Sunatoarea este una dintre cele mai cunoscute plante folosite in fitoterapia din intreaga lume, avand numeroase beneficii

0

Sunatoarea este o planta erbacee, bine cunoscuta pentru utilizarea sa medicamentoasa si terapeutica. Cele mai multe beneficii pentru sanatate ale plantei provin dintr-o substanta cunoscuta sub numele de hipericina dar si datorita uleiurilor volatile. Aceste substante contribuie la proprietatile sale astringente si antiseptice. Planta este, de asemenea, cunoscuta pentru actiunea sa hipotensiva, care este cauzata de flavonoidele continute. In Grecia antica era folosita in lupta cu febra, la curatarea ranilor si la tratarea arsurilor superficiale
Infuziile concentrate de sunatoare sunt foarte utile in cazul unor rani si arsuri, dar si pentru afectiuni ale mucoasei bucale sau afectiuni ale gatului precum faringite, laringite, amigdalite. In toate aceste situatii se va face gargara cu ceai sau infuzie de sunatoare.
Bea o cana de ceai seara, inainte de culcare si vei reusi sa scapi de insomnia care nu iti da pace. Serotonina din ceai te va scapa de stres si vei putea sa te odihnesti cum trebuie. In plus, sunatoarea te ajuta in perioadele dificile, cum sunt examenele, favorizand performantele intelectuale. Ai grija sa incepi cura cu cel putin o luna inainte de eveniment.
Sunatoarea contine o combinatie unica de fitochimicale care interactioneaza cu substantele din creierul nostru si ne calmeaza, aduncandu-ne buna dispozitie si pregatindu-ne pentru odihna.
Studiile medicilor francezi, desfasurate pe 4000 de pacienti, au relevat ca o cura cu extract de sunatoare, care dureaza intre o luna si doua luni, este la fel de buna ca antidepresivele.

Exista o multime de utilizari terapeutice si benefice pentru sanatate. Acestea includ:
– ajuta la functionarea normala a sistemului digestiv.
– tratamentul excesului sau sub secretia de suc de bile in ficat. Acesta ajuta la digestia grasimilor.
– tratarea enterocolitei cronice, o afectiune in care colonul si intestinul subtire devin inflamate.
– tratarea gastritei hiperacide, o afectiune marcata de producerea excesiva de sucuri si acizi gastrici.
– tratarea ulcerelor gastrice.
– imbunatatirea simptomelor afectiunilor hepatice.
– imbunatatirea simptomelor gingivitei, precum si abcese dentare.
– imbunatatirea simptomelor menopauzei.
– tratarea conditiilor psihologice, cum ar fi nervozitatea , crizele de isterie sau depresia.
Atentie! Sunatoarea nu este indicata celor care au probleme cu hipertensiunea si nici femeilor insarcinate. Utilizarea prelungita a ceaiului de sunatoare creste sensibilitatea pielii la radiatiile ultraviolete. Pacientii care au un tratament cu antidepresive, anticoagulante, contraceptive orale, medicamente antiastmatice, antihipertensive sau imunosupresive este indicat sa evite consumul acestui ceai fiindca efectul medicamentelor ar putea fi diminuat. De aceea, este bine sa fie solicitata opinia medicului specialist care i-a recomandat tratamentul initial.
Sursa: http://www.home-remedies-for-you.com/herbs/rattle.html

Niciun comentariu

Nu ratați!