Uleiul de măceșe pentru combaterea durerilor articulare și anti-îmbătrânire – 10 beneficii uluitoare ale uleiului de măceșe și contraindicații

0

Uleiul de măceș este cunoscut pentru a oferi mai multe beneficii – în special pentru piele. Este bogat în acizi grași esențiali și vitamine A, C și E – toate acestea contribuind la numeroasele sale beneficii.
👉 Pentru ce este bun uleiul de măceșe?
Vitaminele prezente în ulei servesc drept antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi. Iar acizii grași esențiali din ulei, și anume acizii oleici, linoleici, palmitici și gamma linoleici, sunt absorbiți de piele și transformați în prostaglandine. Acești compuși joacă un rol în regenerarea țesuturilor și membranelor celulare. Uleiul ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății pielii și întârzie semnele îmbătrânirii.
🧬 Combate acneea și îmbunătățește pielea feței
Conform experților, acneea poate fi o avertizare ca pielea ta nu primește “hrana” de care are nevoie. Uleiul de măceșe conține substanțe nutritive puternice care îngrijesc pielea cu ajutorul substanțelor nutritive esențiale și îi îmbunătățesc sănătatea. Pielea nesănătoasă tinde să secrete exces de sebum, ceea ce poate duce la acnee. Uleiul de măceșe previne acest lucru.
De asemenea, ajută la înlăturarea porilor (uleiul de măceș este necomedogen) și previne coșurile. Pur și simplu aplicați uleiul pe față folosind o minge de bumbac dimineața, cu cel puțin 15 minute înainte de a face duș. Se spală ca de obicei.
De asemenea, puteți folosi uleiul ca hidratant pentru a combate pielea uscată. Dar, din moment ce ar putea lăsa pielea să arate grasă (deși acest lucru este puțin probabil), aplicați-l folosind un tampon de bumbac cu cel puțin 20 de minute înainte de culcare. Înainte de a dormi, îndepărtați excesul de ulei folosind un tampon de bumbac. În plus, puteți amesteca uleiul de măceșe cu acid hialuronic – care este un ingredient foarte iubit pentru îngrijirea pielii, cu proprietăți hidratante uimitoare.
Interesant este că uleiul de măceșe poate trata și pielea grasă. Pielea grasă este de obicei lipsită de acid linoleic și, din moment ce uleiul de măceșe este bogat în acest acid gras, poate rezolva problema. Cu toate acestea, cercetările sunt limitate aici. Așadar, consultați dermatologul.
🧬 Are proprietăți anti-îmbătrânire
Vitaminele A și C stimulează producția de colagen și oferă beneficii anti-îmbătrânire. Reduc ridurile (în special în jurul ochilor) și liniile fine. Uleiul conține, de asemenea, licopen, care are proprietăți de întinerire a pielii. Dacă doriți să evitați utilizarea substanțelor chimice pe față, uleiul de măceș ar putea fi o opțiune bună. Este, de asemenea, cunoscut pentru tratarea petelor întunecate.
🧬 Ajută la luminarea pielii
Uleiul de măceșe poate fi folosit pentru a vă ușura tonul pielii. Deoarece este deosebit de benefic pentru tratarea petelor întunecate, vă poate ajuta să vă îmbunătățiți aspectul tenului. Proprietățile astringente ale uleiului vă strânge porii și, de asemenea, vă ajută să vă luminați pielea.
Puteți pur și simplu să amestecați două până la trei picături de ulei de măceșe cu o picătură de ulei de cocos și să vă masați în piele. Această metodă poate ajuta și la alungarea cearcănelor de sub ochi.
🧬 Ajută la tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii
Uleiul de măceșe posedă proprietăți antiinflamatorii care ajută la tratarea inflamației și a durerii cauzate de eczeme. De asemenea, hidratează pielea și o împiedică să se usuce – o altă problemă cu care se confruntă cei care suferă de eczeme. Vitaminele A și C din ulei redau și elasticitatea pielii. Pur și simplu curățați zonele afectate cu apă. Se usucă cu o cârpă moale curată și se aplică trei picături de ulei de măceșe pe piele. Lăsați-l să se usuce în mod natural. Repetați o dată pe zi înainte de a face o baie.
Pentru tratamentul rozaceei, puteți amesteca câteva picături de ulei de măceșe cu semințe de struguri sau ulei de migdale și aplicați pe zonele afectate în fiecare dimineață înainte de a face o baie. Același remediu poate fi folosit și pentru tratarea hiperpigmentării și a cheratozei pilare.
Aplicarea uleiului de măceșe pe erupții ar putea, de asemenea, ajuta la calmarea lor, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.
🧬 Ajută la vindecarea arsurilor și vânătăilor
Datorită efectelor regenerante și antioxidante ale uleiului de măceșe, puteți accelera recuperarea arsurilor și vânătăilor. Prezența acizilor grași esențiali poate preveni și cicatricile. Aplicarea uleiului de măceșe este benefică pentru a trata cicatricile cheloide și a accelera vindecarea rănilor.

🧬 Vindecă buzele uscate și crăpate
Uleiul de măceșe poate fi folosit și pentru a ușura decolorarea buzelor. De asemenea, le protejează de arsurile solare. Se amestecă două picături de ulei de măceșe cu o linguriță de ulei de cocos. Puteți folosi unt în locul uleiului de cocos. Aplicați acest balsam natural de buze de mai multe ori pe zi.
🧬 Poate reduce vergeturile
Vergeturile apar atunci când colagenul și elasticitatea pielii tale se rup și, prin urmare, formează cicatrici. Uleiul de măceșe este ușor absorbit de piele. Acizii grași esențiali stimulează producția de colagen. Uleiul, de asemenea, înmoaie și hidratează epiderma. Acizii grași se transformă în prostaglandine, care apoi stimulează puterile regeneratoare ale pielii.
Pur și simplu aplicați câteva picături de ulei de măceșe pe zonele cu probleme – aceasta poate include și pieptul și abdomenul.
🧬 Poate trata durerile articulare
În mod surprinzător, uleiul de măceșe este un remediu popular pentru durerile articulare. Un studiu a arătat cum pudra de măceșe ar putea ajuta la ameliorarea durerilor articulare fără efecte secundare.
Aplicarea uleiului pe articulații de mai multe ori pe zi poate oferi ameliorare, deoarece acizii grași esențiali ajută la combaterea inflamației.
Cu toate acestea, consultați-vă medicul înainte de a utiliza ulei de măceș în acest scop.
🧬 Îmbunătățește sănătatea unghiilor
Uleiul de măceșe vă poate întări unghiile și le poate proteja de rupere. Acizii grași au grijă de acest lucru. Masează uleiul pe unghii o dată pe săptămână.
🧬 Poate stimula creșterea părului
Având în vedere că uleiul este o sursă excelentă de acizi grași esențiali, poate repara foliculii de păr deteriorați și țesuturile scalpului – și acest lucru promovează o creștere sănătoasă a părului.
De asemenea, uleiul vă hidratează părul și previne uscăciunea și deshidratarea. Și având în vedere proprietățile sale antibacteriene, uleiul de măceșe poate fi folosit și ca tonic al scalpului. Proprietățile sale antiinflamatorii pot promova sănătatea scalpului.
❗️Care sunt efectele secundare ale uleiului de măceșe?
•Probleme în timpul sarcinii și alăptării
Nu există suficiente informații despre ce s-ar întâmpla cu aportul de ulei de măceș în această perioadă. Prin urmare, evitați-l. Și în ceea ce privește utilizarea topică, puteți consulta medicul dumneavoastră.
•Tulburări de sângerare
O substanță chimică din măceșe (rugozină E) poate încetini coagularea sângelui și poate crește riscul de sângerare. Nu-l utilizați dacă aveți tulburări de sângerare. Și nu luați uleiul cu cel puțin două săptămâni înainte și după operație.
•Pietre la rinichi
Cantitățile mari de vitamina C din ulei ar putea provoca pietre la rinichi. Deci, nu-l utilizați dacă aveți tulburări renale.

Niciun comentariu

Nu ratați!