Aronia este un arbust originar din regiunile reci ale Americii de Nord, care poate trai chiar si 100 de ani

0

Cele mai impresionante beneficii pentru sanatate ale aroniei includ capacitatea lor de a imbunatati procesele digestive, protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi, ajuta la pierderea in greutate, reduce inflamatia, protejeaza sistemul imunitar, previne diabetul zaharat, imbunatateste sanatatea ochilor si multe altele.
Aronia contine potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, mangan, iod, molibden si vitamine precum: A,B1, B2, B3,B5, B6, B9, C, E, K, P.
Aronia este un tip de fructe de padure, originar din America de Nord, este unul dintre cei mai puternici furnizori de antioxidanti.
Bogate in antociani, caroteni, flavonoizi si alti antioxidanti organici, acestea pot juca un rol major in stimularea sanatatii si tratarea sau prevenirea unui numar de afectiuni medicale.
Hippocrate recomanda aronia ca remediu benefic in deranjamentele intestinale. Bogate în tanin, zaharuri naturale si vitamina C, frunzele si boabele arborelui pot fi folosite cu succes in diferite tratamente naturiste. Infuziile preparate din boabe uscate sunt indicate bolnavilor de tuberculoza pentru a le calma simptomele. Se beau doua cani pe zi. Intr-o sticla se prepara o tinctura din boabe proaspete de aronia, peste care se toarna alcool. Se lasa la macerat timp de zece zile, dupa care se administreaza cate 50 ml de solutie, diluata in putina apa. Bolnavii cu infectii ganglionare trebuie sa faca acest lucru de trei ori pe zi, inainte de masa.
Ceaiul din boabe de aronia este indicat copiilor care au nevoie de vitamine. Pentru ca tratamentul sa fie eficient, licoarea naturista trebuie bauta zilnic, doua saptamani. In reumatism, se foloseste pulberea din scoarta arborelui, flori, fructe uscate. Se fierb zece minute in apa, apoi se strecoara. Se beau doua cani pe zi, pentru a trata durerile reumatismale.

Aronia este, de asemenea, foarte buna pentru sanatatea tractului urinar. Combate cu succes toate infectiile urinare care produc durere in timpul urinarii sau nevoia continua de urinare.
Avand in vedere ca exista zeci de antioxidanti diferiti (quercetin epicatechin, acid cafeic si multe altele) aromia ofera o cantitate imensa de protectie impotriva radicalilor liberi.
Unul dintre cele mai daunatoare procese ale radicalilor liberi afecteaza creierul si caile cognitive. Antocianii gasiti in aceste fructe au fost legati direct de cresterea activitatii neuronale si reducerea stresului oxidativ in creier, reducand astfel riscul aparitiei bolii Alzheimer, dementa si alte tulburati cognitive.
Aronia este de asemenea ideala pentru sistemul circulator, intarind vasele sangvine si previne aparitia bolilor de inima. Fiind un foarte bun antioxidant lupta impotriva radicalilor liberi responsabili de aparitia cancerului, diabetului sau bolilor cardiovasculare.
In timp ce antioxidantii primesc cea mai mare atentie, exista si o cantitate semnificativa de vitamina C, care stimuleaza activitatea celulelor albe din sange si este o componenta cruciala in producerea de colagen. Colagenul este partea integrata a cresterii si repararii tesuturilor noi, a organelor, a vaselor de sange si a celulelor, in timp ce celulele albe din sange functioneaza ca linii frontale ale raspunsului imun al organismului.
Atentie! Continand o doza mare de antioxidanti, consumul de aronia este recomandat sa fie echilibrat si numai la recomandarea medicului. In cazul fructelor uscate, este indicat un consum de cel mult 30 de grame pe zi. Bolnavii de ulcer gastric si duodenal si cei cu un grad ridicat de coagulare a sangelui ar trebui sa nu consume aceste fructe. Fructele proaspete pot cauza anumitor persoane diverse reactii adverse, precum dureri stomacale, varsaturi, senzatie de greata, diaree sau leziuni renale.
Sursa: https://www.medicalnewstoday.com/articles/320610.php
 https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/chokeberries.html

Niciun comentariu

Nu ratați!