Cum sa evitam gandurile negative, atat de nocive si distrugatoare

0

Stim deja ca ceea ce gandim atragem. Ingrijorarea, teama sau gandirea negativa permit mintii sa se concentreze asupra lucrurilor pe care nu le doriti in viata dumneavoastra. Antrenati-va mintea sa gandeasca ceea ce va doriti in viata si sa evitati gandurile negative care va „mananca” energia. De aceea frica si deznadejdea trebuie evitate.
Primul pas in eliminarea gandurilor negative este sa recunoastem importanta eliminarii acestora, iar al doilea este sa fim constienti de ele atunci cand se intampla. Nu le putem evita in totalitate, dar atunci cand persista trebuie sa le constientizam si sa le eliminam. Gandurile se scufunda si raman acolo pana cand luati masuri pentru a scapa de ele!
Schimbati gandul negativ cu unul pozitiv. Daca sunteti ingrijorati asupra unui lucru care ar putea merge prost, ganditi-va la ceea ce ar putea merge bine.
Un gand nu are alta putere decat ceea ce ii permiteti. Gandurile negative castiga impuls atunci cand le ganditi mereu. Chieia este sa evitati aceste ganduri inainte ca ele sa devina inradacinate. Cu practica veti observa imediat cand ganditi negativ, si apoi puteti lua masuri corespunzatoare.
Uneori, gandirea negativa apare datorita emotiilor si problemelor nerezolvate. Nu e bine sa tineti lucrurile doar pentru dumneavoastra! Daca aveti ceva ce trebuie abordat, vorbiti cu cineva. A pune gandurile in cuvinte este o forma de eliberare. Eliberati-va de ele!

Un minut de relaxare este de multe ori tot ce aveti nevoie. Este un fel de meditare – goliti-va mintea. Odata ce este goala, umpleti-o cu ceva pozitiv.
Cateodata gandirea negativa este rezultatul unei perspective slabe. Aruncati o privire la punctul de vedere pe care il luati asupra lucrurilor care se petrec in jurul vostru. De exemplu, in loc de a gandi: „Ma trezesc intr-o perioada dificila si am probleme” spuneti ca „ma confrunt cu unele provocari, dar lucrez pentru a gasi solutii„. In mod esential spuneti acelasi lucru, cu exceptia faptului ca al doilea mod are o rotire mai pozitiva. Dar aceasta schimbare mica aduce o mare diferenta gandurilor tale.
Deoarece gandurile apar in minte, este usor sa presupunem ca acolo se formeaza. Ei bine, asta e doar partial adevarat. Uneori gandurile noastre sunt un produs al mediului nostru. De exemplu, daca te-ai inconjura de oameni negativi probabil ai incepe sa gandesti la randul tau negativ.
Faceti o plimbare singur, departe de atmosfera obisnuita. Timpul petrecut distantandu-va de aceste influente va poate aduce o mare pace a mintii.
Incepeti sa enumerati pentru ceea ce sunteti recunoscator. Uneori, in agitatia zilnica, ne pierdem concentrarea asupra tuturor faptelor bune din viata noastra. Concentrati-va asupra lucrurilor bune, indiferent cat de mici par sa fie. Nu mai luati nimic de la sine, lucrurile bune in viata, uneori, sunt chiar in fata noastra si inca nu le vedem.

 

 

Sursa: https://www.pickthebrain.com/blog/7-ways-clear-mind-negative-thoughts/

 

Niciun comentariu

Nu ratați!