Arahidele sunt alimente foarte hranitoare datorita continutului mare de proteine, uleiuri, vitamine si saruri minerale.

0

Arahidele contin vitamine, minerale, substante nutritive si antioxidanti si, prin urmare, sunt surse bogate in energie. Reduce colesterolul rau si creste colesterolul bun din organism. Arahidele contin acizi grasi mono-nesaturati, in special acidul oleic, care previne bolile coronariene.
Arahidele sunt bogate in proteine. Aminoacizii prezenti in ele sunt utili pentru cresterea si dezvoltarea adecvata a corpului.
Antioxidantii polifenolici sunt prezenti in arahide in cantitati ridicate. Acestia au capacitatea de a reduce riscul de aparitie a cancerului de stomac.
Arahidele contin antioxidanti in concentratii mari. Acesti antioxidanti devin mai activi atunci cand arahidele sunt fierte. Exista o crestere de 2 ori mai mare a Biochininei-A si o crestere de 3 ori a continutului de genistenina. Acestea reduc pagubele produse de radicalii liberi produsi in organism. Alunele de padure romanesti sunt considerate a fi o adevarta sursa de enrgie avand o valoare calorica si nutritiva foarte apropiata de cea a carnii. Vitaminele din complexul B care intra in compozitia alunelor au rol in mentinerea tonusului muscular, usurand activitatea tractului gastro-intestinal, avantajand totodata functionarea ficatului, si a a ochilor. Diabeticii pot consuma alune fara teama, datorita continutului foarte redus de hidrati de carbon.
Vitamina E din arahide ajuta la mentinerea integritatii celulelor membranei mucoase si a pielii. Acest lucru ne protejeaza de radicalii liberi daunatori.

Arahidele contin complexul B de vitamine, cum ar fi niacin, riboflavina, tiamina, vitamina B6, vitamina B9, acid pantotenic si minerale : potasiu, mangan, cupru, calciu, magneziu, fier, seleniu si zinc. Acestea joaca un rol important in multe functii diferite ale ale corpului.
Arahidele sunt bogate in fibre, care ajuta la digestia alimentelor. Untul de arahide este recomandat in astfel de situatii. Acesta poate reduce cancerul de colon, mai ales la femei. Consumul de cel putin doua linguri de unt de doua ori pe saptamana poate reduce riscul de aparitie a cancerului cu pana la 58% iar la barbati cu pana la 27%.
Daca se administreaza inainte si in timpul sarcinii, acidul folic scade riscul ca copilul sa se nasca cu defecte ale tubului neural cu pana la 70%.
Manganul din arahide ajuta la absorbtia calciului, la metabolizarea grasimilor si carbohidratilor si la reglarea nivelului zaharului in sange.
Nivelul scazut al serotoninei duce la depresie. Tryptofanul din arahide creste eliberarea acestui produs chimic si va ajuta sa luptati impotriva depresiei.
Arahidele va face pielea neteda, supla si mai tanara. Proprietatile antiinflamatorii ale arahidelor trateaza tulburarile de piele. Acizii grasi prezenti in arahide reduc umflarea si roseata acesteia. Arahidele contin vitamina E, zinc si magneziu pastrand pielea stralucitoare si lupta impotriva bacteriilor care duc la acnee. Continutul de proteine din arahide ajuta la regenerarea celulelor.
Acestea contin acizi grasi benefici pentru celulele nervoase ale creierului. Aceasta celula prietenoasa cu creierul ajuta la gestionarea stresului si schimbarile de dispozitie pentru a preveni diferite afectiuni.
Arahidele contin mai multe substante nutritive care favorizeaza mentinerea parului sanatos. Continutul ridicat de omega-3 intareste sanatatea scalpului si foliculii de par si stimuleaza cresterea parului. Este de preferat consumul alunelor crude, deoarece prajite isi pierd din vitamine si din enzime.

 

 

 

Sursa: http://www.stylecraze.com/articles/amazing-health-benefits-of-peanuts/#gref

 

Niciun comentariu

Nu ratați!