Tamarind (curmale indiene) – beneficii si proprietati

0

Tamarind (curmale indiene) este un fruct delicios, dulce-acrisor. Are o istorie lunga in Egipt, si se presupune ca a fost plantat in jurul anului 400 i.Hr. Este originar din Africa si Asia de Sud, dar a fost cultivat si in India.
Tamarindul are proprietati medicale si a fost folosit de medicii arabi.
Contine o cantitate surprinzatoare de calciu, vitaminele A, B, C, E, acid tartaric, proteine, magneziu, potasiu, riboflavina.
Inima sanatoasa
Consumul tamarindului ajuta la reducerea problemelor legate de inima. S-a dovedit ca reduce colesterolul rau, iar potasiul actioneaza ca un vasodilatator care controleaza tensiunea arteriala prin reducerea stresului asupra arterelor si a altor vase.
Lupta impotriva radicalilor liberi care ar putea duce la dezvoltarea simptomelor asociate bolilor cronice de inima.
Sistem imunitar
Tamarindul este bogat in vitamina C si alte vitamine cu proprietati antioxidante, care ajuta la prevenirea radicalilor liberi. Are proprietati antimicrobiene si antiseptice care conduc la un sistem imunitar puternic care nu este afectat de infectii virale. Parazitii nu pot supravietui unui mediu antioxidant.
Pierdere in greutate
Pierderea in greutate este o problema cu care se confrunta foarte multa lume. Acidul hidroxicitric sau HCA prezent in tamarind impiedica enzimele sa stocheze grasimile in organism.
Dezvoltarea muschilor si nervilor
Complexul de vitamine B prezent in tamarind ajuta la imbunatatirea functiei nervilor si ajuta la dezvltarea muschilor puternici. Acest lucru duce la un corp si o minte sanatoasa.

Digestie
Tamarindul contine acid tartric, acid malic si potasiu, toate componente care ajuta la promovarea sistemului digestiv. Are avantaje multiple pentru stomac deoarece ajuta la traterea diareei si a constipatiei.
Prevenirea ulcerului
Numai un sistem digestiv sanatos ajuta la absorbtia nutrientilor la un maxim potential. Ulcerul poate fi prevenit prin consumul regulat al tamarindelor. Extractul acestor fructe contin compusi care inhiba aparitia ulcerului.
Antihistaminic
Tamarindul ajuta in lupta impotriva racelii si a gripei. Aceste afectiuni sunt de obicei cauzate de alergii sau infectii virale. Cu toate acestea, tamarindul are proprietati antihistaminice care ajuta la prevenirea astmului si a altor tipuri de raceli si gripa.
Sursa: www.naturalfoodseries.com

loading...

Niciun comentariu

Nu ratați!