Natura Vindecătoare

Ceai de cuisoare – beneficii, contraindicatii si mod de preparare

Consumul ceaiului de cuisoare este un mod revigorant si delicios de a va stimula aportul de nutrienti si de a trata in mod natural anumite conditii de sanatate.
Cuisoarele sunt o sursa bogata de eugenol, un puternic antioxidant, precum si alti nutrienti si vitamine, cum ar fi vitamina C, flavonoide, fibre, calciu si anumiti acizi grasi omega-3. Ceaiul de cuisoare a fost preparat timp de secole si este folosit in multe remedii pentru sanatate.
Principalele beneficii ale ceaiului de cuisoare includ capacitatea de a imbunatati digestia, de a ameliora constipatia, de a apara pielea impotriva infectiilor si de a ajuta la pierderea in greutate.
Infectii sinusale
Studiile au constatat ca acest ceai poate ajuta la ameliorarea inflamatiei in sinusuri, in timp ce abordeaza infectia subiacenta care a cauzat simptomele.
Digestie
Cand beti acest ceai, productia de saliva si a sucurilor gastrice creste, ambele fiind necesare pentru o digestie eficienta.
Febra
Proprietatile naturale antiinflamatoare ale ceaiului de cuisoare il fac o modalitate ideala de a reduce febra. De-a lungul generatiilor, a fost administrat pentru a intari sistemul imunitar si de a slabi febra.

Paraziti intestinali
Acest ceai are proprietati antibacteriene, anti-fungice si anti-parazitare, astfel incat in acele parti ale lumii in care parazitii intestinali sunt inca o problema majora, acest ceai ramane foarte popular.
Artrita
Abilitatile antiinflamatorii si analgezice ale eugenolului sunt bine concentrate si au fost legate de mai putin disconfort si durere in articulatii pentru cei care sufera de artrita reumatoida. Se poate aplica direct pe piele, in zona dureroasa.
Pierdere in greutate
Orice ceai care poate stimula metabolismul si poate furniza substante nutritive cheie poate ajuta la scaderea in greutate, iar ceaiul de cuisoare nu este o exceptie.
Atentie! Administrarea cuisoarelor este contraindicata persoanelor care au probleme cu coagularea sangelui sau care urmeaza sa faca o interventie chirurgicala, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, precum si copiilor mici. De asemenea, supradozarea irita sistemul nervos central.
Mod de preparare:
• fierbeti o cana de apa
• dupa ce a ajuns la fierbere adaugati o lingutita de cuisoare si lasati la foc mic 5 minute
• lasati ceaiul la infuzie 20 de minute
• la final puteti adauga scortisoara sau ghimbir pentru aroma.
Sursa: https://www.organicfacts.net/clove-tea.html

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *