Natura Vindecătoare

Samanta de anason este probabil printre primele mirodenii cunoscute vreodata de rasa umana

Anasonul este o planta originara din Egipt, care face parte din aceiasi familie (Apiaceae) ca si chimenul, feniculul si mararul. Romanii consumau anason dupa marile festinuri pentru a mari digestia alimentelor.
Anasonul este deosebit de eficient pentru metabolismul digestiv. Din acest motiv este excelent pentru afectiunile legate de tractul digestiv. Este un remediu natural pentru varsaturi, greata, diaree, durere abdominala, flatulenta si gastrita. In plus, functioneaza ca stimulent al apetitului. Ofera vindecare pentru fiecare problema digestiva si pentru sistemul metabolic. Indienii au folosit seminte de anason ca odorizant de gura si agent digestiv timp de secole.
Anasonul combate efectele diabetului. Studii efectuate in 2011 au demonstrat ca anasonul ajuta la scaderea gradata a zaharului din sange. La pacientii care au participat la studiu s-a observat pe langa imbunatatirea valorii glicemiei si imbunatatira valorii colesterolului LDL.
Extractul de anason contine compusi chimici importanti care sunt cunoscuti ca fiind antioxidanti, previn bolile si au proprietati de promovare a sanatatii. Acestea sunt o sursa excelenta de vitamine din complexul B, cum ar fi piridoxina, niacinul, riboflavina si tiamina, dar si vitamina A si C. Contin si fier, cupru, potasiu, mangan, zinc si magneziu. 100g de seminte uscate contin 37mg sau 462% din necesarul zilnic de fier, fiind un remediu excelent pentru tratarea anemiei. Potasiul este o componenta importanta a organismului, care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale iar cuprul este necesar pentru producerea de globule rosii.
Preparatele cu anason sunt remedii excelente pentru astmul bronsic, tuse, precum si tulburari digestive.
Printre alte componente ale anasonului se numara si acidul shikimic care in combinatie cu quercetina are un impact pozitiv asupra sistemului imunitar.

Continutul de terpineol, eugenol si linalol are efect de sedativ, calmand nervii. Insa anasonul nu este bun numai pentru a te linisti; semintele sale au rolul si de a da un plus de energie. Anasonul este considerat cel mai bun agent de eliberare a gazului. Daca este insotit si de alte ingrediente cum ar fi ghimbirul si chimenul, acesta ofera o usurare aproape instantanee de gaz la stomac. Ajuta la digerarea meselor grele. Se prepara un amestec de anason zdrobit, lamaie, sare si apa. Daca il beti dupa masa, acesta ofera relaxare si ajuta sistemul digestiv. De asemenea, actioneaza ca un laxativ si elimina problema constipatiei.
Acesta este benefic pentru controlarea nivelului tensiunii arteriale. Pastreaza inima puternica, reduce presiunea, ajutand-o sa functioneze mai bine.
Ajuta la reducerea tulburarilor legate de somn si amelioreaza insomnia, relaxeaza nervii si sporeste calmul mintii. Regleaza circulatia in organism, previne si vindeca infectiile, crampele mestruale, durerile de cap si de dinti, trateaza raceala, tusea si gripa. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, planta ajuta plamanul sa elimine secretiile bronsice care apar ca urmare a inflamatiei cailor respiratorii.
Proprietatile antifungice ale anasonului sunt numai bune pentru tratarea candidozei. Candida albicans este o ciuperca care afecteaza organismul in momentul in care sistemul imunitar este slabit, producandu-se astfel un dezechilibru al numarului de microbi. Candidoza poate fi tratata cu ajutorul anasonului. Baile periodice favorizeaza stoparea si inmultirea ciupercii, amelioreaza simptomele bolii si ajuta la echilibrarea florei vaginale normale.
Atentie! Preparatele cu anason nu trebuie oferite copiilor cu varste mai mici de 3 ani. Acestea trebuie consumate cu precautie de femeile insarcinate, persoanele care sufera de gastrita, colita acuta sau alergii la aceasta planta. Dozele recomandate nu trebuie depasite, pentru ca pot aparea efecte adverse: voma, greata, ameteli, dureri de cap.

 

Sursa: https://www.nutrition-and-you.com/anise-seed.html

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *