Alternative naturale pentru aspirina

1

Aspirina a fost descoperita in 1853, dar nu a fost folosita ca medicament sub forma de pudra pana in anul 1915. Cel mai activ compus din aspirina, acidul acetilsalicilic, a fost initial extras din scoarta salciei. Stiati ca acest ingredient din aspirina poate fi gasit si in fasole, mazare, iasomnie si trifoi? Egiptenii foloseau scoarta de salcie pentru a usura durerea cu mult inainte de a intelege beneficiile acidului salicilic.
Alternative naturale cu efecte similare aspirinei:
1. Ghimbir
Ghimbirul are proprietati analgezice si anti-inflamatorii. Datorita capacitatii sale de a reduce durerea si inflamatia, ghimbirul este adesea folosit ca terapie naturala pentru afectiuni degenerative, cum ar fi artrita si reumatismul, precum si tulburati cardiovasculare, hipertensiune arteriala si ateroscleroza.
2. Turmeric
Cercetarile arata ca beneficiile turmericului le depasesc pe cele ale medicamentelor antiinflamatorii, anticoagulantelor si ale analgezicelor. In plus, turmericul nu are efecte secundare cunoscute decat daca este administrat in cantitati extrem de excesive. Curcuma- compusul cel mai benefic al turmericului – poseda activitati antitrombotice si consumul zilnic de turmeric va poate ajuta sa va mentineti starea anticoagulanta la cote normale.
Cercetarile au aratat ca extractele de curcuma pot fi folosite pentru a atenua durerea.
3 Scortisoara
Scortisoara are abilitati antiinflamatoare si de protectie a inimii. Studiile arata ca un avantaj important pentru sanatate este capacitatea sa de a reduce mai multi factori de risc pentru bolole cardiace, incluzand hipertensiunea arteriala si nivelurile ridicate ale colesterolului.  Scortisoara creste circulatia sangelui. De asemenea, poate sa avanseze reparatia tesuturilor care ajuta la regenerarea celulelor inimii, astfel incat sa poata lupta impotriva atacurilor de inima si a accidentului vascular cerebral.

4. Gheara-diavolului
Originara din Africa de Sud, unde este folosita de sute de ani pentru tratarea unei varietati de boli, de la indigestie si febra pana la cancer, gheara-diavolului si-a luat numele de la fructele ei deosebite, in forma de capsula, acoperite cu o multitudine de carlige miniaturale. Preparatele de baza de gheara-diavolului au efect antiinflamator, analgezic si de protectie a functiei hepatice.
5. Uleiuri esentiale
Pastrati uleiurile esentiale la indemana. Frecati zona toracica sau articulatiile dureroase cu ulei de musetel, lavanda sau salvie. De asemenea, aromaterapia ne elibereaza de stres, care este de multe ori radacina durerii noastre.
Sursa: https://draxe.com/aspirin-side-effects/

1 comment

  1. Salcie alba - aspirina naturala - beneficii si contraindicatii – Natura Vindecătoare 2 decembrie, 2019 at 09:48 Răspunde

    […] Gestioneaza inflamatia Extractul de salcie alba contine alcaloizi, taninuri si trigliceride care prezinta activitati analgezice si antiinflamatorii puternice. Scoarta de salcie alba prezinta mai multa putere decat aspirina. Studiile au aratat ca extractul de salcie alba poate fi folosita pentru a trata osteoartrita, durerile articulare, artrita reumatoida si alte dureri asociate. Durere de cap si migrene Persoanele supuse stresului se confrunta deseori cu dureri de cap. Ceaiul de salcie alba ajuta la combaterea unor astfel de episoade. Salicina, alcaloizii si alte substante fitochimice reduc stresul asupra nervilor. Consumul ceaiului de scoarta de salcie alba ajuta la ameliorarea durerilor de cap si migrene, precum si crampele menstruale. Anti-cancerigen Studiile efectuate pe soareci au demonstrat ca extractul de salcie alba a redus proliferarea celulelor canceroase. Salicina are efecte antianginoase. Acest compus suprima productia de specii reactive de oxigen – impiedica metastazarea celulelor endoteliale, intarziind astfel cresterea tumorilor. Extractul de salcie alba se gaseste sub diferite forme – capsule, tinctura, ceai, unguent. Atentie! Nu folositi scoarta de salcie alba daca: Sunteti alergic la aspirina si la alte medicamente pe baza de acid salicilic; Aveti antecedente de tulburari de sange; Suferiti de boli renale Sunteti insarcinata sau alaptati; Veti avea o interventie chirurgicala; Aveti ulcere stomacale. Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii. • Alternative naturale pentru aspirina […]

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!