Capsuna este un fruct care asigura echilibrul mineral al corpului, promovand astfel sanatatea

0

Beneficiile capsunelor includ ingrijirea ochilor, functia corecta a creierului, scaderea tensiunii arteriale, artrita, guta si diferite boli cardiovasculare. Continutul polifenolic si antioxidant al capsunelor le fac benefice pentru imbunatatirea sistemului imunitar, prevenirea diferitelor forme de cancer si reducerea semnelor de imbatranire prematura.
Stim ca fructele sunt bogate in antioxidanti, ceea ce inseamna ca sunt benefice sanatatii noastre. In plus, contin si substante nutritive, vitamine si minerale care contribuie la beneficiile generale de sanatate. Aceste substante includ vitamina C, folat, potasiu, mangan, iod, fibre si magneziu.
Motivul principal pentru aproape toate problemele legate de ochi este prezenta radicalilor liberi cauzate de deficienta anumitor substante nutritive. Cu varsta crescuta si lipsa acestor nutrienti, radicalii liberi pot provoca leziuni grave ale ochilor. Se pot observa ochi uscati, degenerare ale nervilor optici, degenerare maculara, defecte vizuale si sensibilitate crescuta la infectii.
Numerosi antioxidanti prezenti in capsune pot contribui la evitarea acestor situatii. Presiunea oculara este o perturbare ochilor care poate fi daunatoare. Aceste fructe sunt utile deoarece contin potasiu, ceea ce ajuta la mentinerea acestei presiuni.
Sistemul imunitar este prima linie de aparare a organismului impotriva infectiilor, a actiunii microbiene si a unei serii de alte conditii potential periculoase. Vitamina C stimuleaza sistemul imunirat si ajuta la vindecarea tusei si frigului. Aceasta vitamina este un antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi, produse secundare nocive ale metabolismului celular care sunt create in mod constant de corp. Acestia sunt responsabili pentru mutarea celulelor sanatoase in celule canceroase si sunt ulterior responsabili pentru o serie de boli, inclusiv de inima si diferite forme de cancer. O singura ceasca de capsune contine aproximativ 150% din necesarul zilnic de vitamina C.
Degenerarea muschilor si a tesuturilor, uscarea fluidelor care ajuta la cresterea mobilitatii articulatiilor si acumularea de substante si acizi toxici in organism sunt unele dintre efectele radicalilor liberi. Acestea sunt principalele cauze ale artritei si gutei. Se spune ca o portie de fructe in fiecare zi va elimina “rugina” sin articulatii. Acest text vechi este cu siguranta adevarat pentru capsune, deoarece au o capacitate puternica de combatere a inflamatiilor si elimina durerea asociata.
Vitamina C, acidul folic, antociani, quercetina si kampferol sunt doar cateva dintre multele flavonoide prezente in capsune. Toate acestea formeaza o linie excelenta de aparare impotriva cancerului si a cresterii tumorale. Consumul zilnic de capsune este legat de o reducere drastica a prezentei metastazelor si celulelor canceroase.

Din nefericire, este foarte comun ca batranii sa aiba o memorie mai precara. Acest lucru se datoreaza imbatranirii naturale a creierului si a sistemului nervos. Radicalii liberi sunt responsabili de semnalele imbatranirii, deoarece au un efect advers asupra ambelor sisteme. Capsunele ajuta la evitarea acestor conditii neprevazute din viata. Ele neutralizeaza efectele acestor oxidanti si intaresc sistemul. Mai mult, sunt bogate in iod, care este foarte util pentru reglarea functionarii corecte a creierului si a sistemului nervos. Potasiul este legat de imbunatatirea functiei cognitive prin cresterea fluxului sanguin catre creier. Studiile au aratat ca potasiul creste nivelul de concentrare si memoria iar bananele si capsunele sunt considerate “alimente pentru creier”.
Capsunele sunt bogate in potasiu si magneziu, ambele eficiente in scaderea tensiunii arteriale cauzate de sodiu si alti factori de risc. Potasiul este vasodilatator, reducand hipertensiunea si rigiditatea arterelor si a vaselor de sange.
Continutul ridicat de fibre, acid folic, lipsa grasimilor si nivelurile ridicate de antioxidanti, formeaza un pachet de sanatate cardiac ideal, deoarece reduc colesterolul. Acestea intaresc muschii cardiaci si conduc la o mai buna functionare a inimii.
Promoveaza pierderea in greutate din cauza prezentei diferitelor substante nutritive care ajuta la stimularea metabolismului si reduce pofta de mancare.
Acidul folic este un nutrient necesar, mai ales in timpul sarcinii. Capsunele sunt o sursa buna de acid folic si ajuta la prevenirea malformatiilor congenitale.

 

Sursa: http://www.besthealthmag.ca/best-you/arthritis-and-pain/10-health-benefits-of-strawberries/; https://www.medicalnewstoday.com/articles/271285.php; http://www.stylecraze.com/articles/benefits-of-strawberries-for-skin-hair-and-health/#gref

Niciun comentariu

Nu ratați!