Piperul negru adaugat la orice reteta functioneaza mult mai mult decat ca un amplificator de aroma

1

Piperul negru este cunoscut pentru a oferi o serie de beneficii pentru sanatate. Utilizarea piperului negru in dieta dumneavoastra ajuta la promovarea pierderii in greutate, la digestie, la ameliorarea tusei si a frigului, la cresterea metabolismului si la tratarea problemelor cutanate.
Aceasta nu este o planta sezoniera si, prin urmare, este disponibila pe tot parcursul anului. Datorita proprietatilor sale antibacteriene, piperul este utilizat si pentru conservarea alimentelor. Piperul este si un foarte bun agent antiinflamator.
Piperul negru este o sursa bogata de minerale cum ar fi mangan, cupru, magneziu, calciu, fosfor, fier, potasiu si vitamine, C, K si B6. Piperul negru are un continut ridicat de fibre dietetice si are o cantitate moderata de proteine si carbohidrati.
Piperul negru impiedica durerea urechii si ajuta la decongestionarea sinusurilor, astm si congestia nazala. De asemenea reduce riscul de cancer, afectiuni cardiace si hepatice.
Consumul de piper creste secretia de acid clorhidric in stomac, facilizand astfel digestia. Digestia corecta este esentiala pentru a evita diareea, constipatia si colica. Piperul ajuta, de asemenea, la prevenirea formarii de gaze intestinale, poate promova transpiratie si urinare, eliminand toxinele din organism.
Stratul exterior al boabelor de piper ajuta la distrugerea celulelor grase. Prin urmare, alimentele piperate va ajuta sa pierdeti in greutate intr-un mod natural. Atunci cand celulele grase sunt defalcate, ele sunt usor de procesat de organism.

Piperul are proprietati expectorante care ajuta la ruperea depunerilor de mucus din tractul respirator, ajutand in primul rand la vindecarea bolii care a cauzat depunerea.
Proprietatea antibacteriana a piperului negru ajuta la combaterea infectiilor si a muscaturilor de insecte. Adaugat la regimul alimentar va ajuta sa va pastrati arterele curate, curatand excesul de colesterol si ajuta astfel la reducerea aterosclerozei, afectiuni responsabile pentru infarctul miocardic si accidentele vascular cerebraleUn antioxidant ca piperul previne sau repara daunele cauzate de radicalii liberi si astfel poate ajuta la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare si a problemelor hepatice. Radicalii liberi sunt produsele secundare ale metabolismului celular care ataca celulele sanatoase. Antioxidantii neutralizeaza acesti compusi daunatori si va protejeaza sistemul in multe conditii, chiar si de simptomele imbatranirii premature, cum ar fi ridurile, petele de varsta, degenerarea maculara sau pierderea memoriei. Piperina, una dintre componentele chieie ale piperului negru, a fost demonstrata ca ajuta la reducerea disfunctiei cognitive. Caile chimice din creier par sa fie stimulate de acest compus organic . O serie de studii au aratat ca piperul negru poate avea efecte benefice asupra leziunilor mucoasei gastrice si asupra ulcerului peptic datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii. 
In timpuri stravechi, piperul a fost administrat si pentru a trata probleme de vedere. Este, de asemenea, bun si pentru conditiile de hernie, raguseala, afectiunile cariilor dentare si a durerilor de dinti
Macinarea piperului la domiciliu este mai eficienta deoarece boabele de piper isi pastreaza prospetimea pe termen nedeterminat, insa piperul deja macinat doar 3 luni.
Pacientii care au suferit interventii chirurgicale abdominale nu ar trebui sa adauge piper in dieta lor deoarece pot avea un efect iritant asupra intestinelor. Piperul nu trebuie consumat in concentratie mare.

 

 

 

Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-black-pepper.html

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.