere pot ajuta la prevenirea degenerarii maculare si va protejeaza vederea pe masura ce imbatraniti.
Constipatie
Multi oameni incep ziua cu aceasta bautura, deoarece este cunoscuta pentru stimularea sistemului digestiv.
Sanatatea oaselor
Ceaiul de mere ofera niveluri ridicate de magneziu, sodiu, potasiu, vitamina C si alte ingrediente cheie pentru a construi muschi si oase puternice si pentru a scadea riscul de aparitie a osteoporozei pe masura ce imbatraniti.
Diabet
Compusii polifenolici au fost mult timp legati de efectele zaharului din sange. Deoarece acest ceai are atat de multi compusi fenolici, ceaiul de mere poate ajuta la reglarea simptomelor diabetice.
Atentie! Exista foarte putine efecte secundare ale ceaiului de mere, dar persoanele care sunt alergice la mere ar trebui sa evite aceasta bautura.
Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa limiteze consumul de ceai de mere deoarece acesta poate provoca reactii in organism care dauneaza dezvoltarii fatului.
Ceaiul de mere poate interactiona cu anumite medicamente.
Ingediente:
Coaja de la 6 mere  si un litru de apa
Mod de preparare:
Fierbeti apa pana cand aceasta da in clocot.  Atunci adaugati coaja de la sase mere si lasati licoarea sa fiarba inca doua minute. Acoperiti vasul cu ceai timp de 15 minute, apoi beti cantitatea de ceai pe parcursul unei zile.
Sursa: https://www.organicfacts.net/apple-tea.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page

Niciun comentariu

Nu ratați!