19 utilizări casnice pentru amidonul de porumb

0

Amidonul de porumb este un ingredient obișnuit obținut din boabe de porumb cunoscut sub numele de endosperm. Este folosit ca agent de îngroșare pentru sosuri, marinate, supe și caserole.
Deși majoritatea oamenilor cred că amidonul de porumb este rezervat gătitului, este destul de util în afara bucătăriei. Rețineți că multe dintre aceste utilizări nu sunt susținute de studii științifice.
Iată 19 utilizări casnice pentru amidonul de porumb.
1. Ameliorarea iritației pielii
Amidonul de porumb poate fi un remediu convenabil și rentabil pentru iritarea pielii, deși puține cercetări susțin eficacitatea acestuia pentru această utilizare. Cu toate acestea, mulți oameni îl folosesc pentru a calma arsurile solare și pentru a reduce mâncărimea pielii.
Amestecați amidonul de porumb și câteva picături de apă într-un castron până când formează o pastă de grosimea untului de arahide. Aplicați un strat mic pe piele și lăsați-l să stea până se usucă complet. Apoi, clătiți cu apă caldă.
Unii oameni stropesc, de asemenea, amidon de porumb pe cearșafurile lor sau pe interiorul hainelor pentru a reduce frecarea.
2. Deodorant
Dacă nu ai deodorant sau vrei o alternativă DIY, încearcă amidon de porumb.
Datorită proprietăților sale de absorbție a umezelii, acționează ca un deodorant natural pentru a reduce transpirația și mirosul.
Pentru a vă crea propriul deodorant cu amidon de porumb, veți avea nevoie de:
3 linguri (45 ml) de ulei de cocos
2 linguri (16 grame) de amidon de porumb
2 linguri (28 grame) bicarbonat de sodiu
Uleiul de nucă de cocos se introduce la cuptorul cu microunde timp de 15-20 de secunde sau până când se face lichid. Apoi, adăugați încet amidonul de porumb și bicarbonatul de sodiu până când formează o pastă groasă. De asemenea, puteți adăuga o picătură din uleiul esențial preferat pentru a-i oferi un miros plăcut.
Rețineți că unii oameni consideră că bicarbonatul de sodiu le irită axilelor, deci este posibil să nu fie potrivit pentru toată lumea. În plus, dacă aveți transpirație excesivă sau hiperhidroză, este posibil să aveți nevoie de un antiperspirant comercial mai puternic.
3. Șampon uscat
Puteți folosi amidonul de porumb ca șampon uscat natural.
Presărați o cantitate mică pe rădăcinile părului și periați-l ușor până la capete. Pentru o aplicare ușoară, folosiți o perie de machiaj curată pentru a ajunge bine la rădăcini.
Deoarece amidonul de porumb are o culoare deschisă, este posibil ca această tehnică să nu funcționeze pentru cei cu părul întunecat.
4. Oja mată
Pentru a crea o oja mată, puneți câteva picături de ojă pe o farfurie și presărați o cantitate mică de amidon de porumb deasupra. Amestecați încet, adăugând mai mult după cum este necesar.
Apoi amestecați cu o pensulă și aplicați pe unghii.
5. Baie de lapte relaxantă
Băile de lapte au fost folosite în mod istoric pentru a calma pielea în timp ce au creat o experiență de îmbăiat de lux. Interesant este că unul dintre ingredientele secrete din multe băi de lapte este amidonul de porumb.
Deși nici o cercetare nu susține niciun beneficiu in a face băi de lapte cu amidon de porumb, unii oameni consideră că funcționează pentru ei.
Într-o pungă, adăugați 1 ceașcă (128 grame) de amidon de porumb, 2 cești (256 grame) de lapte integral praf și 1/2 ceașcă (115 grame) de bicarbonat de sodiu. Sigilați și agitați bine. În cele din urmă, adăugați câteva picături de ulei esențial de lavandă – sau un alt ulei esențial – pentru o aromă relaxantă și agitați din nou.
La momentul băii, adăugați 1 ceașcă (128 grame) de amestec în baia caldă și bucurați-vă.
6. Prevenirea piciorului de atlet
Piciorul de atlet apare atunci când picioarele tale sunt expuse în mod regulat la umiditate, cum ar fi transpirația, care permite să se dezvolte ciuperci precum Trichophyton rubrum , Trichophyton mentagrophytes și Epidermophyton floccosum.
Deși amidonul de porumb nu poate trata sau vindeca piciorul de atlet, poate ajuta la prevenirea acestuia. Pur și simplu presărați amidon de porumb în pantofi pentru a reduce umezeala sau adăugați-l la șosete pentru o acțiune suplimentară de eliminare a umezelii.
Dacă experimentați în mod regulat piciorul atletului, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru tratamente adecvate, cum ar fi medicamente antifungice topice.

7. Împotriva iritației pielii din cauza frecării
Amidonul de porumb poate ajuta la reducerea frecării dintre două suprafețe. Ca urmare, poate ajuta la reducerea frecărilor.
Aplicați o cantitate mică de amidon de porumb în zona iritată, cum ar fi între coapse , înainte de a vă îmbrăca.
8. Detergent pentru noduri de păr
Dacă aveți un nod mare în păr, încercați să aplicați amidon de porumb în zonă.
Amidonul de porumb poate reduce fricțiunea și lubrifia fibrele de păr, ceea ce poate face mai ușor de desfăcut.
9. Ameliorarea mușcăturilor de insecte
Mușcăturile de insecte, care produc mâncărime și irită, devin și mai grave atunci când pielea este umedă. Amidonul de porumb poate ajuta la uscarea pielii din jurul mușcăturilor de insecte pentru a elimina mâncărimea.
Amestecă 2 linguri (16 grame) de amidon de porumb cu câteva picături de apă rece până se creează o pastă de grosimea untului de arahide. Aplicați-l pe mușcătură și lăsați-l să stea până se usucă.
10. Ameliorarea bășicilor
Bășicile se înrăutățesc în medii umede sau când se freacă de o altă suprafață, cum ar fi pantofi sau îmbrăcăminte.
Adăugați o cantitate mică de amidon de porumb pe zona afectata pentru a reduce frecarea și a menține zona uscată. Cu toate acestea, nu aplicați amidon de porumb pe o bășică sparta sau plagă deschisă, deoarece acest lucru poate duce la infecție.
11-19. Alte utilizări
Desfaceți noduri: Amidonul de porumb poate reduce frecarea dintre fibre, șireturi și corzi pentru a vă ajuta să dezlegați nodurile.
Curata argintul: Se amestecă amidonul de porumb și apa într-un castron mic. Folosind o cârpă umedă, frecați amestecul pe argintărie pentru a-i dezvălui strălucirea naturală. Clatiti bine.
Amidon pentru călcat: Dacă sunteți în căutarea unui amidon natural pentru a vă călca hainele, adăugați 2 cești (475 ml) de apă caldă și 1-2 linguri (8-16 grame) de amidon de porumb într-o sticlă cu spray. Pulverizați-l și lăsați-l să stea 1 minut înainte de călcat.
Creșteți aderența: Dacă aveți nevoie de o aderență suplimentară pentru a ține o rachetă de tenis sau alte echipamente sportive, adăugați un pic de amidon de porumb pe mâini pentru a contracara palmele transpirate și pentru a vă îmbunătăți aderența.
Elimina petele: Pentru a îndepărta o pată uleioasă, presărați amidon de porumb peste pată și lăsați timp de 10-15 minute. Ștergeți amidonul, apoi tratați pata cu un agent de îndepărtare a petelor.
Reimprospateaza covoarele: Presară amidon de porumb pe covor și lasă-l să stea 30 de minute. Apoi, aspirați ca de obicei.
Curățați jucăriile din material textil umplute și țesăturile: Frecați o cantitate mică de amidon de porumb pe animalul sau materialul umplut și lăsați-l să stea timp de 5 minute. Îndepărtați-l ușor cu o cârpă umedă.
Îndepărtați stropii de grăsime de pe pereți: Adăugați amidon de porumb într-o cârpă mică și frecați grăsimea ușor până se desprinde.
Baie uscata pentru animalele de companie: Dacă animalul dvs. de companie este la câteva zile distanta de baie, periați o cantitate mică de amidon de porumb în blană. Poate acționa ca un șampon uscat și poate absorbi uleiurile urat mirositoare.
Când să nu-l folosiți
Deși unele site-uri naturiste susțin că puteți folosi amidon de porumb pentru a trata tăieturile și rănile, cel mai bine este să evitați aplicarea acestuia pe orice rana deschisă. Acest lucru se datorează faptului că poate acționa ca un teren de alimentare pentru bacterii și poate infecta rana.
În plus, nu aplicați amidon de porumb pe față ca un produs natural de îndepărtare a machiajului sau a uleiului. Deși acest lucru este probabil bine pentru majoritatea oamenilor, poate înfunda porii și poate duce la erupții la cei cu piele predispusă la acnee.

Niciun comentariu

Nu ratați!