Natura Vindecătoare

Ficatul tau iubeste lamaile! Pe langa asta, beneficiile lamaii includ tratamentul infectiilor gatului, indigestiei si multe altele!

Lamaile se crede ca provin din Valea Indusului (o civilizatie din epoca bronzului din Asia de Sud) din cauza unui cercel in forma de lamaie din 2500i.Hr., gasit de arheologii din zona. Acestea s-au cultivat in jurul Mediteranei inca din primul secol d.Hr.
Acesti copaci produc fructe pe tot parcursul anului. Un copac produce intre 500 si 600 kg de lamai intr-un an.
Lamaile contin vitamina A, B6, C, E, acid citric, flavonoide, calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, riboflavina,tamina, acid pantotenic potasiu si fibre.
Beneficiile lamaii includ tratamentul infectiilor gatului, indigestiei, constipatie, probleme dentare, febra, hemoragie interna, reumatism, arsuri, obezitate, tulburari respiratorii, holera si hipertensiune arteriala in timp ce va ajuta si parul si pielea. Cumoscuta pentru proprietatile ei terapeutice, lamaile ajuta la purificarea sangelui.
Lamaile sunt acide la gust, dar in corp devin alcaline. De fapt, ele sunt una dintre cele mai alcaline alimente, excelente pentru echilibrarea starii acide din organism, ajutand la echilibrarea PH-ului. Ele sunt bogate in vitamina C si flavonoide care actioneaza impotriva infectiilor precum gripa si raceala.
Ficatul tau iubeste lamaile! Lamaia este un stimulent excelent pentru ficat si este un dizolvant al acidului uric si al altor otraviri, lichefiind bilele. Sucul de lamaie proaspat adaugat la un pahar mare de apa dimineata este un mare detoxifier pentru ficat.

Lamaia creste peristaltismul in intestine, ajutand la crearea unei miscari intestinale, eliminand astfel deseurile si ajutand regularitatea. Adaugati sucul unei lamai in apa calda si beti primul lucru dimineata.
In 1747, un chirurg naval numit James Lind a vindecat persoanele din echipaj de scorbut cu lamai proaspete. In ziua de azi, British Navy cere navelor sa transporte suficiente lamai, astfel incat fiecare marinar sa poata avea o portie de suc pe zi.
Acidul citric din sucul de lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, depozite de calciu si pietre la rinichi.
Vitamina C din lamaie ajuta la neutralizarea radicalilor liberi legati de imbatranire si de cele mai multe tipuri de boli. Coaja de lamaie contine potentul tangeretin al fitonutrientului, care s-a dovedit a fi eficient pentru tulburatile cerebrale cum ar fi boala Parkinson. Atentie insa la lamaie tratate cu pesticide, acestea pot fi mai mult toxice decat vindecatoare.
Lamaia distruge viermii intestinali.
Cand exista oxigen insuficient in atmosfera si dificultati de respiratie  (cum ar fi alpinismul), lamaile sunt foarte utile. Primul om care a ajuns in varful Mt. Everest, Edmund Hillary, a spus ca succesul sau se datoreaza in mare masura lamailor.
Lamaile au proprietati antibacteriene puternice. Experimentele au descoperit ca sucul de lamaie distruge bacteriile de malarie, holera, difterie, tifoid si alte boli mortale.
Vasele de sange sunt intarite de vitamina P, prevenind astfel hemoragia interna. De asemenea trateaza tensiunea arteriala crescuta. Acestea amelioreaza si simptomele tulburarilor oculare, inclusiv retinopatia diabetica.
Lamaile contin 22 de compusi anti-cancer, inclusiv limonenul natural, uleiul ce incetineste sau opreste cresterea tumorilor canceroase, si glicozidele flavonol care impiedica divizarea celulelor in celule canceroase.
Conform teoriei ionizarii biologice, lamaia este singura hrana din lume care este anionica (un ion cu o sarcina negativa) Toate celelalte alimente sunt cationice (ionul are incarcatura pozitiva). Acest lucru il face extrem de util pentru sanatate, deoarece interactiunea dintre anioni si cationi ofera in cele din urma toata energia celulara.

 

 

 

Sursa: http://www.care2.com/greenliving/16-health-benefits-of-lemons.html
https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/health-benefits-of-lemon.html

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *