Ceaiul de patlagina face minuni in cazul racelii, dar si in multe alte afectiuni

0

Patlagina, cunoscuta si sub denumirea stiintifica de Plantago lanceolata, este o planta cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri pentru variatele sale proprietati. Pe langa o multime de vitamine, precum vitamina A, C sau K, planta mai are in componenta si acid salicilic, ulei volatil, proteine, substante minerale, substante antibiotice si acizi grasi. Toate aceste componente o fac foarte utila in scopuri terapeutice si, in concluzie, in tratarea multor boli sau afectiuni. Ceaiul de patlagina actioneaza ca un calmant pentru starile de oboseala sau de stres.
Are un efect de linistire aproape imediata. Pe langa aceste proprietati, ceaiul este si un stimulent al memoriei, fiind recomandat in detrimentul altor stimulente asemanatoare. Ca uz extern, patlagina este utilizata pentru tratarea ranilor si a infectiilor. Pentru aceasta, folositi frunzele strivite ale plantei. Ceaiul de patlagina este utilizat pentru tratarea tusei si pentru eliminarea viermilor intestinali, in special la copii.
Atentie! Femeile insarcinate trebuie sa consume cu moderatie ceaiul de patlagina.
Ceaiul de patlagina se poate folosi atat extern, pentru a trata inflamatiile articulare si diversele leziuni, cat si intern, pentru a ameliora diverse afectiuni. Proprietatile acestei plante care poate fi recunoscuta cu usurinta gratie frunzei sale late si lanceolate, se datoreaza unui complex de substante printre care se numara flavonoidele, uleiurile cu efect antibiotic, vitaminele A, C si K precum si carotenoizii si mucilagiile.
Printre afectiunile care pot fi tratate cu acest ceai se numara bronsita si unul dintre simptomele acesteia, care este tusea, hipertensiunea arteriala, hipercolesterolemia, ulcerul si alte boli gastrice, conjunctivita, herpesul, afectiunile gingivale si hemoroizii.  Pentru a te bucura de beneficiile ceaiului de patlagina, trebuie sa il prepari astfel: adauga o lingurita de planta uscata la o cana de apa fiarta si lasa totul la infuzat vreme de 15 minute, dupa care o poti bea. In functie de afectiunea pe care o tratezi, adauga si o lingurita de miere. De exemplu, in cazul racelii, al bolilor pulmonare si al tusei, acest amestec face adevarate minuni. Consuma pana la trei cani pe zi, pentru ca efectele sa fie vizibile.
In cazul folosirii externe, ceaiul se aplica pe zonele afectate (rani, herpes etc.) cataplasme sau se face gargara (atunci cand este vorba despre afectiunile oro-faringiene).
Decoctul este folosit in tratarea unor boli mai grave, precum tuberculoza. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa fierbeti frunzele in lapte dulce si sa le aplicati pe pieptul celor bolnavi. Un astfel de tratament dureaza pana la o luna si jumatate. Cataplasmele ori baile fierbinti cu infuzie de patlagina au un efect benefic pentru cei care sufera de reumatism.
Sursa: https://www.herbal-supplement-resource.com/common-plantain-herb.html
http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-677-great%20plantain.aspx?activeingredientid=677&activeingredientname=great%20plantain

Niciun comentariu

Nu ratați!