8 beneficii dovedite ale laptelui cu turmeric (lapte de aur) – mod de preparare

1

Turmericul este un condiment popular la nivel global, iar laptele cu turmeric este o bautura valoroasa si benefica de care multi oameni nici macar nu au auzit. Impachetata cu substante nutritive este capabila sa promoveze sanatatea in numeroase moduri.
Turmericul este bogat in vitaminele B3, C, E si K si in minerale precum: sodiu, cupru, fier, zinc si magneziu. De asemenea, contine un procent ridicat de proteine si de fibre alimentare. Turmericul este considerat unul dintre cele mai puternice antioxidante condimente naturale, in plus, are proprietati antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice si antimutagene. De toate aceste calitati ale turmericului se face „vinovata” substanta activa numita curcumina, care ii confera plantei culoarea portocalie.
Acest preparat este un tonic traditional indian, adesea numit si “lapte de aur”, beneficiind de antioxidanti si de foarte multe ingrediente active ale turmericului, precum si de componentele minerale ale laptelui.
Ingrijirea pielii
Consumul laptelui cu turmeric ofera un impuls major pentru sanatatea pielii datorita continutului bogat in antioxidanti, dar si aplicarea turmericului direct pe zonele inflamate sau ititate este chiar mai eficient pentru conditii cum ar fi acnee, psoriazis, rozacee si eczeme.
Ajuta digestia
Ca substanta antiseptica si antibiotica, laptele cu turmeric ajuta la ameliorarea inflamatiei intestinului si la promovarea digestiei eficiente, in special prin ameliorarea indigestiei, crampelor si balonarii, imbunatatind echilibrul bacterian in intestin.
Pierdere in greutate
Turmericul este cunoscut pentru accelerarea metabolismului, care poate ajuta la pierderea in greutate si la arderea mai multor calorii. Acest lucru va va ajuta organismul sa functioneze mai eficient si va va ajuta in eforturile de scadere in greutate.
Tratarea problemelor respiratorii
Proprietatile antibacteriene si antivirale ale acestei bauturi pot ajuta la eliminarea oricaror agenti patogeni sau agenti infectiosi care ataca sistemul respirator. Consumul laptelui cu turmeric amelioreaza congestia nazala si va poate ajuta sa eliminati excesul de mucus din sistemul respirator.
Reduce inflamatia
Aceasta bautura calda este capabila sa amelioreze inflamatia in organism, de la stomac pana la articulatii si muschi. Curcumina, ingredientul activ din turmeric, este cunoscut ca o substanta antiinflamatoare eficienta care poate reduce stresul oxidativ si raspunsurile sistemului imunitar.

Anti-cancerigen
Unele studii au asociat curcumina (ingredientul activ din turmeric) cu o reducere a cancerului, datorita clasificarii sale puternice antioxidante. Este capabil sa caute si sa neutralizeze mutatia si stresul oxidativ care provoaca radicalii liberi, cei care duc adesea la boli cronice, precum cancerul.
Detoxifica organismul
Laptele cu turmeric a fost folosit de mult timp ca agent de detoxifiere pentru organism, in special pentru ficat.
Daca doriti sa imbunatatiti metabolismul organismului si capacitate de eliminare a deseurilor, trebuie sa beti un pahar de lapte cu turmeric cel putin o data pe zi. Acest lucru este deosebit de valoros pentru persoanele care au deja leziuni hepatice.
Scade nivelul de colesterol
Mentinerea colesterolului in limite normale este extrem de importanta pentru prevenirea afectiunilor cardiovasculare severe. Cercetarile au constatat faptul ca administrarea frecventa si regulata de turmeric, chiar si adaugat in mancare, ajuta la mentinerea colesterolului in limite normale.
Ingrediente:
🥛 1 cana de lapte de migdale (laptele de canepa sau de cocos sunt de asemenea optiuni bune)
🥛  1 lingurita de ulei de nuca de cocos
🥛  1/4 lingurita de pasta de turmeric
🥛  Miere
Amestecati ingredientele, in afara de miere, intr-o tigaie. Dati focul la mediu. In timp ce se incalzeste amestecul aveti grija sa amestecati constant si sa nu ii permiteti sa ajunga sa fiarba. Adaugati apoi miere dupa gust.
Ingrediente:
🥛 1 lingurita de turmeric
🥛  o bucata mica de radacina de ghimbir curatata si rasa
🥛  1 lingurita de ulei de cocos
🥛  2 cani de lapte de cocos sau alt lapte
🥛  un praf de piper negru proaspat macinat
🥛  1 lingurita de miere
🥛  jumatate de lingurita de scortisoara
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara, se fierb timp de 5 minute si se bea imediat. Mierea se pune la final si este optional.
Sursa: www.organicfacts.net

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!