Merele au o gama larga de beneficii pentru sanatate – de la intarirea sistemului imunitar la prevenirea astmului si a cancerului.

0

Se presupune ca mereve provin din Kazahstan, o tara aflata in Asia Centrala. Astazi, exista peste 7.000 de varietati diferite de mere, China fiind principalul producator de mere din lume. Merele au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri din relatarea biblica a lui Adam si Eva care au mancat „marul interzis”. In Roma antica, merele erau considerate fructe de lux, si in mitologia norvegiana, se credea ca merele sunt magice si ii tin pe consumatori tineri pe vecie.
Merele sunt un depozit de antioxidanti puternici, fitochimice, flavonoili, polifenoli, vitamine si minerale (vitamina B1, B2, B5, B6, B9, C, E, K, bor, fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor si fibre). Aceste substante nutritive contribuie la sanatatea inimii, lupta impotriva cancerului si ajuta la depasirea bolilor imbunatatind imunitatea.
Merele consumate in mod regulat, au dovedit ca lupta si impiedica dezvoltarea tumorilor canceroase din organism. Multe studii au aratat ca merele sunt fructe exceptionale care lupta impotriva diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cel pulmonar, de san si colon. Merele rosii sunt bogate in pectina, o fibra dietetica puternica care protejeaza colonul de cancer.
Fibrele solubile gasite in mere ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Cercetatorii din Statele Unite, Marea Britanie si Singapore au descoperit ca participantii care au consumat mere de trei ori pe saptamana, precum si alte fructe, cum ar fi perele, afinele sau strugurii, au sanse mai mici de a dezvolta diabet zaharat decat cei care nu au facut-o.
O substanta importanta (quercetin) gasita in mere, ajuta la prevenirea formarii chiagurilor de sange, precum si la reducerea riscului de ateroscleroza. Aceasta are un efect antiinflamator care poate ajuta la vindecarea inflamatiior care se pot forma in arterele si peretii inimii.
Numeroase studii au aratat legatura dintre cresterea consumului de mere si scaderea riscului de atacuri de astm. Substantele nutritive ofera proprietati antiinflamatoare puternice care ajuta la ameliorarea cailor respiratorii inflamate, protejand astfel consumatorul de problemele legate de respiratie si functia pulmonara generala.

Sunt bogate in bor, un mineral puternic, care este cunoscut pentru a imbunatati activitatea electrica a creierului. Merele imbunatatesc transmiterea semnalelor intre neuronii din creier si stimuleaza celulele creierului, ceea ce este esential pentru mentinerea unui sistem nervos sanatos si activ. Si semintele merelor sunt uimitoare. Aruncati cateva seminte la salata de fructe si maximizati beneficiile care le ofera acestea.
Bogate in vitamina C si vitaminele B, merele sunt excelente pentru marirea imunitatii si prevenirea alergiilor si conditiilor infectioase comune.
Pectina gasita in mere previne absorbtia colesterolului LDL, care infunda arterele, evitand afectiunile cardiovasculare.
Merele sunt gustari excelente pentru persoanele care vor sa piarda in greutate. Ele nu contin grasimi saturate, mai mult, au foarte putine calorii. De fapt, organismul consuma mai multe calorii decat contine marul pentru a-l digera.
Acestea sunt o sursa bogata in vitamine prietenoase cu pielea. Colagenul este o componenta structurala importanta care ajuta la mentinerea functiei sanatoase a pielii. VItamina A este importanta pentru piele si se spune ca are proprietati care protejeaza impotriva cancerului de piele.
Va recomandam ca cautati mere romanesti pentru a evita pesticidere si erbicidele merelor importate. Dar, din pacate, asta nu inseamna neaparat ca merele romanesti nu sunt si ele contaminate cu aceste substante. Daca vedeti un mar stralucitor si altul mai natural, ca din graina bunicii, alegeti-l pe al doilea pentru a evita stratul de ceara toxic. Puteti citi mai multe despre pesticide si cat de caunatoare sunt aici.

 

 

 

Sursa: https://caloriebee.com/diets/Health-Benefits-of-Red-Apples

Niciun comentariu

Nu ratați!