Siliciul – mineralul frumusetii – beneficii, surse naturale si simptomele deficitului

0

Siliciul este un mineral care mentine frumusetea si sanatatea. Acest mineral ajuta la intarirea tesuturilor conjunctive si a oaselor, dar este, de asemenea, util si in ingrijirea pielii, unghiilor si parului. Siliciul joaca un rol vital si in prevenirea aterosclerozei, a insomniei si a tuberculozei sau toxicitatii cu aluminiu.
Siliciul este un mineral vital necesar organismului pentru articulatii puternice si flexibile, piele stralucitoare si oase puternice. Este necesar sa il integrati in dieta dumneavoastra deoarece creste beneficiile globale ale vitaminei D, glucozaminei si calciului.
Intareste oasele
Siliciul joaca un rol vital in asistarea calciului pentru cresterea, intretinerea si flexibilitatea articulatiilor si oaselor. Induce flexibilitatea in oase prin cresterea cantitatii de colagen, care este componenta proteica a oaselor. De asemenea, creste rata de vindecare a dislocarii osoase si a fracturilor. Este necesar pentru mentinerea sanatatii scheletice. Creste depunerea de minerale diferite precum calciul in tesuturile osoase.
Tratamentul alopeciei
Alopecia (chelie sau subtierea parului) este cauzata de aportul unei diete care nu contine nutrienti, in special siliciu. Acest mineral incurajeaza cresterea parului gros si sanatos. De asemenea, creste luciul si stralucirea parului.
Ingrijirea pielii
Siliciul creste elasticitatea si rezistenta tesuturilor conjunctive ale pielii si incetineste procesul de imbatranire. Se restabileste stralucirea naturala a pielii si previne ridurile prin cresterea formarii de colagen. Ajuta la stralucirea ochilor.
Intareste unghiile
Siliciul joaca un rol foarte important in mentinerea sanatatii unghiilor. Are capacitatea de a intari unghiile. In plus, previne problema unghiilor fragile si infectiilor.

Previne ateroscleroza
Siliciul ajuta la scaderea formarii placii. Placile de colesterol sunt responsabile pentru intarirea arterelor care pot provoca atac de cord si accident vascular cerebral.
Mai multe alimente necesare pentru curatarea placilor din artere puteti gasi aici.
Reface mucoasa
Beneficiile pentru sanatate ale siliciului includ restaurarea mucoasei tractului respirator daca organismul sufera de deshidratare.
Promoveaza vindecarea
Siliciul joaca un rol esential in protectia impotriva multor boli cum ar fi tuberculoza si altele care sunt legate de membranele mucoase. De asemenea, ajuta la cresterea ratei de vindecare in timpul fracturilor. Acest mineral ajuta la reducerea riscului diverselor boli cardiovasculare, inclusiv ateroscleroza, infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale.
Surse de siliciu:
Fructe: mere, cirese, struguri si portocale;
Legume: varza, morcovi, ceapa, castraveti, ridichi si dovleci;
Nuci: arahide si migdale;
Produse nerafinate: cereale si boabe nerafinate.
Simptomele deficitului de siliciu
– oase slabe;
– subtierea si caderea parului;
– unghii fragile;
– accentuarea ridurilor.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/minerals/health-benefits-of-silicon.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page

Niciun comentariu

Nu ratați!