Natura Vindecătoare

Nativ din zonele tropicale ale Africii si Indiei, uleiul de ricin este renumit pentru boabele de sale bogate in ulei. Iata ce proprietati uimitoare au acestea.

Fiind copil, imi amintesc de bunica mea care recomanda ulei de ricin pentru aproape orice boala. Pentru ea a fost un remediu pentru o serie de probleme. Uleiul de ricin se intampla sa fie unul dintre cele mai utilizate ingrediente, datorita faptului ca are multe beneficii pentru piele, par si sanatate.
Uleiul de ricin se extrage din planta de ricin si devine din ce in ce mai populara, baza a diferite produse cosmetice, sapunuri, textile, uleiuri de masaj si chiar medicamente.
Spre deosebire de alte laxative care actioneaza in colon, actiunea uleiului de ricin incepe in intestinul subtire. Va puteti astepta la o curatare completa a intestinelor in 2 pana la 5 ore. Doza uzuala este de la una pana la doua lingurite.
Uleiul de ricin este considerat un ulei cald care promoveaza circulatia fluidelor in organism. Este excelent ca ulei de masaj si poate ameliora durerea cauzata de suprasolicitarea muschilor.
Indeparteaza durerea articulara avand proprietati antiinflamatorii si analgezice. Actioneaza direct asupra sistemului imunitar prin stimularea glandei timus si creste numarul de celule albe din sange numite limfocite.
Uleiul de ricin are o puternica proprietate antifungica. Incalziti putin ulei de ricin pana cand este doar cald la atingere. Aplicati-l pe zona afectata chiar inainte de culcare si lasati-l peste noapte. Repetati o saptamana pentru a vedea o imbunatatire semnificativa. Continuati tratamentul pana la disparitia completa a infectiei.
Uleiul de ricin poate fi folosit pentru a spori culoarea naturala a patului, pentru a-l face mai bogat si pentru a-i accelera cresterea. Acesta mai este folosit si pentru hidratarea pielii uscate. Fiind vascos, uleiul patrunde adanc in piele si o hraneste cu acizi grasi.

Utilizati uleiul de ricin pentru a trata acneea, negii si petele de pe piele. Aplicati uleiul peste acestea cu un tampon de bumbac. Cele mai multe dintre aceste probleme se rezolva cu aplicarea regulata timp de una sau doua saptamani. Proprietatile antibacteriene si antiinflamatorii ale uleiului sunt responsabile pentru acest efect de vindecare. Are un rol important in tratamentul ridurilor, repararea si intinerirea pielii, contribuind la mentinerea aspectului neted al acesteia. Aplicat in mod regulat, uleiul de ricin ajuta la diminuarea cearcanelor de sub ochi.
Acesta va poate ajuta sa adormiti fara prea multa intarziere. Nu este clar cum uleiul de ricin induce somnul, dar oamenii care il folosesc pe par sau in jurul ochilor garanteaza eficacitatea sa.
Uleiul de ricin este un remediu pentru conditiile mai grave de sanatate care pot include inducerea travaliului la femeile insarcinate – ! consumul de ulei de ricin in timpul sarcinii se va face doar la recomandarea medicului pentru a evita potentialele efecte secundare pentru mama si copil! Uleiul de ricin amelioreaza sciatica, o conditie dureroasa caracterizata de dureri si inflamatie in partea inferioara a spatelui si in zona membrelor inferioare.
Uleiul de ricin stimuleaza activitatea sistemului limfatic responsabil cu eliminarea deseurilor metabolice ale organismului.
In plus, acesta se considera ca ofera beneficii inclusiv in cazul unor probleme neurologice cum ar fi boala Parkinson, scleroza multipla si paralizia cerebrala.
Gratie multiplelor avantaje pentru sanatate oferite de uleiul de ricin, nu este de mirare ca acesta se numara printre cele mai des utilizate tipuri de ulei. Este un remediu valoros, natural care poate imbunatati conditia fizica a corpului, ii ofera rezistenta si frumusete.

 

 

 

 

 

Sursa: http://www.naturallivingideas.com/castor-oil/
http://www.sfatulmedicului.ro/Remedii-naturiste/

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *