Este uleiul de foarea-soarelui sanatos? Desigur!

0

Compozitia sa nutritiva il face unul dintre cele mai sanatoase uleiuri pentru consum si aplicatii pe piele si par. Componenta principala a uleiului de floarea-soarelui este acidul linoleic. Celelalte componente ale acestuia includ acidul oleic si acidul palmitic. In plus, contine lecitina, carotenoide, tocoferoluri si cantitati apreciabile de vitamine A, D si E.
Uleiul de floarea-soarelui este bogat in vitamina E si substante fitochimice cum ar fi colina si acidul fenolic, care sunt benefice pentru inima ta. De asemenea contine si grasimi mononesaturate si polinesaturate. Astfel, uleiul de floarea soarelui ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si  artritei.
Uleiul extras din floarea soarelui are proprietati terapeutice eficiente in tratarea sinuzitelor, hemoroizilor si bolilor de piele. Acesta poate fi combinat si cu alte uleiuri terapeutice pentru un efect sporit si mai poate fi utilizat ca ulei de baza in amestecurile folosite in aromoterapie.
Acest ulei contine mai multa vitamina E decat oricare alt ulei de gatit. Astfel, va ofera protectie impotriva astmului si cancerului de colon.
Uleiul de floarea soarelui contine antioxidanti si fitochimicale, compusi alimentari ce protejeaza organismul de boli. Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi ce deterioreaza celulele, de cele mai multe ori acestia sunt sub forma de vitamine.

Uleiul de floarea soarelui contine acid fenolic si arginina, unele surse sustin ca lupta impotriva unor boli precum cancerul si bolile de inima.
Exista o serie de studii care sugereaza ca uleiul de floarea soarelui poate ajuta la scaderea lipoproteinelor cu densitate mica, mai frecvent cunoscute sub numele de colesterol rau. Multi cercetatori cred ca uleiul de floarea soarelui este mai eficient decat uleiul de masline la scaderea colesterolului.
Uleiul de floarea soarelui ajuta impotrtiva artritei si constipatiei.
Carotenoidele gasite in uleiul de floarea-soarelui ajuta la prevenirea cancerelor uterine, pulmonare si ale pielii. In plus, ofera o buna sursa de vitamina A si ajuta la prevenirea cataractei.
Uleiul de floarea soarelui este deasemena bogat in continut de beta-caroten ce poate fi transformat in vitamina A. Prin urmare uleiul de floarea soarelui poate fi bun pentru supletea si tonusul pielii, poate proteja deasemenea pielea impotriva daunelor cauzate de razele solare.

 

 

Sursa: http://www.stylecraze.com/articles/best-benefits-of-sunflower-oil-for-skin-hair-and-health/

Niciun comentariu

Nu ratați!