Cateva informatii de baza despre ce reprezinta chakrele si importanta lor.

0

Cuvantul sanscrit „Chakra” se traduce „roata” sau „disc”. In yoga, meditatie si ayurveda, acest termen se refera la rotile de energie din intregul corp. Exista sapte chakre principale, care aliniaza coloana vertebrala, pornind de la baza coloanei vertebrale pana la coroana capului. Pentru a vizualiza o chakra, imaginati-va un cerc rotativ de energie in care materia si constiinta se intalnesc. Aceasta energie invizibila, numita Prana, este forta vietii vitale, care ne tine vii.
Aceste cercuri rotative de enegie corespund unor centre nervoase masive din corp. Fiecare dintre cele 7 chakre principale contin legaturi de nervi si organe majore, precum si stari psihologice, emotionale si spirituale ale fiintei noastre. Deoarece totul se misca, este esential ca cele sapte chakre principale sa ramana deschise, aliniate si fluide. Daca exista un blocaj, energia nu poate curge. Gandeste-te la ceva la fel de simplu ca scurgerea apei din cada. Daca teava este infundata, atunci apa nu se mai poate scurge, va stagna si in cele din urma va creste bacterii si mucegai. Asa este si cu trupurile noastre si cu chakrele.
Prima chakra este cea a securitatii si nevoilor noastre de baza, Aceasta cuprinde primele trei vertebre, vezica urinara si colonul. Cand aceasta chakra este deschisa, ne simtim in siguranta si neinfricati.
A doua chakra este legata de creativitate si centrul sexual, fiind responsabila pentru expresia noastra creativa.
A treia chakra este sursa de putere personala.
A patra chakra este conexiunea dintre materie si spirit. Ea se afla in mijlocul celor sapte si uneste chakrele inferioare ale materiei de cele superioare ale spiritului. Este o chakra spirituala si serveste ca o punte intre corpul, mintea, emotiile si spiritul nostru. Chakra inimii este sursa noastra de iubire si conexiune.
A cincea chakra este sursa de exprimare verbala. Aceasta include gatul, tiroida, glandele paratiroidiene, maxilarul, gura si limba.
A sasea chakra este centrul de intuitie. Cu totii avem un simt al intuitiei, dar nu de fiecare data ii putem asculta avertismentele.
 A saptea este chakra iluminarii si a conexiunii spirituale cu sinele nostru superior si cu divinitatea.
Corpurile noastre sunt intr-un continuu flux intre exhilibru si dezechilibru. Acestea fiind spuse, este bine sa va aduceti la cunostina corpul si mintea si sa incepeti sa invatati semnalele si indicii.
De exemplu, constipatia frecventa poate indica un blocaj in prima chakra. O durere in gat recurenta lasa indicii la a cincea chakra. Frecvent durerile de cap din jurul zonei fruntii pot insemna ca a sasea chakra poate fi blocata.

 

 

Sursa: http://www.chopra.com/articles/what-is-a-chakra

Niciun comentariu

Nu ratați!