Vinul a fost studiat intens pe parcursul mai multor ani, oferind rezultate impresionante

0

Vinul poate promova o durata mai lunga de viata, protejeaza impotriva anumitor forme de cancer, imbunatateste sanatatea mintala si ofera beneficii inimii.
Consumul moderat de vin este considerat bun pentru sanatate. Toate beneficiile pentru sanatate enumerate mai jos sunt valabile numai pentru consumul moderat.
O echipa din mai multe universitati din Spania a raportat in revista BMC Medicine ca vinul poate reduce riscul depresiei. Cercetatorii au descoperit ca cei care au baut de la doua pana la sapte pahare pe saptamana au fost mai putin probabil sa fie diagnosticati cu depresie.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Leicester, Marea Britanie, au descopert ca vinul rosu poate reduce rata tumorilor intestinale cu aproximativ 50%.
Cercetatorii de la Scoala Medicala Harvard au raportat ca vinul rosu are proprietati anti-imbatranire. Mai exact, resveratrolul a fost compusul care a avut efectul benefic. Acest compus se gaseste in cojile strugurilor rosii, in afine sau coacaze.
Proprietatile anti-imbatranire ale vinului au fost discutate de peste 1000 de ani. Manastirile din intreaga Europa erau convinse ca durata de viata a calugarilor, in comparatie cu restul populatiei, se datora consumului moderat si regulat de vin.
Un studiu efectuat la Universitatea din Londra, a constatat ca procianidinele, compusi frecventi intalniti in vinul rosu, mentin vasele sanguine sanatoase si e unul drintre factorii care contribuie la extinderea duratei de viata. Acestia au constatat ca vinul rosu realizat in mod traditional are niveluri mult mai mari de procianidine decat alte vinuri.
Oamenii de stiinta au explicat ca substantele din pielea si din samburii semintelor de struguri rosii reduc nivelurile de estrogen in timp ce cresc testosteronul la femeile aflate in premenopauza – ceea ce duce la un risc mai mic de a dezvolta cancer de san.

Vinul reduce aderenta trombocitelor din sange, ceea ce ajuta la mentinerea vaselor de sange deschise si flexibile. Acest lucru ajuta la mentinerea unei bune aporturi de sange la nivelul creierului.
Vinul rosu poate proteja creierul de deteriorarea accidentului vascular cerebral datorita nivelurilor ridicate ale enzimelor.
Oamenii de stiinta oladezi au raportat un studiu care a analizat efectele vinului rosu si alb, ajungand la concluzia ca imbunatateste functia pulmonara si previne cancerul pulmmonar.
Un alt studiu a concluzionat ca vinul reduce riscul de boala hepatica nealcoolica la jumatate in comparatie cu persoanele care nu au baut niciodata vin.
Intr-un experiment pe animale, cercetatorii de la Academia Chineza de Stiinte au descoperit ca substantele din vinul rosu imbunatateste sensibilitatea la insulina. Rezistenta la insulina este cel mai important factor critic care contribuie la riscul de diabet zaharat de tip 2.
Consumul moderat de vin reduce riscul de cancer de colon cu 45%, sunt de parere cercetatorii de la Universitatea Stony Brook, efectuand un studiu pe 2291 de persoane pe o perioada pe patru ani.

 

 

Sursa: http://www.medicalnewstoday.com/articles/265635.php

 

Niciun comentariu

Nu ratați!