Reflexoterapia mainilor pe intelesul tuturor – usureaza durerea si anxietatea

0

Reflexoterapia este o practica de masaj, bazata pe credinta ca intregul corp este conectat prin nervii situati in anumite puncte. Manipularea nervilor si a punctelor de presiune din maini a fost practicata sub diferite forme de mai bine de 4000 de ani, datand de pe vremea egiptenilor antici, conform unei carti numite “Complementary and Integrative Medicine in Pain Management”.
In esenta, reflexoterapia mainilor consta in aplicarea presiunii pe anumite articulatii nervoase si puncte de presiune pe maini, despre care se spune ca sunt legate de alte parti ale corpului. In cadrul acestei credinte, aplicarea presiunii si stimularea fluxului de sange in acele zone poate afecta schimbarea in alte zone si organe ale corpului.
Strans legata de teoriile acupuncturii, un element fundamental al medicinii traditionale chineze, reflexoterapia mainilor se bazeaza pe aceleasi puncte de acupresiune din maini. Conform cartii “Acupressure and Reflexology For Dummies by Synthia Andrews si Bobbi Dempsey”, aceste puncte includ meridianul pulmonar (linia care duce de la degetul mare la incheietura mainii), punctele localizate pe incheietura mainii, varfurile fiecarui deget.
Principalul beneficiu al reflexoterapiei este relaxarea. Dar prin reducerea tensiunii se imbunatateste totodata si aprovizionarea cu sange, se obtine o functionare fara probleme a nervilor si astfel se restabileste armonia tutror functiilor organismului. Intrucat majoritatea bolilor de astazi apar ca urmare a efectelor stresului, un tratament reflexoterapeutic poate aduce enorme beneficii unei game largi de boli.
Constipatie
La degetul aratator, apasa la baza unghiei spre degetul mare. Acesta este corepondentul meridianul intestinului gros si colonului.

Durere in gat
Tine degetul mare de la baza si roteste-l. Trage apoi de el si roteste-l in cealalta directie. Realizeaza aceeasi miscare de rotatie in ambele sensuri, dar acum mergand cu o falanga mai sus. Realizeaza acelasi procec la toate degetele.
Durere de sinusuri si de cap
Apasa varful degetului mare intr-o miscare de pulsatie pe toate partile. Repeta procesul pentru fiecare deget.
Durere de umeri
Freaca baza degetului mic pe ambele parti.
Durere de spate
Aplica presiune pe degetul mare de la varf pana la baza.
Insomnie
Apasa presiune in centrul degetului mare, unde avem amprenta timp de 45 de secunde. Repeta de 2-3 ori pe zi.
Anxietate
Potrivit studiilor, reflexoterapia mainilor a aratat un efect pozitiv asupra nivelului de anxietate. Aseaza 3 degete de la o mana si masoara de la marginea de jos a palmei, pe cealalta mana. Punctul unde ajunge cel de-al 3-lea deget este exact in mijlocul incheieturii, acesta fiind primul nostru punct de presopunctura. Tine pentru 2 minute presiunea aplicata pe acest punct si repeta pentru ambele incheieturi. Acest punct te elibereaza de anxieate, greata si palpitatii.
Circulatie
O serie de rapoarte au aratat o imbunatatire a circulatiei ca urmare a reflexoterapiei. Manipularea punctelor de presiune si a terminatiilor nervoase poate stimula circulatia catre anumite zone.
Relaxare
Ca orice alta forma de masaj, reflexoterapia mainii are un aspect relaxant atunci cand este facuta corect. Acest lucru poate explica de ce reflexoterapia si masajul au devenit una dintre cele mai populare terapii efectuate de asistentii medicali.
Atentie! Pentru persoanele cu diabet, artrita, probleme circulatorii sau infectii in curs de desfasurare, presiunea intensa si cresterea fluxului de sange au riscul de a agrava aceste probleme. Inainte de a urma acest gen de terapie, asigurati-va ca explicati istoricul medical complet practicantului.

loading...

Niciun comentariu

Nu ratați!