Natura Vindecătoare

Nucile caju sunt o gustare excelenta si foarte benefice sanatatii

Beneficiile pentru sanatate ale nucilor caju includ o inima sanatoasa, puternice functii nervoase si musculare, ajuta la formare globulelor rosii si o imbunatatire a sanatatii osoase si orale. Ofera o usurare a diabetului zaharat, anemiei si calculilor biliari. Ofera aparare antioxidanta si incurajeaza un sistem imunitar imbunatatit.
Nucile caju sunt o sursa de energie, ele contin proteine si minerale esentiale, inclusiv cupru, calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu si zinc. Sodiul este si el prezent, in cantitati foarte mici. Caju contine si vitamina C, B1, B2, B3, B6, acid folic, E si K. Sunt o sursa de acid oleic si furnizeaza o cantitate mare de grasimi mononesaturate si cantitati reduse de grasimi polinesaturate, fara colesterol daunator daca sunt consumate in mod corespunzator.
Studiile au demonstrat ca alegerea grasimilor mareste nivelul de colesterol HDL, reduce nivelul trigliceridelor si reduce in mod benefic presiunea sangelui.
Caju este o sursa buna de magneziu, substanta vitala pentru dezvoltarea sanatoasa a oaselor, muschilor, tesuturilor si a organelor corpului. Magneziul ajuta la mentinerea tensiunii arteriale, sustine sistemul imunitar, mentine functia nervoasa si oasele puternice. De asemenea, este implicat in functiile metabolice si regleaza nivelul de zahar din sange al organismului. O deficienta de magneziu modifica metabolismul si hormonii responsabili de reglementarea acestuia.
Ajuta la scaderea riscului de diabet de tip 2. Cercetarile au aratat ca bogatia de antioxidanti din caju, protejeaza impotriva cancerului. Caju contine proantocianide, o clasa de flavanoide care infometeaza tumorile si blocheaza divizarea celulelor canceroase. O serie de studii au demonstrat ca alimentatia cu caju reduce riscul cancerului de colon. Continutul lor ridicat de cupru, fitochimicale si antioxidanti confera proprietati de lupta impotriva radicalilor liberi. 
Cuprul continut de nucile caju ajuta la metabolizarea fierului, ajuta la formarea globulelor rosii si la mentinerea oaselor si sistemului imunitar sanatos. Este vital pentru sistemul nervos. O deficienta de cupru in organism poate duce la osteoporoza, batai neregulate ale inimii si anemie.

Acestea contin fosfor, esential pentru dezvoltarea sanatoasa a dintilor si oaselor. Fosforul ajuta, de asemenea, la sinteza proteinelor, absorbtia carbohidratilor si a grasimilor si la mentinerea sanatatii celulare.
Zincul continut de nucile caju, joaca un rol vital in intarirea sistemului imunitar impotriva infectiilor microbiene si vindecarea ranilor. Este extrem de important in timpul sarcinii pentru cresterea copilului si in anii de dezvoltare ai copilariei.
Daca sunt consumate in cantitati adecvate, acestea contribuie la mentinerea unei sanatati puternice. Mai ales pentru vegetarieni si vegani, nucile caju pot sta drept o alternativa buna pentru a compensa cota de nutrienti esentiali. Caju-ul nu trebuie sa fie consumat niciodata in stare cruda. De obicei in magazine acestea sunt prajite. Venita din Amazon, caju nu este o adevarata aluna deoarece samanta creste in afara fructului (de asemenea comestibil). Se poate observa ca semintele de caju nu au un strat protector precum alunele, de aceea sunt acoperite cu un acid asemanator cu cel pe care il produce o iedera otravitoare, asadar nu trebuie consumate crude.
Atentie! In ciuda beneficiilor, consumul acestora poate provoca neplaceri acelor persoane care sunt alergice la nuci.

 

 

Sursa: https://draxe.com/cashews-nutrition/; http://food.ndtv.com/food-drinks/7-incredible-cashew-nut-benefits-from-heart-health-to-gorgeous-hair-1415221

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *