Stiati ca polenul de albine contine aproape toate substantele nutritive solicitate de corpul uman sa prospere?

1

Consiliul Federal German de Sanatate a recunoscut oficial polenul ca pe un medicament.
Polenul de albine este minunat pentru ameliorarea alergiilor, avand beneficii asemanatoare cu ale mierii. Este bogat in vitamine, minerale, proteine, lipide si acizi grasi, enzime, carotenoide si bioflavonoide – facandu-l un agent antibacterian, antifungic si antiviral care intareste capilarele, reduce inflamatia, stimuleaza sistemul imunitar si reduce nivelul de colesterol.
Reduce inflamatia
Cercetatorii sugereaza ca polenul poate fi utilizat in conditii inflamatorii, degenerative si boli hepatice sau toxicitate. Un studiu publicat in Farmaceutic Biology, a constatat ca polenul de albine prezinta activitati semnificative antiinflamatorii atunci cand este administrat la soareci cu necroza hepatica.
Actioneaza ca un antioxidant
Studiile recente au aratat ca hidrolizatele enzimatice din polenul albinelor sunt benefice pentru pacientii care sufera de diverse boli, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul si hipertensiunea.
Protejeaza impotriva toxicitatii hepatice
Un alt studiu a constatat ca polenul de albine protejeaza hepatocitele de stresul oxidativ si promoveaza vindecarea leziunilor hepatice cauzate de toxicitate.
Stimuleaza sistemul imunitar
Polenul de albine are proprietati antimicrobiene si antivirale. Acesta poate fi si un luptator impotriva alergiilor. Un studiu realizat in Japonia a investigat efectul polenului de albine asupra celulelor mastocite, care joaca un rol central in diferite boli alergice. Cercetatorii au efectuat experimente si au descoperit ca polenul de albine are actiune antialergica datorita capacitatii sale de a inhiba activitatea celulelor mastocite, care joaca un rol important in fazele timpurii si tarzii ale reactiilor alergice.
Depresia si neurastenia
In anii 80 au fost efectuate mai multe experimente cu pacienti suferind de depresie cronica si de diferite forme de astenie psihica, studii care au condus la concluzii incurajatoare. Mai mult de 30% dintre cei care au luat polen vreme de trei luni au remarcat gradat o crestere a tonusului interior, o tendinta de a se implica in activitati creative, precum si o diminuare clara a gandurilor si tendintelor depresive.

Supliment dietetic
Studiile sugereaza ca polenul poate fi folosit ca un supliment nutritiv. Studiile au demonstrat ca soarecii hraniti cu polen au prezentat o concentratie mai mare de vitamina C si magneziu in timusul, muschii inimii si cei scheletici. De asemenea, au avut un continut mai mare de hemoglobina, un numar mai mare de celule rosii in sange dupa consumul de polen. Polenul de albine a prelungit durata de viata a animalelor.
Amelioreaza simptomele menopauzei
Polenul contine substante estrogene si stimulente ale activitatii glandulare la femei, avand un efect global de reintinerire cu totul remarcabil. Se administreaza sub forma unor cure de 28 de zile, cu 12 zile de pauza, minimum 4 cure pe an. Acelasi lucru este valabil si pentru barbati, pentru prevenirea andropauzei premature.
Promoveaza vindecarea
Polenul poate fi folosit ca un unguent topical pentru a accelera procesul de vindecare, foarte eficient ca remediu pentru ameliorarea arsurilor. Polenul contine kaempferol, care inhiba activitatea enzimelor dupa o arsura si scade reactiile inflamatorii.
Acesta ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui in vase. Actiunea antiinflamatorie si analgezica a flavonoidelor din polen ajuta la ameliorarea durerii. Acesta ajuta si la prevenirea infectiilor datorita activitatii sale antimicrobiene, permitand o rana sau arsura sa se vindece rapid.
Atentie! Daca observati senzatie de mancarime, umflaturi, dificultati de respiratie dupa consumarea suplimentelor de polen, intrerupeti utilizarea pana cand discutati cu medicul dumneavoastra. Exista ingrijorari cu privire la faptul ca polenul poate stimula uterul si poate ameninta sarcina, motiv pentru care femeile insarcinate ar trebui sa evite utilizarea polenului sau sa il consume strict sub indrumarea medicului.
Sursa: https://draxe.com/bee-pollen/

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!