Natura Vindecătoare

Printre beneficiile ceaiului de macese se numara si ameliorarea simptomelor de raceala, gripa si stres nervos, greata, dureri de cap, infectii ale rinichilor si ameteli.

Ceaiul de macese a fost folosit de secole de catre indigenii din America, Scandinavia, Europa de Nord, Africa de Nord si Asia centrala si de Vest. Triburile indiene americane au folosit ceaiul din fructe pentru tratarea afectiunilor respiratorii.
Acesta nu contine cofeina si este foarte bogat in vitamina C (de 60 de ori mai multa decat o portocala). Macesele contin vitaminele A, B1, B2, B3, E, K, P, bioflavonoide organice antioxidante, polifenoli, carotenoizi, licopen, rutina, potasiu, calciu, fier si pectina.
Ceaiul de macese este recomandat de practicantii de medicina alternativa pentru ameliorarea simptomelor de raceala, gripa si stres nervos, greata, dureri de cap, crampe mestruale, infectii ale rinichilor si vezicii urinare, diaree si ameteli. Pectina din ceai se leaga de grasimile intestinale inainte de a fi absorbite in sange, astfel amelioreaza constipatia si scade colesterolul. Antioxidantii si bioflavonoidele sporesc circulatia si stimuleaza sistemul imunitar al organismului prin atacarea radicalilor liberi.
Pentru a calma ochii obositi, inmuiati doua tampoane de bumbac in ceai rece, concentrat. Intindeti-va, inchideti ochii si asezati tampoanele pe fiecare ploapa.
Ceaiul de macese a fost administrat si cailor pentru a-si intari sanatatea suprarenala, rinichilor, digestiei si copitelor.
Ceaiul de macese se prepara intodeauna prin infuzie. Flacara distruge continutul de vitamina C. Fierbeti apa inainte, apoi adaugati doua lingurite la o cana de ceai si lasati-l acoperit 10 minute pentru a va bucura de toate vitaminele si minerale benefice sanatatii dumneavoastra!
Conform unu studiu, extractul de macese a redus cresterea si migrarea celulelor cancerului de san. In cadrul studiului, cele mai ridicate concentratii ale extractului de macese au redus migrarea celulelor cancerului mamar pana la 45%. Acesta impiedica cresterea cancerului in creier, un loc in care celulele cancerului mamar tind sa se raspandeasca.
Un alt studiu se concentreaza asupra produselor fitochimice prezente in ceaiul de macese. Polifenolii prezenti in fruct impiedica proliferarea celulelor canceroase umane.

Conform unui studiu spaniol, macesele ar putea fi componente active in dietele functionale care pot ajuta la prevenirea cancerului colorectal. Fructele au o actiune antiinflamatoare, care contribuie la proprietatile lor anti-cancerigene. Acestea contin anumitii compusi bioactivi, cum ar fi fenolii, acidul ascorbic (vitamina C), beta-carotenul, taninurile și pectinele – toate contribuind la stoparea stresului oxidativ, care altfel poate conduce la cancer. Desi ceaiul de macese este o bautura benefica, cei care iau tratamente medicamentoase, trebuie sa-si exercite o atentie deosebita.
Consumul regulat de ceai de macese scade nivelul de colesterol.
Un beneficiu major al vitaminei C este productia de colagen. Colagenul este o proteina care formeaza tesutul conjunctiv in organism. De asemenea, vitamina trateaza inflamatia si imbunatateste imunitatea. Impiedica scorbutul, o boala care provoaca slabiciune musculara, dureri articulare, eruprii cutanate si pierderea dintilor. Ea ajuta si la mentinerea sanatatii vaselor de sange.
Vitamina C ajuta corpul sa absoarba mai bine fierul. Fierul are mai multe beneficii, cel mai important fiind prevenirea anemiei si mentinerea sangelui sanatos.
Intr-un studiu realizat de Departamentul de Stiinte Medicale Experimentale din Suedia, s-a constatat ca aportul de macese reduce semnificativ riscul bolilor cardiovasculare. Flavonoidele si antioxidantii din macese protejeaza impotriva bolilor de inima, acesta ajutand si la scaderea nivelului tensiunii arteriale.

 

 

Sursa: https://www.leaf.tv/articles/rosehip-tea-benefits/
http://www.stylecraze.com/articles/amazing-health-benefits-of-rosehips/#gref

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *