Pietrele semipretioase sunt cel mai frumos cadou al naturii pentru oameni

0

Frumusetea si puterea cristalelor si a altor pietre au fost recunoscute de mult, de la aparitia civilizatiei, fiind pretuite nu numai pentru frumusetea lor, ci si pentru puterea lor spirituala si de vindecare.
Vindecatorii, samanii si preotii au folosit mult timp cristale pentru proprietatile lor unice si speciale. Se crede ca acestea vibreaza la aceiasi frecventa ca si oamenii, astfel incat rezonanta dintre piatra si om poate sa combata vibratia bolii, fie sa amplifice sanatatea.
Istoria cristalelor incepe odata cu crearea Universului. Inca din cele mai vechi timpuri cristalele au fost folosite in locurile sacre de pe toata suprafata pamantului ca talismane sau amulte pentru a proteja de ce e negativ, pentru a aduce noroc, putere, sanatate, prosperitate intr-un cuvant, pentru a ne sustine in tot ceea ce facem.
Din ce in ce mai mult, omenirea descopera aceasta vindecare antica, adesea uitata si recunoaste ca joaca un rol important in procesul de vindecare.
Cristaloterapia te poate ajuta printr-o serie de tehnici in restabilirea starii de sanatate (contribuind mult la grabirea vindecarii organismului), in eliminarea stresului, in inlaturarea anumitor probleme psihice (mentale si emotionale), in evolutia ta spirituala etc.
Frumusetea lor e egalata doar de talentul lor pentru vindecare. Exista o paleta extrem de larga din care putem alege ceea ce ne place, luand in considerare o multime de criterii, de la culoare si elemente chimice, la corespondente zodiacale, relatia cu chakrele sau influentele numerologice. Pietrele semipretioase dau viata oricarei bijuterii.

Rosu
Cristalele rosii stimuleaza, activeaza si energizeaza.
Roz
Cristalele roz au o modalitate blanda si subtila de a aduce emotii si sensibilitate in actiunile zilnice. Au un efect calmant, linistitor. Poate fi un puternic eliberator de emotii neexprimate. Sunt pietrele iubirii neconditionate, promovand stima de sine si, de asemenea, atragand iubirea celorlalti.
Portocali
Cristalele portocalii combina calitatile energizante si de concentrare, amplificand abilitatile creative si artistice.
Galben
Cristalele galbene se refera la functionarea sistemului nervos, digestiv si imunitar al corpului. Stresul, teama, fericirea si multumirea sunt legate de aceasta culoare.
Verde
Cristalele verzi sunt asociate cu inima. Acestea servesc la echilibrarea emotiilor, a relatiilor si la crearea unui sentiment de calm. Este benefic pentru a trata anxietatea.
Albastru 
Cristalele albastre sunt asociate cu gatul si, prin urmare, cu comunicarea. Vocea, gustul, mirosul si vederea, gandurile si abilitatea de a va exprima, toate sunt influentate de vibratia cristalelor albastre.
Indigo
Cristalele indigo sunt legate de “al 3lea ochi”. Perceptia, intelegerea si intuitia, impreuna cu un sentiment profund de pace, sunt atribuite acestor cristale.
Violet
Cristalele violet inspira imaginatie si empatie.
Alb
Pietrele albe sunt legate de conceptele de claritate, curatare si purificare. Acestea canalizeaza energia universala, absorbind, stocand, amplificand, echilibrand si transmitand aceasta energie.
Negru
In timp ce pietrele albe reflecta si clarifica lumina, pietrele negre absorb lumina. Acestea arata potentialul ascuns al oricarei situatii.
Utilizarea cristalelor in procesul de vindecare trebuie sa se faca cu prudenta tinandu-se cont de faptul ca anumite cristale sunt enegizante in timp ce altele linistitoare. Folosite gresit, pot amplifica anumite aspecte ce de fapt se doresc inlaturate sau pot diminua elemente ce se doresc dezvoltate.
Sursa: https://www.theholisticingredient.com/blogs/wholesome-living/10326517-the-healing-benefits-of-crystals

Niciun comentariu

Nu ratați!