Natura Vindecătoare

Cum sa ne ferim de toxinele din alimentatie

Vani Hari, autoarea cartii „Cum sa ne ferim de toxinele din alimentatie„, cunoscuta drept “copilul-minune al alimentatiei” a reusit de una singura prin intermediul unui blog si a unei voci care a stiut sa se impuna, ceea ce nu au reusit politicieni, medici sau nutritionisti. Ea, prin intermediul acestei carti, ne atrage atentia asupra riscurilor pentru sanatate datorita pesticidelor si chimicalelor tot mai des intalnite in alimentele de pe masa noastra.
Cei mai multi dintre noi nu acordam importanta alimentelor pe care le mancam si felul in care acest lucru afecteaza sanatatea si mediul.
Stim prea putin despre cultivarea hranei cumparata din supermarket, despre modificarea genetica a semintelor ori despre noi metode de a face agricultura, metode care ataca solul, apa, aerul, producand modificari climatice si zone moarte in oceanele planetei.
In general nu suntem constienti de chimicalele, antibioticele si toxinele pe care le ingeram si ne afecteaza organismul.
Van Hari nu numai ca ne starneste indignarea si ne salveaza de la intoxicitatea cu azodicarbonamida (substanta din salteaua de yoga) prezenta in sandwichurile de la Subway (Compania s-a declarat discriminata, pentru ca azodicarbonamida este folosita si de alte lanturi de fast food dar a anuntat ca va renunta la substanta controversata, insa fara a da un termen pentru asta.) Ea ne invita sa ne privim atent hrana si sa citim etichetele de pe produse, dand in vileag toate ingredientele periculoase din alimente si ne invata cum sa evitam hormonii din carne, antibioticele, pesticidele, faina rafinata si imbogatita, siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza, grasimile trans, indulcitori artificiali, conservanti, arome artificiale si naturale, coloranti, neurotoxinele si altele.
Dar Van Hari nu ne invata doar ce trebuie sa evitam; ea a cercetat cu seriozitate alimentele pe care le putem manca, produse care ne dau, nu ne iau sanatatea si vitalitatea.
Hrana nu este doar energie. Hrana este informatie. Ea contine instructiuni care transmit mesaje genelor noastre, hormonilor, sistemului imunitar – de fapt tuturor sistemelor din organism.
In aceasta carte gasiti “Planul de Alimentatie Food Babe de 21 de zile” unde suntem indrumati catre o dieta extraordinara, cu detalii explicite cand si ce sa mancam. Daca toata lumea ar urma acest plan de alimentatie, sisteul alimentar in forma actuala, s-ar prabusi si ar lua nastere o noua era a inovatiei si creativitatii. Nu numai ca am fi cu toti mai sanatosi, dar am si reusi sa scapam de bolile cronice si de obezitate.

Metoda FOOD BABE va arata cum:
» Sa va formati 21 de obiceiuri bune, durabile, care sa va ajute sa renuntati la alimentele pline de chimicale;
» Sa evitati cele 15 chimicale care va afecteaza greutatea si sanatatea;
» Sa inlocuiti alimentele care va ingrasa, va imbatranesc si va secatuiesc de energie cu altele sanatoase si foarte gustoase;
» Sa descifrati etichetele cu ingrediente de pe produse, pentru a evita sa le cumparati pe cele care va vor afecta sanatatea;
» Sa gatiti feluri de mancare fara aditivi, dupa retete simple si gustoare.
Tot din aceasta carte puteti citi in ce consta dieta vegana, dieta cu peste, dieta fara gluten, dieta paleo, dieta hipolipidica si multe altele.
De cate ori nu v-ati gandit ce sa mai mancati? Aici gasiti preintre numeroasele informatii utile si retete sanatoase care va vor face mai energici si mai fericiti.
Pizza de casa rapida si usoara
4 PORTII
4 tortilla mari din grau incoltit
½ cana de rosii sau sos de pizza
4 catei de usturoi pisat
1 cana de ceapa tocata
1 cana de ardei gras verde, tocat
1 cana de broccoli tocat
20 de masline negre fara sambure, feliate
Ardei iute rosu uscat, pisat
Optional: 113 gr de mozzarella rasa
Optional: 28 gr de parmezan ras
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 230°C
2. Asezati tortilla pe o foaie mare de copt si bagati-o la cuptor timp de 3 – 4 minute. Dupa ce tortilla au inceput sa se rumeneasca usor pe margini, scoateti-le din cuptor.
3. Intindeti pe deasupra fiecarei sosul si presarati usturoiul. Puneti si restul ingredientelor sau experimentati cu variante de topping pe care le doriti, avand grija sa nu incarcati tortilla prea tare. Daca folositi branza, presarati-o pe deasupra.
4. Dati la cuptor 10 minute si serviti fierbinte.
Cartea o puteti achizitiona dand click aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *