Varza de Bruxelles, consumată frecvent, este o binecuvântare pentru organism – vezi ce beneficii extraordinare îți aduce

0

Varza de Bruxelles contine un pachet de beneficii pentru sanatate, printre care are capacitatea de a scadea colesterolul, de a echilibra nivelul hormonilor, de a imbunatati digestia, de a reduce stresul oxidativ, de a proteja inima si creste circulatia.
Varza de Bruxelles este bogata in proteine, fibre, carbohidrati, dar si vitamina B, vitamina A, vitamina C, vitamina E si vitamina K. Contine totodata cupru, potasiu, fosfor, fier, sodiu, magneziu, calciu, zinc, acid folic si mangan.
O singura cana contine mai mult de 120% din cantitatea recomandata de vitamina C. Aceasta este esentiala pentru sanatatea sistemului imunitar, deoarece stimuleaza productia de celule albe din sange si actioneaza ca un antioxidant, reduce stresul oxidativ si scade sansele de imbolnavire cronica.
La fel ca cele mai multe legume crucifere acestea contin un nivel ridicat de fibre dietetice. Fibrele promoveaza digestia si reduce constipatia.
Nivelul ridicat de acid folic, care se regaseste in varza de Bruxelles, este foarte important pentru femeile insarcinate. Acidul folic este esential pentru prevenirea defectelor tubului neuronal, care afecteaza mii de copii in fiecare an. Vitaminele din familia B sunt foarte importante pentru procesele de dezvoltare ale copiilor.
Cercetarile cu privire la beneficiile potentiale pentru prevenirea cancerului, au aratat ca acestea sunt capabile sa reduca stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt asociati cu mutarea celulelor sanaatoase si cresterea riscului de cancer.
Vitamina K este foarte des trecuta cu vederea. Aceasta este foarte importanta pentru coagularea sangelui. O singura cana de varza de Bruxelles contine mai mult de 240% din vitamina K recomandata zilnic, protejand in acelasi timp sanatatea inimii si crescand forta osoasa.

Studiile au constatat ca ingredientele active si compusii volatili gasiti in varza de Bruxelles afecteaza pozitiv glanda tiroida si numeroasele sale functii in organism. Acest lucru poate ajuta la reglarea nivelurilor de hormoni, care afecteaza totul, de la functia metabolica pana la eficienta digestiva si nivelurile de energie.
Vitamina C face mai mult decat sa stimuleze sistemul imunitar, este o componenta importanta pentru producerea celulelor pielii, musculaturii si tesuturilor. Fara nivelul adecvat de vitamina C, organismul nu este capabil sa se recupereze rapid dupa boala.
Exista o gama larga de minerale, inclusiv mangan, cupru, fosfor si fier, toate fiind necesare pentru a construi oase puternice si pentru a preveni aparitia osteoporozei.
Potasiul este un mineral extrem de important pentru organism, deoarece actioneaza ca un vasodilatator, ceea ce inseamna ca poate reduce tensiunea si presiunea vaselor de sange si a arterelor, reducand astfel efortul asupra sistemului cardiovascular. Acest lucru poate scadea riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, ateroscleroza si boala coronariana.
Nivelul ridicat de vitamine din familia B gasite in aceste legume, inclusiv riboflavina, acidul pantotenic, vitamina B2 si altele, sunt importante pentru un metabolism sanatos. Acest lucru poate ajuta organismul sa digere produsele alimentare, sa utilizeze mai eficient nutrientii si sa arda mai rapid caloriile.
Atentie! Persoanele care iau medicamente pentru coagularea sangelui, nu trebuie sa consume varza de Bruxelles deoarece contine o cantitate mare de vitamina K. Aceasta vitamina ajuta organismul sa coaguleze sangele, iar acest lucru poate fi periculos, putand duce la complicatii cardiovasculare.

Niciun comentariu

Nu ratați!