Mierea este unul dintre cei mai vechi indulcitori de pe pamant

0

Pentru doar jumatate de kilogram de miere este nevoie de aproximativ 60.000 de albine care calatoresc pana la 2 milioane de flori. Aceasta ne ajuta sa avem un tonus bun si ne incarca cu energie datorita faptului ca vitaminele si mineralele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism.
Mierea contine flavonoide si antioxidanti care ajuta la reducerea riscului de cancer si bolilor de inima avand proprietati antibacteriene si anti-fungice.  
Studiile arata ca tratamentul cu miere ajuta la tulburari precum ulcerul sau gastroenterita bacteriana. Mierea nefiltrata contine si o substanta extrem de puternica, propolis, denumita si penicilina din miere. Propolisul este o substanta cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice
Aceasta a fost folosita de cel putin 4000 de ani si se considera ca afecteaza pozitiv toate dezechilibrele organismului. De asemenea, se spune ca este utila la imbunatatirea vederii, scaderea in greutate, impotenta, tulburari ale tractului urinar, astm bronsic, diaree, greata si tuse.
Mierea nefiltrata contine si o substanta extrem de puternic, propolis, denumita si penicilina din miere. Propolisul este o substanta cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice.
Mierea poate fi astfel folosita cu succes in tratarea infectiilor cu virusi, printre care si streptococul auriu si E.coli.
Mierea nu irita mucoasa aparatului digestiv, influentand benefic flora intestinala. Ea favorizeaza tranzitul intestinal, ajutand la eliminarea prompta a toxinelor din organism.
Proprietatile antiinflamatorii ale mierii sunt utile si in tratamentele cosmetice, calmand iritatiile pielii.
Chiar daca contine zaharuri simple, nu este acelasi lucru cu zaharul alb sau indulcitori artificiali. Combinatia exacta dintre fructoza si glucoza ajuta organismul sa regleze nivelul de zahar din sange.
Aplicarea externa a mierii s-a dovedit a fi la fel de eficace ca si tratamentul conventional cu sulfadiazină de argint.

Studiile au aratat ca au un succes deosebit in vindecarea ranilor.
Unele tipuri de miere poseda cantitati mari de bacterii prietenoase. Acest lucru poate explica multe din „proprietatile terapeutice misterioase ale mierii”.
Mierea contine flavonoide care reduc riscul aparitiei cancerului insa efectele sale nu au fost inca dovedite in mod clinic asupra tuturor tipurilor de cancer.
Mierea a fost gasita pentru a stimula producerea de celule imune, conform unui studiu de la Scoala de Medicina, Universitatea din Cardiff, Marea Britanie.
Consumul de miere asigura femeii gravide si fatului sanatatea fizica si psihica, iar sugarilor si copiilor de orice varsta, o mai buna rezistenta in fata bolilor. Pentru sugari se foloseste ca indulcitor adaugat in lapte sau ceaiuri, administrandu-se in doze sporite pornind de la un varf de lingurita.
Atentie! Mierea perfect clara este de cele mai multe ori supusa unor procese de ultrafiltrare si pasteurizate, care implica incalzirea la temperaturi ridicate. Aceste procedee elimina de cele mai multe ori substantele nutritive, cu efecte de vindecare, pe care mierea le contine.
Chiar si mierea etichetata ca fiind organica nu garanteaza faptul ca aceasta este pura. Pentru a verifica acest lucru, mierea trebuie sa aiba o culoare si consistenta laptoasa, iar pe fundul borcanului trebuie sa existe reziduuri de polen.
Mierea pura se poate cristaliza in timp, insa acest lucru nu inseamna ca nu mai poate fi consumata. Pentru a consuma mierea cristalizata, borcanul trebuie incalzit la bain-marie timp de 15 minute.

Sursa: http://www.realfoodforlife.com/health-benefits-of-honey/

Niciun comentariu

Nu ratați!