Natura Vindecătoare

Cuisoarele – leac in medicina traditionala

Cuisoarele ofera multe beneficii pentru sanatate, inclusiv ajutor in digestie, combaterea cancerului, protectia ficatului, stimularea sistemului imunitar, controlul diabetului si conservarea calitatii oaselor. Acestea au proprietati anti-mutagene si antimicrobiene, fiind capabila sa combata afectiunile orale si durerile de cap, in timp ce prezinta proprietati afrodisiace.
Cuisoarele sunt un condiment nativ din insulele Maluku din Indonezia. Formeaza o baza culinara intr-o serie de diferite bucatarii asiatice. In China, curtezanele obisnuiau sa mestece cuisoare, pentru a-si parfuma respiratia de fiecare data cand era necesar sa i se adreseze imparatului. In Egipt, pe vremea faraonilor, cuisoarele erau folosite de catre preoti pentru a imbalsama corpurile celor care treceau in lumile de dincolo. Se stia cu exactitate cate cuisoare erau necesare pentru a mumifica corpurile faraonilor, in functie de greutatea lor.
Ele contin fibre, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, acid folic, vitamina C, B6, B12, A, E, D si K.
Cuisoarele imbunatatesc digestia prin stimularea secretiei enzimelor digestive. Cuisoarele sunt bune pentru reducerea flatulentei, a iritabilitatii gastrice, a dispepsiei si a gretii. Acestea pot fi consumate cu miere pentru ameliorarea tulburatilor digestive.
Cuisoarele au fost testate pentru proprietatile lor antibacteriene impotriva unui numar de agenti patogeni. Extractele de cuisoare au fost destul de puternice pentru a ucide acesti agenti patogeni.
Cuisoarele prezinta interes pentru comunitatea medicala datorita proprietatilor chimo-preventive sau anti-cancerigene. Testele au aratat ca acestea sunt utile in controlul cancerului pulmonar la inceputurile sale.

Cuisoarele au un efect tonic cardiac, antimigrenos si stomahic. Ele reduc mucusul grosier de la nivelul creierului, stimuleaza secretia salivara, incalzesc, diminueaza si disipa si prin urmare sunt potrivite in cazuri de slabiciune si lesin, probleme dentare, hiperaciditate, vertij, maladii maligne si afectiuni ale matricii.
Cuisoarele contin cantitati mari de antioxidanti, care sunt ideale pentru a proteja organele de efectele radicalilor liberi, in special asupra ficatului.
Acestea mai sunt folosite ca remediu traditional pentru diabet. La persoanele care sufera de diabet, cantitatea de insulina produsa de organism nu este suficienta. Studiile au aratat ca extractele de cuisoare imita insulina in anumite moduri si ajuta la controlul nivelurilor de zahar din sange.
Extractele de cuisoare au fost deosebit de utile pentru conservarea densitatii osoase si a continutului mineralelor, precum si cresterea rezistentei in caz de osteoporoza.
Mutagenii sunt acele substante chimice care modifica AND-ul. Compusii biochimici gasiti in cuisoare poseda proprietati anti-mutagene.
Cuisoarele sunt capabile sa imbunatateasca sistemul imunitar prin cresterea numarului de celule albe din sange.
Au proprietati anti-inflamarorii. Studiile au ratat ca reduc inflamatia si durerile asociate acesteia.
Pot fi consumate si pentru boli ale gingiilor, cum ar fi gingivita si parodontoza. Controleaza in mod semnificativ cresterea agentilor patogeni orali care sunt responsabili pentru diferite boli orale. Sunt utilizate si pentru durerile de dinti sau de cap.
Infuzia de cuisoare: intr-o cana de apa fierbinte, adaugam 3-4 cuisoare macinate. Lasam licoarea sa se infuzeze zece minute. Putem adauga miere dupa gust.
Atentie! Cuisoarele si uleiul esential de cuisoare sunt contraindicate femeilor insarcinale si celor alapteaza, copiilor mici, celor care au probleme cu coagularea sangelui (cuisoarele fluidizeaza sangele), celor cu pielea sensibila. Uleiul de cuisoare nu se foloseste extern decat diluat intr-un alt ulei, deoarece poate provoca arsuri si nu se foloseste pe o perioada mai mare de o saptamana.

 

Sursa: http://www.stylecraze.com/articles/amazing-health-benefits-of-cloves/; https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-cloves

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *